Descobert a través del facebook, porto avui a la vida, no del tot natural, perquè som encara en context virtual d’un blog d’art com el meu, en Basili Gironès Bofill, l’home que estima la fotografia.

Basili Gironès

Sembla que tot va començar cap al setembre del 2007, quan la seva mare li va regalar una càmera de fotos Pentaz de piles i de només 7 megapíxels, que en Basili va estrenar fent diàriament una gran quantitat de fotografies arreu i a tota mena d’actes de caire divers, des dels esportius i festius, als culturals i polítics, tot passant per trobades o reunions de tota mena.

Basili Gironès

Un dia en Basili va veure, en un partit de futbol a l’Escala, una tan fantàstica posta de sol, que des d’aleshores no ha parat de fotografiar núvols, mars, sol, llum, aigua, i naturalment, d’altres postes de sol tan atractives com aquella primera que li va resultar tan reveladora.

Basili Gironès

Rient rient, en Basili va crear un àlbum de fotos anomenat “1a Col.lecció de Fotografies” amb 28 fotografies, ben seleccionades, que va fer al llarg de set mesos. Al marge de l’àlbum, durant els 3 anys que fa que s’hi dedica, aquest jove fotògraf ha fet més de 12.000 fotografies de tot tipus, sempre molt ben valorades per tota la gent que les ha pogut contemplar. Sembla que només falta una exposició per tancar aquest cercle creatiu i començar-ne un altre, cosa que podria passar ja al llarg de l’any 2011, amb dates i dades encara per determinar.

Claudi-Basili Gironès

Que hi hagi sort, Basili, i que la puguis fotografiar tan bé com fas amb els teus paisatges.