Arxius

Estas veient: novembre 2008
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
una mà de contesUn programa com "Una mà de contes", la producció infantil de TVC més exportada arreu del món, es mereixia un web molt especial. L'espai televisiu, que es pot veure en més de 10 països i s'ha traduït, entre altres llengües, a l'anglès, l'hebreu, l'àrab, l'italià, l'aranès i el gallec, adapta d'una manera molt especial contes populars. Es tracta simplement d’escoltar un conte mentre veiem en la pantalla com, al ritme de la narració i d’una música composta especialment per a l’episodi, una mà va donant forma als personatges i escenes del conte.

El web no es limita a oferir fora de la programació el que ja ha ofert en pantalla, sinó que aprofita els recursos que brinden les noves tecnologies per complementar els contes emesos amb propostes didàctiques. A través de diferents tallers, els usuaris podran estimular la seva imaginació dibuixant un conte, experimentant amb diferents tècniques artístiques, subtitulant-los a altres llengües, reescrivint la història o simplement fent néixer els seus personatges.

Escollir entre un dels cent contes emesos i que es troben a l’abast és un joc. Es podran triar per personatge, per origen geogràfic, per tècnica artística, per títol, per autor i per il·lustrador. Hi ha contes dels cinc continents: des de l'Afganistan fins a les Filipines; des de l'Índia fins a Mèxic. I des de Rússia, esclar, fins a Catalunya.

El web, que també compta amb un blog, es posa en marxa coincidint amb la nova temporada d'"Una mà de contes", un programa en antena des del 2001. A partir del dilluns 24 de novembre s'estrena una sèrie de 20 nous capítols produïts durant l’any 2008, i es consolida en l’oferta del K3 com a franja de programació estable, cada dia a les 17.40.
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
La dissetena Marató de TV3, un dels esdeveniments televisius més importants de l'any, ja està en marxa. El programa, que enguany està dedicat a les malalties mentals greus, ja disposa de web. Allà es pot trobar, en exclusiva, el recull de temes que formaran el disc d'aquesta edició. Grups tan destacats com Pastora, Estopa, Sidonie, Love of Lesbian o Duquende adapten al català, com en els discs dels anys passats, cançons d'altres artistes. Els usuaris poden escoltar al web fragments de versions de Serrat, David Bowie o Creedence Clearwater Revival.

El web també conté "widgets" per estar al cas de les darreres novetats; un blog amb informacions exclusives; la demo d'un joc interactiu per prendre consciència de les conseqüències de les malalties mentals; informació per anar de públic al programa, o el recull dels esdeveniments solidaris que tindran lloc per tot el país.

A més, també es pot trobar informació sobre La Marató a Facebook, a través del grup que s'hi ha creat i que ja té més de 650 membres.

La Marató, que s'emet el 14 de desembre, la presentaran Lídia Heredia i Raquel Sans. L'última edició, dedicada a les malalties del cor, es va emetre el 16 de desembre de 2007, va durar més de 12 hores i va recaptar 7,7 milions d'euros.
Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
Recordar un passat traumàtic o oblidar-lo? I si s'opta per recordar, posem per cas, la repressió d'un règim dictatorial, cal passar comptes? I de quina manera? Amnistia per a tothom? Lleis de punt final? Judicis sistemàtics? El dijous 20 de novembre, TV3 emet "Topografia de la memòria", un documental dirigit per Dolors Genovès, que fa un itinerari per Europa, Àfrica i Amèrica a la recerca de models i exemples que han abordat -o no- el seu passat des de vies molt diverses: donar testimoni, confessar els crims, jutjar els autors, depurar l’administració, documentar el passat, dignificar els espais de memòria, etc.

Una de les personalitats que ha jugat un paper fonamental en el pas d'un règim autoritari a una democràcia és el bisbe Desmond Tutu, president de la Comissió Veritat i Reconciliació i Nobel de la Pau el 1984. La seva feina a Sud-àfrica és recordada de manera molt especial al web de "Topografia de la memòria", on es podrà trobar en exclusiva l'entrevista íntegra que va mantenir amb Dolors Genovès, i de la qual s'han aprofitat fragments per al documental. Un cop emès el programa per TV3, també estarà disponible des del web, per visionar en qualsevol moment, gràcies al 3alacarta.

Al web de "Topografia de la memòria" trobareu informació àmplia sobre la situació en cadascun dels països visitats en el documental, un fòrum per debatre sobre el tema, un xat amb la directora el mateix dia de l'emissió del documental, un recull de vídeos del 3alacarta sobre la memòria històrica, una galeria de fotos del "making of".

El programa, que arriba en un moment de debat sobre la recuperació de la memòria històrica a Espanya, fa una síntesi del marc legal i l’evolució històrica que ha fet possible assimilar el passat a cadascun dels països analitzats. També es descriu la percepció i el debat que les mesures adoptades han generat en la societat que les acull.
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
Les sèries de televisió de llarg recorregut acostumen a ser font inesgotable d'anècdotes. I si la sèrie en qüestió té les particularitats de "Ventdelplà" -ambientada en un poble de Catalunya fictici però alhora real, amb una comunitat de joves seguidors molt activa, etcètera-, encara més. Per explicar-ne unes quantes, hem posat en marxa el blog Ventdelplà al descobert. Allà trobareu fotos i vídeos exclusius dels rodatges. Podreu veure en acció l'equip i els actors que ens han acompanyat al llarg de cinc temporades i més de 200 capítols.

