berlínRecordeu les imatges de milers d’alemanys enderrocant el mur de Berlín? Sembla que fa quatre dies, però ja fa dues dècades de la caiguda d’una de les fronteres més polèmiques d’Europa. Han passat 20 anys, però com se senten els alemanys avui? Han superat la separació o encara tenen “die Mauer im Kopf”, el mur al cap? Es pot considerar la reunificació completa o hi ha diferències entre l’est i l’oest?

D’allò que va passar la nit màgica del 9 de novembre del 1989 se n’ha escrit i se n’ha parlat molt. També de tot el que va esdevenir després. Nosaltres ho explicarem in situ a través d’un nou blog al 3cat24.cat: “Berlín, any 20”, on la periodista Carla Pedret donarà una panoràmica de com han paït els alemanys el fet més decisiu de la seva història recent.

“Berlín, any 20” ens conduirà al passat per poder entendre el present. Des de la capital alemanya, la Carla Pedret seguirà la commemoració del 20è aniversari de la caiguda del mur i també recollirà el testimoni d’alguns dels seus protagonistes. La intenció és fer una radiografia tan acurada com sigui possible de Berlín, 20 anys després de la caiguda del mur.