Arxius

Estas veient: maig 2010

31/05/2010: Grafitis sota control

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Entenc, tot i que, com he dit altres vegades, no ho acabo d’acceptar, que la justificació del grafiti, com a forma d’art urbà, és el seu caràcter espontani, el seu contingut socialment crític, el seu missatge irrespectuós i, habitualment, la seva natural il.legalitat.

Persianes Lliures

Com que la llibertat del grafiter ha anat minvant, entre altres coses, perquè ha augmentat el nombre d’afeccionats i s’han multiplicat les seves intervecions en àmbits urbans diversos, han sorgit iniciatives noves com Persianes Lliures ”,dels germans García, un projecte que estableix un pacte entre grafiters i comerciants del Guinardó, que posen les persianes del seus negocis a les mans del artistes urbans perquè les ennobleixin amb les seves controlades intervencions plàstiques.

Grafiti

Celebro tan atractiva iniciativa i aprofito l’avinentesa per criticar aquesta nova línia de publicitat en transports públics que tapen, de manera totalment antinatural, les finestres. Per tenir aquest agressiva publicitat, encara prefereixo les intervencions dels grafiters, pel seu caràcter espontani i per l’actitud dels autors, artistes rebels, que encara comparteixo, encara que després costin d’esborrar.

Claudi-grafiti

28/05/2010: Tallers Oberts

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
La proposta artística d’aquest cap de setmana passa naturalment pels “Tallers Oberts BCN”, transformació dels històrics “Tallers Oberts a Ciutat Vella” per la incorporació dels artistes i artesans de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, amb la possibilitat que en el futur s’hi afegeixen els altres districtes fins a completar tota la ciutat.

Tallers Oberts

Com sempre és l’A-FAD, Associació d’Artistes i Artesans del FAD, l’entitat responsable d’aquest projecte que, una vegada més, avui, demà i demà passat, i el cap de setmana que ve, del 4 al 6 de juny, aconsegueix que els artistes i artesans de Ciutat Vella, Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, obrin els seus espais de treball per mostrar obra feta, obra en procés, i les interioritats dels sempre sacralitzats tallers personals de treball.

Tallers Oberts

Bon moment per descobrir també els rostres dels artistes i les justificacions del seu treball, si et plau saber-les, en un context festiu que inclou moltes activitats complementàries que fan que la visita als tallers dels artistes sigui encara més atractiva.

Tallers Oberts

Visita els tallers oberts dels artistes, però no deixis de veure també la seva obra exposada en els espais dissenyats per aquesta funció, perquè així tindràs la visió completa del seu món creatiu, en tots els vessants.

Claudi-Tallers Oberts
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
La Festa del Joguet de Figueres continua en el meu blog perquè en Josep Maria Joan i Rosa, director del Museu de Joguets de Catalunya, a Figueres, , ànima d’aquesta fantàstica festa, justament m’acaba de fer arribar imatges d’algunes de les peces que ell va comprar, amb la il.lusió d’un infant, i en nom del Museu, per augmentar la seva ja contundent col.lecció o per fer exposicions puntuals.

Festa del Joguet

Es tracta, concretament, d’un osset arribat d’Anglaterra i de diversos jocs de taula catalans que podràs veure a la pròxima exposició de la Sala Oberta del Museu.

Festa del Joguet

Festa del Joguet

De manera que tot queda obert, i es justifica, més que mai, si parlem de joguines i d’aquest museu de Figueres que les conserva amb la passió de l’adult que recorda amb plaer els jocs d’infantesa.

Claudi-Festa del Joguet

26/05/2010: Temps fugit

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
El temps passa inexorablement i les coses s’acaben tot i que no definitivament i per sempre, sinó de manera purament circumstancial, sempre que no parlem de la mort, és clar! És el cas de l’exposició “Joan Furriols. El lloc del temps”, que s’acaba justament aquest diumenge, 30 de maig, al Centre d’Art Tecla Sala de l’Hospitalet de Llobregat.

Joan Furriols

La inhabitual festa de clausura començarà a les 11 del matí amb l’últim recorregut per l’exposició amb Joan Furriols, l’artista, i Àlex Mitrani, el comissari, cultural, que no policial!

Joan Furriols

A partir de les 12 intervindran en l’acte l’artista plàstic Antoni Llena, el poeta Víctor Sunyol i la violoncel.lista Marta Perna. Tot un luxe de formes, paraules i notes musicals.

Joan Furriols

I encara, en acabat, Joan Furriols farà un acte simbòlic per tancar l’exposició. Què més vols?

Claudi-Joan Furriols

25/05/2010: Jugades juganeres

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
La meva jugada juganera va ser, com ja t’havia anunciat divendres passat, la visita a Figueres amb motiu de la celebració de la 17a Festa del Joguet i la 17a Trobada del Joguet de Col.lecció. Una jornada lluminosa, pel sol extern i l’energia interna del bé de déu de jocs i joguines de tots els tipus i de tots els temps que s’oferien a la mirada de l’infant que encara porto a dins, com tu, si t’hi fixes una miqueta.

