Et dic avui adéu siau de manera definitiva des d’aquest blog que ara mor per renéixer de manera més personal i independent, sense l’aixopluc d’iCat fm i de Catalunya Ràdio, l’emissora que vaig contribuir a crear ara fa gairebé 28 anys, i de la qual ara surto acollint-me a un pla de prejubilació que m’ha semblat molt correcte!

Museu dels Sants

Tot i trobar-me en aquest circumstància final, vull acabar el blog de la manera més natural possible, informant-te, com sempre, de tot el que tingui alguna cosa a veure amb les arts plàstiques i la creativitat sobretot visual.

Museu dels Sants

En un moment tan sagrat com aquest, no hi ha res millor que fer una visita al Museu dels Sants d’Olot per obtenir l’experiència xocant d’entrar en aquest curiós univers creatiu a través de les tècniques tradicionals usades en imatgeria religiosa i en els vells oficis relacionats amb aquest activitat tan significativa per a Olot i tota la comarca de la Garrotxa.

De mà en mà

Jo, tot i ser home de poca fe oficial, per antiga formació santa, suggereixo la visita a aquest espai tan especial, perquè sempre hi ha alguna cosa sensible que es desperta en el teu interior quan contemples tota aquesta curiosa col.lecció de sants de tots els temps. Si hi vas ara, podràs veure, al costat de les peces exposades habitualment i del taller que et permet viure’n en directe l’elaboració, l’exposició temporal “De mà en mà”, que t’explica l’evolució progressiva de la vida dels tallers d’imatgeria religiosa artesanal i la seva adaptació als nous temps.

Metáforas Andinas

Nous temps, també, són el que animen l’exposició “Metáforas Andinas”, oberta fins al 7 d’octubre a la MMart Gallery d’Olot, amb les obres de Noelia Álvarez, Irene Mancino, Silvana Paese i Montserrat Bassols, tres argentines i una olotina, que mostren la seva visió subjectiva de la cultura i del paisatge andins, a partir dels seus aspectes més quotidians.

Metáforas Andinas

I encara a Olot, en el primer pis del claustre de l’Hospici, pots veure, fins al 12 d’octubre, uns cranis pintats per Michel Batlle, que podrien ser entesos com els trets radiogràfics de possibles sants contemporanis... o no!

Michel Batlle

Doncs res, que amb els sants olotins i universals protegint no sé ben bé què, et dic adéu siau des d’un blog que tanca avui les portes per obrir ja les d’aquest altre claudipuchades.blogspot.com al costat de la meva nova adreça electrònica, claudipuchades@gmail.com, i del meu mòbil de sempre, el 600 49 49 20. No et tallis ni un pèl i busca’m, com sigui, quan em necessitis.

Claudi-Sants

Sort!