Arxius

Estas veient: juny 2010
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Interessant el treball plàstic que ens ofereix en Pedro García Villegas a la galeria Montcada de Barcelona a través de l’exposició “Políticament incorrecte” amb tècnica curiosa de treball que consisteix a “pintar” fent servir retalls de paper de la revista francesa PARIS MATCH dels anys 50.

Pedro García Villegas

D’aquesta manera, en Pedro fa desfilar pels seus quadres personatges coneguts del món de la política, de la reialesa, de les arts i de l’espectacle, amb la cruesa i el punt d’ironia necessari perquè tot el que fa sigui també espectacular i agradi a grans i petits, i a entesos i profans en la matèria plàstica.

Pedro García Villegas

Pedro García Villegas serà demà el meu convidat a la meva secció d’art del Cabaret Elèctric d’iCat fm. Si vols saber més coses d’en Pedro que ara jo també desconec, escolta’ns!

Claudi-Pedro García Villegas

29/06/2010: Dibuixos d’estiu

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
La meva sensibilitat contemporània s’excita també davant de manifestacions artístiques tan senzilles com els dibuixos, font primera i antiga de qualsevol gran obra d’art de la història, tot i que ara han perdut una mica el seu paper, desplaçats per les noves tecnologies que si reconeixen la gràcia del dibuix quasi sempre és a través dels ordinadors i gairebé mai per mitjà de la mà humana.

Cesc

Per això encara és més sorprenent i estimulant que un espai d’art com la Sala Rovira de Barcelona mantingui des de sempre aquesta curiosa fidelitat pels dibuixos i els exposi habitualment, com fa ara en aquesta exposició “Dibuixos d’estiu”, amb interessants obres de Cesc, Hurtuna i Rogent, oberta fins al 2 d’octubre, tot i que a l’agost tanquen.

Hurtuna

De la mateixa manera que a l’estiu tota cuca viu, també celebrem que alguns dibuixants revisquin també en temps estival gràcies a la sensibilitat de Segimon Rovira, director d’una sala Rovira que ha estimat i ha defensat sempre aquestes tècniques senzilles que, com el dibuix, poden definir universos infinits.

Rogent

Parlant de noves tecnologies, aquesta sala Rovira estrena també pàgina web, activada ja des de l’1 de juny, amb tota la informació de l’espai i de les seves exposicions. Que una cosa no té res a veure amb l’altra!

Claudi-Dibuixos

28/06/2010: Multes absurdes

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Multes absurdes, de 6.000 a 30.000 euros, les que s’imposen per travessar les vies, dies després de la tragèdia de Castelldefels. Multes absurdes, tot i que, a partir de la lògica prohibició de passar les vies, sobretot per eliminar possibles responsabilitats de la Renfe, i per accentuar i clarificar la d’aquelles persones que s’arrisquen la vida quan ho fan.

Accident ferroviari

Ho dic des de la sensibiltat d’un home que agafa el tren de la costa des de fa més de 30 anys i que travessa la via de la seva població, Sant Pol de Mar, exactament igual que els quatre joves (dues noies i dos nois) que surten a la gran foto que “El Periódico de Catalunya” publicava dissabte passat com a il.lustració d’aquesta arriscada pràctica. No em plauen els comentaris que he sentit i que he llegit, ni que la foto mostri quatre joves perfectament identificables pels qui vivim a Sant Pol, tot i que els noms no consten al peu de foto. Només faltaria!

Sant Pol

L’estructura urbana del Maresme obliga a passar la via del tren per punts molt diversos, perquè, fora dels nuclis urbans, els passos inferiors i superiors, no només no existeixen sinó que són inviables des de punts de vista constructius per la proximitat del mar. Em sembla que la nova política de fortes multes no podrà erradicar una pràctica tan estesa i gairebé obligada de travessar les vies sense haver de recórrer, sovint, enormes distàncies.

Tórtora

Mentre comento la jugada, amb el pintor santpolenc Guillermo Martí Ceballos, descobreixo la seva nova preocupació per unes tórtores que el desperten cada dia a les sis del matí. Em comenta, desesperat, que s’ha informat del tema i que es tracta d’unes noves aus urbanes vingudes de l’Àsia, que no tenen res a veure amb la catalana tórtora salvatge, d’ambient rural i comportament sonor poc agressiu.

