Arxius

Estas veient: febrer 2010
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
Després de l'èxit de la primera temporada del Casal Rock, aviat TV3 n'emetrà una segona edició. De moment, i per anar fent boca, s'ha obert un blog, el Casal Blog, al qual podreu accedir des de l'adreça habitual, tv3.cat/casalrock.

L'escriu "La néta 2.0", que es presenta com la "néta adoptiva dels avis més rockers de Catalunya". Ella serà qui ens anirà donant exclusives del nou programa. Primícies, vídeos... per anar fent boca fins que comenci la segona temporada de Casal Rock.
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
Els habituals del futbol a TV3 i Catalunya Ràdio ja el coneixeu. D'una banda, Bernat Soler, l'encarregat de les retransmissions a Televisió de Catalunya. De l'altra, Ricard Torquemada, analista de "La transmissió d'en Puyal" i una de les veus més lúcides de casa nostra sobre l'esport rei.

Durant les últimes temporades, tots dos van mantenir uns espurnejants debats futbolístics al programa "Els millors anys de la nostra vida", també de Catalunya Ràdio, conduït per en Bernat Soler. Ara, Elsesports.cat els ha volgut tornar a reunir perquè recuperin aquest sa costum de discrepar amb tot el respecte del món: hem obert un blog on publiquen les seves opinions enfrontades sobre un tema concret.

El nom de l'espai ja és tota una declaració d'intencions: "U contra u". I obren el foc amb un tema que està de plena actualitat a Can Barça: Qui mereix més un lloc a l'onze titular del Barça, Henry o Pedro? Per Soler, el francès hauria de ser el titular. Per Torquemada, és el moment del jove canari. I a tu què et sembla?
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
gran dictatT’agrada “El gran dictat”, el concurs de paraules de TV3? Doncs ara pots jugar-hi sempre que vulguis a internet gràcies al joc que acabem d’estrenar. L’aplicació, que trobaràs al web del programa, reprodueix els mecanismes del concurs televisiu. Fins i tot veuràs el presentador, l’Òscar Dalmau, com et dispara directament les preguntes sobre el català actual.

La filosofia és la mateixa que a la “tele”: has d’encertar com s’escriuen les paraules que planteja el presentador. Per a això compta tant el teu nivell d'encert com el temps que fas servir per descobrir el mot adequat. El joc comença en un nivell senzill, amb cinc paraules considerades fàcils, i es va complicant a mesura que s'avança. En total s'han de solucionar una quinzena d'enigmes.

Amb el nostre joc pots compartir la teva puntuació a Twitter i Facebook. Quan acabes de concursar, veuràs quin lloc ocupes a la classificació general. I atenció, que si ets el millor concursant del mes t’endús un reproductor de mp3 Sony, sense necessitat de sortejos, directament.
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
La CCMA, en la seva aposta per distribuir els continguts per al màxim de plataformes, ha donat una bona empenta a la seva oferta a iTunes. A partir d'ara, els usuaris d'aquest programa d'Apple hi trobaran tota l'oferta de podcasts de vídeo del 3alaCarta. Així disposes d'una altra via per veure els programes sense preocupar-te pel dia o hora d'emissió d'aquests espais per la televisió.

Els podcasts permeten subscriure’t als teus programes preferits, descarregar-te’ls al teu ordinador o reproductor portàtil, i endur-te’ls amb tu per mirar-los quan i on vulguis. Trobaràs més informació sobre aquesta manera de consumir els vídeos del 3alacarta a la "Guia ràpida del podcast".

Dins del rànquing de “Top podcasts” a l’iTunes, el febrer del 2010 TV3 col·loca entre els 10 primers de llista els de “Crackòvia”, "APM?" i "Polònia”.
Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
Has fet algun treball de recerca a l'escola del que n'estiguis especialment orgullós? Pensa que et pot fer guanyar un viatge a Irlanda de dues setmanes, amb un curs d'anglès inclòs. Només has d'enregistrar un vídeo explicant-lo, i pujar-lo al web del programa "Espai Terra". Això sí, la temàtica ha de ser mediambiental: paisatge, conservació, natura...