A més, el blog també avança algunes de les línies argumentals de la nova temporada, i serveix també per respondre i comentar les aportacions més destacades que els internautes realitzen en el fòrum de la sèrie. Evidentment, tots els missatges que contenen informació "sensible" duen l'avís "spoiler", que adverteix que si es continua llegint s'hi poden trobar dades que poden espatllar certes sorpreses de guió.

I per als seguidors més acèrrims i digitalment més actius hem preparat uns "widgets". Així tot aquell que vulgui estar assabentat de l'última hora del blog ho tindrà molt fàcil: només li caldrà inserir el "widget" al seu blog o al seu univers de Bloglines o iGoogle.
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
El portal juvenil 3XL.cat ha estrenat un concurs on els usuaris del web han d’escriure la lletra d’una cançó on la marca Converse sigui la protagonista. Les millors estrofes, que opten a un lot de productes de la firma són interpretades pel grup fictici The Hobamas, format per dos peculiars personatges que treballen en una empresa d’elaboració de melodies de consum ràpid... i "jingles".

Els vídeos es poden veure a través del portal 3XL.cat, espai que centralitza les participacions dels usuaris. D'altra banda, també s’ha posat en marxa una campanya de màrqueting viral per promocionar tota l’acció dins de la xarxa social (Facebook, YouTube i MySpace). Els actors que donen vida als Nachos (els dos cantants de The Hobamas) són Adrià Salas i Romain Renard, membres de La Pegatina, formació de gran èxit dins de l’última fornada de l’escena mestissa catalana.
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
La presència a internet de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha marcat una altra fita en superar, el passat mes d’octubre, el milió d’usuaris únics, segons les dades que acaba de fer públiques l’OJD. Aquesta xifra, altament significativa, consolida la CCMA com la principal referència en català a la xarxa i reforça la tendència a l’alça de l’audiència del grup.

D’acord amb les estadístiques que mensualment difon l’OJD, els webs de la CCMA, creats per CCRTV Interactiva, van obtenir el mes passat una xifra de 1.110.628 visitants, un 20,07% més que el mes anterior.

El més visitat de la CCMA va ser el grup de webs de Televisió de Catalunya, amb 828.825 usuaris únics -un augment del 22,38% respecte el mes de setembre-, gairebé 1,8 milions de visites i 19,7 milions de pàgines vistes. També és molt representativa la durada de la visita dels internautes: gairebé vuit minuts i mig, una de les més altes de l’univers internauta català.

A continuació se situa el 3cat24.cat, que amb 252.365 usuaris -14,9% més que al setembre- segueix la seva tendència a l’alça des de la seva remodelació. El web informatiu de la CCMA va tenir més de 725.000 visites i va descarregar 2,18 milions de planes al llarg del mes passat.

Catalunya Ràdio, per la seva banda, reforça el seu lideratge en l’àmbit de la ràdio en català a internet. Un total de 168.189 usuaris únics van visitar els webs del grup -un 14,3% més- que es van traduir en 461.000 visites i més de sis milions de pàgines vistes.

La pujada percentual més elevada se l’endú elsesports.cat, el portal esportiu de la CCMA, amb un 31% més d’usuaris únics respecte el mes de setembre, sumant-ne un total de 67.700. La bona acollida de les retransmissions en directe dels partits d’Eurolliga del Barça i Joventut són una de les claus d’aquest augment.
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
L’emissió de continguts que només es poden veure per internet és una de les apostes d’”Emprenedors”, el nou programa de TV3 que donarà un premi de 100.000 euros a la millor idea de negoci. Entre els continguts del web destaca l’emissió exclusiva per internet de la “sitcom” “Mundialsat”, que cada setmana analitza les virtuts que ha de tenir un bon emprenedor: passió, influència, constància, audàcia, determinació, confiança i creativitat.

El web d’”Emprenedors” també ofereix el programa sencer o fragments dels millors moments, així com la possibilitat d’avançar-se a l’emissió del pròxim programa i veure’n amb un resum. Tot plegat es troba a l’apartat “Capítols”

Pel que fa als concursants, l’apartat “Candidats” permet ampliar la informació dels seus projectes i conèixer els emprenedors que es van quedar a les portes. La crida pública va dur més de 700 persones a presentar candidatura. Després de la selecció del programa, en van quedar vuit, que són els que van començar el programa. Els emprenedors amb el projecte i el tarannà menys sòlid –segons el jurat– són convidats a abandonar l’espai.

Els seus projectes, però, poden seguir rebent les valoracions i consells dels usuaris. En el mateix apartat “Candidats” s’ofereix un espai de participació per opinar sobre tots els projectes presentats.