Gavina

Comparteixo amb en Guillermo l’afecció per la pintura i un cert desig de perfecció, personal, col.lectiva i ambiental, sensible a la presència de qualsevol element distorsionador, però confesso que les tórtores asiàtiques no em molesten especialment, tot i que començo a sentir-me una mica inquiet per la presència de grans i cridaneres gavines que busquen menjar a la terrassa de casa i abandonen, perillosament, el seus territoris habituals arran d’aigua. Quina por!

Claudi-tren

23/06/2010: Acció de protesta

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Tota la polèmica que ha provocat la intervenció de Raúl Huerta a la capella de Sant Corneli de Cardedeu, tindrà, diumenge que ve, 27 de juny, a les 12 del migdia, una acció de protesta per la llibertat de creació i expressió, davant mateix de la mítica capella.

sant corneli

El comunicat me l’ha fet arribar Anna Estany, comissària del cicle “Off Bellera”, de “Cardedeu amb l’art vigent”, i per tant responsable primera de tot l’afer, perquè ella tria els artistes i accepta els seus treballs. L’acció de protesta vol defensar la llibertat de creació i d’expressió perquè són valors consubstancials a tota producció o manifestació artística, i són drets fonamentals protegits per la Constitució Espanyola. Aquí ho tens!

Anna Estany

I, de passada, et suggereixo que cremis les coses lletges, com aquesta polèmica artística, a la foguera de Sant Joan d’aquesta nit. I vigila que no cremis tu!

Claudi-Capella Sant Corneli

22/06/2010: Foguera d’art

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
El pintor Perico Pastor inaugura avui mateix, a dos quarts de vuit del vespre, a la galeria Art & Desing (Almogàvers, 142, BCN) una mostra amb 30 dibuixos de tinta sobre paper japonès, com els que ha anat enviant últimament, via correu electrònic, a amics i coneguts.

Perico Pastor

D’aquesta manera ja n’ha aconseguit vendre quinze. Venuts i no venuts es podran veure avui plegats a Art & Design, espai que demà, a dos quarts de deu del vespre, serà l’escenari d’una “performance” que consistirà, tot fent honor a la revetlla de Sant Joan, en la crema dels dibuixos que finalment no s’hagin venut.

Perico Pastor

En Perico vol llançar, així, un missatge optimista, al bell mig de la crisi que vivim tots plegats, fent desaparèixer físicament els seus dibuixos a la foguera festiva, per defensar la idea que és molt més important el procés de creació que la possessió final de l’obra resultant.

Perico Pastor

Si vols que hi hagi una bona “performance”, no compris més dibuixos d’aquesta exposició de Perico Pastor, però si vols salvar els dibuixos de la foguera purificadora, no tindràs més remei que comprar-los. Tu mateix!

Claudi-Perico Pastor

21/06/2010: Beautiful Melancholy

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
“Beautiful Melancholy. City Life” és el títol de l’exposició que el bon pintor i amic Didier Lourenço presenta a partir del 26 de juny i fins al 12 de juliol a la Gallery by the Harbour de Hong Kong.

Didier Lourenço

Com pots comprendre, em resulta especialment plaent poder penjar aquesta informació al meu blog, perquè no és habitual que un artista català, que ha respirat sempre els aires, les llums, els colors i les temperatures del Maresme, mostri el seu intressant treball pictòric, plenament mediterrani, en una ciutat com Hong Kong.

Didier Lourenço

Didier Lourenço

Imagino en Didier com un nou King Kong de la pintura catalana contemporània escalant, amb una agilitat d’artista, els grans edificis d’aquesta fantàstica Hong Kong xinesa, tot mostrant als quatre vents la seva particular “Beautiful Melancholy”.

Claudi-Didier Lourenço

18/06/2010: Llum per a la Luz

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Sortosament s’ha fet la llum per a la Luz Broto i, per extensió, per a tota la gent que ha donat sentit al programa “Off Bellera” del cicle Cardedeu amb l’art vigent”, amb menció especial per a la seva voluntariosa comissària, Anna Estany, perquè la Luz ha estat la guanyadora del Premi Miquel Casablancas d’art emergent, en la modalitat d’obra, pel seu projecte “La pedra” produït a la capella de Sant Corneli de Cardedeu amb l’objectiu de plantejar la possibilitat, plena de polèmica, de treure una pedra d’un dels seus murs.