El web d'"Espai Terra" s'obre encara més a les vostres aportacions amb aquest concurs que vol premiar els millors treballs dels alumnes d'ESO i Batxillerat. Cal que s'hagin presentat a l’escola/institut durant el curs 2008/2009 o bé abans de l’1 de març del 2010. Els autors dels projectes més destacats -escollits per jurat- guanyaran un viatge a Irlanda amb un curs d’anglès pagat.

Com ho heu de fer? Molt fàcil: escolliu un projecte, feu un vídeo explicant de què va i pengeu-lo a YouTube. Una vegada fet això, només has d'anar al web d'"Espai Terra" i emplenar aquest formulari. No oblideu posar el codi "embed" del vostre vídeo de YouTube.

A més, de tots els vídeos explicatius dels treballs que els alumnes enviïn a la web del programa, "Espai Terra" n'emetrà gravacions o extractes.

I si sou més de fotografies, recordeu que podeu seguir enviant les vostres millors imatges vinculades a la temàtica del paisatge. Podeu guanyar un vol en l'helicòpter del programa.


Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
El web de la nova sèrie de les tardes de TV3, “La Riera”, es fa més participatiu. I només per opinar, podem tenir premi: una visita al rodatge del programa. Un premi de gran valor si sou seguidors de la sèrie: us dóna l'oportunitat de veure d'apropo els actors i actrius, descobrir els secrets del rodatge i tenir informació en exclusiva d'esdeveniments que encara no s'han vist per pantalla.

Com ho heu de fer, això? Cal que aneu al nou apartat “Els millors moments”, que recull les escenes més destacades de la telenovel·la. Podem recuperar-les i tornar a gaudir-ne molt fàcilment, però això no és tot. A més, cadascun d’aquests moments clau obre tot un debat entre els seguidors de la sèrie. Tothom en pot dir la seva: què en pensa, què faria si fos un dels personatges implicats...

Una visita a un rodatge. No està malament només per donar la teva opinió, oi?Categoria: General
Escrit per: Serveis Interactius
Arran de la bona acollida que va tenir el documental "Barraques. La ciutat oblidada", emès al programa de TV3 "Sense ficció", ara el 3cat24 ha posat en marxa un especial en què podràs trobar el relat dels mateixos protagonistes, imatges, vídeos i tota la informació sobre el documental.

L’especial del 3cat24, però, ha nascut, especialment, amb la voluntat de recollir el testimoni de les persones que van viure en una d'aquestes barraques al Somorrostro ,així com al Camp de la Bota, a Montjuïc, al Carmel, a la Diagonal o a l'Eixample, entre d’altres. Si ho vas viure en primera persona o ets familiar d'alguna persona que va conèixer de primera mà aquells barris, pots explicar els records que guardes de l'època, dels barris, de la gent que hi vivia o la seva procedència, a través d' El meu 3cat24 .

El documental "Barraques. La ciutat oblidada", que va néixer com un reportatge del programa de TV3 "30 minuts".

» Veure més

Categoria: Internet
Escrit per: Serveis Interactius
Fa uns mesos uns anunciàvem que la plana de directes del tv3.cat havia patit una important millora. Doncs ara fem un pas més i posem en línia un lloc molt més adequat per oferir un bon servei. En primer lloc, el reproductor s'ajusta als estàndards de la casa i passa a ser panoràmic (16:9). Com sabeu, Televisió de Catalunya emet en aquest format des de l'1 de febrer.

En segon lloc, hem activat l'opció "zàping", que permet veure fàcilment què s'emet pels altres canals sense sortir de la plana, sense necessitat de recarregar de nou el reproductor. També, i això és la tercera novetat, estrenem un sistema de "now and next" que anuncia quin serà el proper programa amb drets per emetre per internet.

La quarta, no menys important que les anteriors, és que la tecnologia de reproducció ja no és Windows Media, sinó Flash Vídeo. Com sabeu, és l'estàndard actual a internet, tant en streaming com en vídeo a la carta (YouTube, sense anar més lluny).

La secció de directes del portal manté la possibilitat d'inserir comentaris, així com un núvol de "tags" (etiquetes) que permet fer-se càrrec amb un sol cop d'ull de quines són les principals temàtiques dels vídeos del 3alacarta.

S'inclou, així mateix, un accés ràpid al calendari de programes emesos i al cercador de vídeos, i un mòdul que recull els vídeos més vistos en les últimes 24 hores, set dies o 30 dies.