Arxius

Estas veient: 21 novembre 2008
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
una mà de contesUn programa com "Una mà de contes", la producció infantil de TVC més exportada arreu del món, es mereixia un web molt especial. L'espai televisiu, que es pot veure en més de 10 països i s'ha traduït, entre altres llengües, a l'anglès, l'hebreu, l'àrab, l'italià, l'aranès i el gallec, adapta d'una manera molt especial contes populars. Es tracta simplement d’escoltar un conte mentre veiem en la pantalla com, al ritme de la narració i d’una música composta especialment per a l’episodi, una mà va donant forma als personatges i escenes del conte.

El web no es limita a oferir fora de la programació el que ja ha ofert en pantalla, sinó que aprofita els recursos que brinden les noves tecnologies per complementar els contes emesos amb propostes didàctiques. A través de diferents tallers, els usuaris podran estimular la seva imaginació dibuixant un conte, experimentant amb diferents tècniques artístiques, subtitulant-los a altres llengües, reescrivint la història o simplement fent néixer els seus personatges.

Escollir entre un dels cent contes emesos i que es troben a l’abast és un joc. Es podran triar per personatge, per origen geogràfic, per tècnica artística, per títol, per autor i per il·lustrador. Hi ha contes dels cinc continents: des de l'Afganistan fins a les Filipines; des de l'Índia fins a Mèxic. I des de Rússia, esclar, fins a Catalunya.

El web, que també compta amb un blog, es posa en marxa coincidint amb la nova temporada d'"Una mà de contes", un programa en antena des del 2001. A partir del dilluns 24 de novembre s'estrena una sèrie de 20 nous capítols produïts durant l’any 2008, i es consolida en l’oferta del K3 com a franja de programació estable, cada dia a les 17.40.
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
La dissetena Marató de TV3, un dels esdeveniments televisius més importants de l'any, ja està en marxa. El programa, que enguany està dedicat a les malalties mentals greus, ja disposa de web. Allà es pot trobar, en exclusiva, el recull de temes que formaran el disc d'aquesta edició. Grups tan destacats com Pastora, Estopa, Sidonie, Love of Lesbian o Duquende adapten al català, com en els discs dels anys passats, cançons d'altres artistes. Els usuaris poden escoltar al web fragments de versions de Serrat, David Bowie o Creedence Clearwater Revival.

El web també conté "widgets" per estar al cas de les darreres novetats; un blog amb informacions exclusives; la demo d'un joc interactiu per prendre consciència de les conseqüències de les malalties mentals; informació per anar de públic al programa, o el recull dels esdeveniments solidaris que tindran lloc per tot el país.

A més, també es pot trobar informació sobre La Marató a Facebook, a través del grup que s'hi ha creat i que ja té més de 650 membres.

La Marató, que s'emet el 14 de desembre, la presentaran Lídia Heredia i Raquel Sans. L'última edició, dedicada a les malalties del cor, es va emetre el 16 de desembre de 2007, va durar més de 12 hores i va recaptar 7,7 milions d'euros.