Luz Broto

Allà va començar una història d’incomprensions i de petites lluites de política cultural sobre les característiques d’algunes de les intervencions plàstiques en aquesta capella, com la més recent, “La repressió”, de Raül Huerta, que la va voler fer desaparèixer cobrint-la amb una lona, cosa que va provocar reaccions tan adverses que va ser censurada i desmuntada abans d’hora.

La capella de Sant Corneli

L’enhorabona, doncs, per a la Luz Broto i l’Anna Estany i tota la gent de l’”Off Bellera” i també per a l’altra guanyadora del Premi Miquel Casablancas, en la modalitat de projecte, Núria Güell, i per als finalistes en les dues modalitats, Xavier Ristol, Weareqq (obra) i Eva Fàbregas, Jaume Ferrete i Daniela Ortiz (projecte).

Claudi-Luz

17/06/2010: La punta del pinzell

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
“Paral.lel Benet Rossell” és el títol de l’exposició que pots veure al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) amb l’obra d’aquest artista polifacètic, que afirma que pensa amb la punta del pinzell (no miris de trobar connexions sexuals en aquesta expressió, sinó les purament intel.lectuals, que diuen que el pensament d’en Rossell s’identifica amb el l’acció del pinzell quan pinta, i res més).

Benet Rossell

Pensant d’aquesta manera, no és estrany que Benet Rossell hagi generat, al llarg d’una vida que va començar l’any 1937 a Àger (a la Noguera), una quantitat enorme d’imatges plàstiques, entre la cinematografia i el cal.ligrama (“benigrama” en el seu cas), que ara, ocupen, amb tota la legalitat i qualsevol mena de justificació, els sagrats espais expositius d’un MACBA que es rendeix als seus encants.

Benet Rossell

Si et plau saber alguna cosa més d’aquest fantàstic món de grafismes petits de Benet Rossell que expliquen grans històries, ves a veure’n exposició al MACBA, fins al 23 de gener del 2011, i escolta també l’entrevista que li faré aquesta nit al Cabaret Elèctric d’iCat fm.

Claudi-Benet Rossell

16/06/2010: Submodafad

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Quan dic “Submodafad” no em refereixo a cap producte de moda de baixa o mala qualitat, sinó a la proposta de desfilada subterrània a l’intercanviador de la parada de Diagonal (L3-L5) que es farà demà, dijous 17 de juny, a les 9 del vespre. Tot controlat!

Submodafad

De manera que l’intercanviador de la Diagonal (L3-L5) es transformarà demà en passarel.la de moda, amb la desfilada, a les cintes transportadores, d’algunes de les peces de diversos creadors que han estat seleccionats, premiats o que han col.laborat amb MODA-FAD. Si et plau la proposta, tria bé també el teu vestuari!

Claudi-Submodafad

15/06/2010: Modigliani milionari

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Quan dic Modigliani milionari no vull dir, naturalment, que Modigliani fos milionari, ans al contrari, pobre pintor maleït per la vida, sinó que em refereixo al “modigliani” que s’acaba de subhastar a París per 43,185 milions d’euros, i es converteix així en una xifra rècord d’aquest fantàstic artista.

"Tête" de Modigliani

Es tracta de "Tête”, una de les poques escultures que va fer Amadeo Modigliani. Fa 65 centímetres d’altura i reprodueix una figura femenina oval, amb ulls ametllats, llavis fins i petits, i el coll allargat habitual en els retrats de l’artista.

Modigliani

Ai! Si Modigliani aixequés el cap a l’extrem del seu llarg coll! Quines mirades faria!

Claudi-Modigliani
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Quan un pintor mor, sigui qui sigui i sigui com sigui, alguna cosa meva mor. És el que sento ara mateix al saber la mort del reconegut pintor postmodern alemany Sigmar Polke, als 69 anys, a la seva casa de Colònia.

Sigmar Polke

Admiro, entre altres coses, que com més gran era la fama que adquiria, més estimava la privacitat de la seva vida, fins al punt que no deixava entrar ningú en els espais de la seva intimitat.

Sigmar Polke

Serveixi aquest blog per recordar-lo i per fer de la seva mort un motiu de la nostra vida, encara que sigui petit, circumstancial i efímer, com la vida mateixa, enfront de l’eternitat de la mort.

Claudi-Sigmar Polke

11/06/2010: Doble llum

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Em plau comunicar-te que l’obra “Doble llum”, com a diàleg entre Pipilotti Rist i Joan Miró, s’incorporarà a la col•lecció de la Fundació Joan Miró, gràcies a la donació de l’escriptor i col•leccionista d’art Han Nefkens, que adquireix habitualment obres d’art contemporani amb la voluntat de deixar-les en dipòsit a diversos museus. Curiosament la primera obra que va adquirir, l’any 2001, era justament de la Pipilotti.

Doble llum

Et recordo que Pipilotti Rist va ser la guanyadora del Premi Joan Miró 2009, i que “Doble llum” mostra la seva admiració i el seu respecte per l’obra del mestre, amb la projecció d’un vídeo damunt “Femme”, una escultura de Joan Miró de l’any 1968 que forma part del fons de la Fundació.

Claudi-Doble llum

I tots contents!
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Demà, divendres 11 de juny, pots dirigir-te a La GaLeRia de Sant Cugat del Vallès, perquè a les 19.30 h s’hi inaugura la tercera exposició individual que fa el pintor Jaume Roure en aquesta ben dirigida galeria santcugatenca.

Jaume Roure

En Jaume omple, en aquesta ocasió, aquest espai expositiu, amb una trentena de quadres, entre teles, fustes i cartrons, de temàtica arquitectònica d’espais interiors, amb presència escassa de l’ésser humà, i amb la intensitat i immediatesa, alhora, que distingeix sempre la seva pintura.

Jaume Roure

Jaume Roure, ara artista barceloní, tot i que va néixer a Solsona l’any 1959, ha anat deixant progressivament els referents anecdòtics per aprofundir, cada vegada amb més intensitat, en els aspectes més purs i essencials de la vida, en la seva traducció pictòrica.

Jaume Roure

Entra en aquest atractiu món d’en Jaume fins a finals de juliol, i visita, de passada, les altres galeries d’art de Sant Cugat i el seu fantàstic monestir!

Claudi-Jaume Roure
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
És obvi que la realitat és segons la mirada de qui la contempla, sobretot si aquesta mirada té clares connotacions creatives. Per això em plau oferir-te avui la possibilitat que miris la ciutat de Barcelona a través de la mirada literària de Francesc Parcerias i de les mirades plàstiques d’Aurora Altisent, Roser Capdevila, Lluïsa Jover, i Cesc, les cinc mirades que justifiquen el títol del llibre “5 visions de Barcelona”, que acaba de publicar Sd.edicions dins a la col.lecciócol.lecció “Cap esborrat”.

5 visions de Barcelona

Tot i que diuen que una imatge val més que mil paraules, aquí hi ha unes quantes paraules de Francesc Parcerisas que generen les seves pròpies imatges, al costat de les imatges que, sense paraules, diuen tot el que no diuen les paraules, de la ciutat de Barcelona.

Aurora Altisent
Roser Capdevila
Lluïsa Jover
Cesc

De manera que aquí tens el llibre “5 visions de Barcelona”, perquè et miris la ciutat amb uns altres ulls.

Claudi-Barcelona
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
“El vol de la papellona pot produir un vendaval” és el títol de l’exposició que Zeron (Carles Ceron Argelich) et convida a conèixer, fins demà-passat, dijous 10 de juny, a la barcelonina Llibreria Les Punxes, amb una col.lecció de treballs fets des de l’any 1975, passant pels 80 i arribant al 2009 que, en conjunt, volen fer visible tota la feina burocràtica, administrativa, i de distribució, que hi ha al darrere del treball de l’artista, i que sovint fa que l’obra no arribi mai a la seva fi.

Zenon

Zeron fa, d’aquesta manera, el seu particular homenatge a totes aquelles persones que volen fer de les Belles Arts la seva professió i el seu treball, tot i que no sigui gaire reconegut.

Zenon

Zeron provoca vendavals movent les ales d’una papallona, que són, metafòricament, les idees dels artistes que remouen els aires de la cultura contemporània a la recerca d’un futur d’imatges diferents que puguin arribar a provocar canvis, tot i que siguin petits, en les indústries culturals i socials corresponents.

Claudi-Zenon

07/06/2010: Senti-vent/Senti-ment

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Com ja t’havia anunciat, ahir, diumenge 6 de juny, es va celebrar la Primera Motra d’Art Contemporani dedicada a “La Tramuntana”, al Port de la Selva, gràcies a l’energia de l’artista i home de mar Carles Bros, que va aconseguir reunir 50 artistes amb obres relacionades d’alguna manera amb el vent, i de passada, amb el mar i la pesca, que tot està íntimament lligat.

Claudi-Senti-vent

Va ser una jornada fantàstica, tot que vam tenir quatre gotes de pluja, no gaire sol, i vent moderat. Jornada d’intensa activitat, sobretot per a mi, que muntava, com podia, la que ha estat la meva primera instal.lació, tridimensional i a l’aire lliure, “Senti-vent/Senti-ment”, com a homenatge particular a l’escultor Ramón Guillem-Balmes i a les seves ben recordades “eines per sentir el vent”. Tot i la senzillesa de la meva peça, n’he quedat força content, fins al punt que no em molestaria repetir l’experiència en anys posteriors, si el vent bufa en la direcció adequada.

Claudi-Senti-vent

La meva instal.lació va consistir en una estesa de guants de plàstic transparent, enganxats amb minúscules agulles de fusta, en tres rengleres de fil de niló, de tres altures diferents, entre canyes americanes trobades lliurement a la riera de Sant Pol i ben fixades a terra del Passeig de Mar del Port de la Selva, gràcies a les bases de ciment que en Carles havia posat a la nostra disposició.

Claudi-Tramuntana artística al Port de la Selva

Tramuntana artística al Port de la Selva

L’enhorabona per a tu Carles Bros, extensible a tots els artistes que han participat lliurement en aquesta primera col.lectiva no-competitiva dedicada a una tramuntana que ja l’ha fet desaparèixer i que, espero, que la torni a la vida d’una bona ventada, l’any que ve!

Claudi-Senrti-vent

04/06/2010: Oci i negoci cultural

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Tres coses hi ha en la vida... del meu blog d’avui divendres: una festa de l’art, uns tallers artístics oberts i un premi de pintura. El blog respira art per tots el seus porus... oberts, com els tallers d’algun artistes.

Festa de l'Art a les galeries

La festa de l’art no és cap altra que l’atractiva Festa de l’Art a les galeries, organitzada per l’associació (Art) Catalunya per demà, dissabte 5 de juny, com a jornada de portes obertes que s’allarga fins a la mitjanit, amb la voluntat d’acostar l’art al públic en un context lúdic i festiu que també reconeix seriosament la tasca que les galeries catalanes del territori fan durant tot l’any.

Tallers Oberts

Els tallers són, naturalment, els Tallers Oberts BCN 2010, la 17 edició d’aquesta proposta d’obertura pública dels tallers d’artistes i artesans organitzada per l’A-FAD, Associació d’Artistes i Artesans del FAD. La proposta permet entrar, des d’avui fins demà passat, diumenge, i per primera vegada conjuntament, als sacralitzats espais de treball dels creadors contemporanis de Ciutat Vella, Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, amb la voluntat que l’any que ve es puguin agregar més districtes fins completar tota la ciutat.

Premi Honda

I, finalment, el premi de pintura, és el Premi de Pintura Honda 2010, que se sabrà demà passat, diumenge 6 de juny (mentre jo seré al Port de la Selva), a la Biblioteca de la Garriga, perquè, com deus saber, el seu nom exacte és Premi de Pintura Honda-la Garriga. Aquest és un certamen de pintura contemporània, expositiva i creativa d’abast nacional, que es preocupa de potenciar i donar a conèixer l’art actual.

Espai d'Art

Aprofita aquestes ofertes culturals i totes les altres que trobis, i fes que el teu cap de setmana tingui el to artístic que li correspon!

Claudi-Art

03/06/2010: Deures

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Deures són els que em vaig imposar jo mateix quan en Carles Bros em va proposar, ja fa uns quants dies, que participés en el primer Festival d’Art Contemporani La Tramuntana, que es fa aquest diumenge, 6 de juny, al Port de la Selva.

Port de la Selva

Des d’aleshores hi he anat pensant a estones lliures, però sense acabar de concretar. Ara, però, a tocar del festival, no he tingut altre remei que acabar els deures autoimposats, per definir la meva proposta plàstica relacionada amb el vent, que em sembla que acabarà sent una petita instal.lació feta amb canyes de bambú, minúscules agulles d’estendre la roba, fil de niló, i finíssims guants de plàstic transparent.

Guants plàstic

El conjunt, que veuràs en la seva forma definitiva aquest diumenge a partir de les 12 del migdia al Port de la Selva, portarà per títol “Senti-vent/Senti-ment”, i serà un homenatge al ben recordat i admirat Ramon Guillem-Balmes, que, com a escultor, havia dissenyat unes eines per sentir el vent, que sembla que tinc encara a les meves mans, com el tinc a ell en el meu pensament, que ara pensa vent.

Sho

I mentre jo acabo d’enllestir la meva atramuntanada instal.lació, el meu fill Jesper em passa info de l’exposició de toys customitzats, entre els quals n’hi uns quants de seus, que s’obre avui, sense cap acte significatiu, a SHO, botiga oberta recentment al barri de Gràcia com a espai d’Art Toys, llibres, galeria d’art, dissenys de vinil, roba i estudi creatiu. Bona combinació!

Jesper-Toy

SHO vol dir en japonès, “pròsper, brillant i volador”, i s’ha de considerar també com un ésser viu que ha de créixer i evolucionar gràcies a la nostra energia que l’ajudarà a aprendre i a redefinir-se constantment.

Jesper-Toys

Sembla que dissabte es farà la festa inaugural de l’expo dels toys customitzats, però, com et deia, ja la pots contemplar des d’avui mateix i fins al 30 de juny. Ara els deures els has de fer tu. I segur que serà un plaer!

Claudi-Jesper-Toys
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Falten ja pocs dies perquè L’illa d’Art 2010 desaparegui sota les aigües. De fet, només vull dir que aquesta interessant proposta plàstica ubicada a L’illa Diagonal s’acaba aviat, exactament dissabte que ve, 5 de juny, després d’haver aportat un bon to artístic a aquest concorregut centre comercial.

Illa d'art

Fa 10 anys que la Natàlia Foguet i l’Àngels García van rebre, com a responsables de la Galeria Safia i de mogudes plàstiques multitudinàries com el Supermercat d’Art Contemporani o l’Hipermerc’art, la proposta de L’illa Diagonal de construir una illa d’art dins de la seva illa comercial, amb la condició que es tractés d’artistes consolidats amb obra de qualitat.

Claudi-Illa d'art

Sàfia és sempre garantia de qualitat plàstica contemporània. No has de fer altra cosa que comprovar-ho, si et plau, viatjant, com a bon nàufrag contemporàni, cap a L’illa d’Art de L’illa Diagonal, fins aquest dissabte, 5 de juny, a la recerca d’un tresor que pot ser pictòric, escultòric o fotogràfic, d’acord amb la sensibilitat dels 32 artistes que li donen vida.
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Em diu l’Anna Estany, comissària del cicle “Off Bellera” del programa Cardedeu amb l’art vigent” i responsable, per tant, de l’exposició “La repressió”, que Raül Huerta tenia fins al 27 de juny a la capella de Sant Corneli de Cardedeu, i que, arran de les crítiques populars que ha provocat la seva intervenció en aquest antic espai sagrat, que va embolcallar amb una tela blanca fins a fer-lo desaparèixer, s’ha decidit forçosament tancar-la prematurament el dia 12 de juny.

Raül Huerta

De manera que la pressió popular ha aconseguit desembolcallar la capella de Sant Corneli abans de la data prevista. I, per contrarestar aquesta curiosa circumstància, s’ha previst fer una acció col.lectiva (action painting) divendres que ve, 4 de juny, de 19 a 21 hores, perquè tothom pugui expressar a frec de pedra la seva opinió, tot reivindicant la llibertat d’expressió, en general, i sobretot, la de caràcter artísitic, en context festiu, amb l’acompanyament musical de Jordi Delgado i Víctor Otero.

Raul Huerta

Sembla que, al marge de la reacció popular, també ha influït en la decisió de clausurar prematurament la intervenció de Raül Huerta, l’estat, ja una mica deteriorat, de la tela que embolcallava la capella. Està previst també que del 12 al 27 de juny es mantingui certa activitat al voltant del treball de Raül Huerta en espais interiors de la capella, i d’acord amb les seves intencions artístiques primeres.

Claudi-Raül Huerta
<   juny 2010   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    

© 2006 Catalunya Ràdio S.R.G., S.A.