Fira del Joguet de Figueres

Tot i que sóc d’economia modesta, vaig fer honor a la fira comprant-me quatre cosetes, senzilles, però atractives, tant per la seva estètica com per la seva antiguitat i funcionalitat, com aquesta capsa de llapis Kreyton que m’ha de servir avui per fer també el dibuixet habitual d’aquest blog, per passar després a augmentar la meva petita col.lecció d’objectes curiosos, com aquest.

Llapis Kreyton

De la Festa del Joguet de Figueres porto també informació sobre activitats futures de temàtica similar, com la XXXII Llotja de Sils de l’Automòbil i la Moto Antiga (5 i 6 juny), la 2a Trobada de Col.leccionistes de Joguines i Paper (Cotxeres de Sants, Barcelona, 10 i 11 de juny) i la Segona Fira del Joguet Antic i de Col.lecció (l’1 de novembre a Quart). O hi ha més nens amagats en cossos d’adults del que m’imaginava, o la joguina de col.lecció és una bona inversió, o és que preferim jugar que fer qualsevol altra cosa.

Fira Cotxesres

Entre les joguines de Figueres trobo també dues atractives propostes expositives. Una “El Museu com a pretext”, oberta ja al Museu de l’Empordà fins al 12 d’octubre, amb obres de Hans-Peter Ferldmann, Edi Hirose, Candida Höfer, Perejaume, Jaume Pitarch, Araya Rasdjarmrearnsook i Eulàlia Valldosera. L’altra, que s’inaugura aquest divendres, “De caps al nínxol”, a la galeria Dolors Ventós, amb obres d’Adrià Ciuran, Carme Sanglas, Joan Comella, Luis Izquierdo Mosso, Joan Vilajoana, Narcís Díaz i Jordi Mitjà, a l’entorn del crani humà, per parlar de la mort des d’una perspectiva contemporània.

De caps al nínxol

Com pots veure, jugant jugant, el meu blog d’avui va de crani... i jo, també!

Claudi-crani i joc

21/05/2010: Dependència mútua

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
“Dependència mútua” és el títol de l’exposició que l’Eulàlia Valldosera presenta a la galeria Joan Prats de Barcelona, amb les seves conegudes reflexions sobre temes humans, com les relacions de poder a través dels objectes quotidians i de la nostra dependència d’ells, amb els actes de netejar i esborrar com a referents significatius.

Dependència mútua

En la performance que dóna lloc al vídeo “Dependència mútua” i en una sèrie de fotografies, l’Eulàlia no participa directament en l’acció, sinó que la deixa en mans d’una dona de fer feines d’origen ucraïnès que es disposa a netejar una gran estàtua de l’emperador romà Claudi que es conserva al Museu Arqueològic de Nàpols.

Dependència mútua

El contacte físic entre dona i estàtua qüestiona directament la relació entre el món hegemònic i el món subordinat, amb llunyanes connotacions sexuals, tot i que parlem de l’amor absolutament impossible entre la petita dona de fer feines i la gran estàtua de Claudi.

Dependència mútua

Fins al 10 de setembre pots compartir aquestes reflexions de l’Eulàlia Valldosera que posen en primer terme totes les dones de la neteja del món, tot preguntant-se, d’on procedeixen i com són realment les seves vides.

Claudi-Dependència mútua

20/05/2010: Festa del Joguet.

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Ja em preparo, com un nen, per a la nova Festa del Joguet que es fa a la Rambla de Figueres, aquest diumenge 23 de maig, tot el dia, paral.lelament a la celebració de la Dissetena Trobada de Joguets de Col.lecció.

Festa del Joguet

Per relaxar tensions et suggereixo la visita, perquè, en temps de crisi com els actuals, veure joguines, sentir-se una mica nen, i, fins i tot, poder-ne adquirir alguna de les que sempre s’ofereixen a preus assequibles, tot i que no tenen la qualitat de les autèntiques de col.leccionista, pot ser un gran plaer!

Festa del Joguet

De la mateixa manera que la teva mirada dóna sentit a les coses, la teva sensibilitat pot atorgar qualitats meravelloses a la joguina més insignificant, per forma, material, o components emocionals i estètics.

Claudi-Festa del Joguet
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
El Centre cívic Can Felipa presenta les bases de la nova Convocatòria 2010 d’arts visuals, amb la voluntat de continuar donant el suport just i necessari a la creació contemporània.

Can Felipa

Una convocatòria bífida, dirigida d’una banda, a comissaris i creadors per a la producció de projectes de comissariat, en formats diversos, i de l’altra, a artistes i creadors, aquest any amb obres i projectes a l’entorn de les relacions entre les pràctiques artístiques i l’educació.

Can Felipa

Si respons a alguns d’aquests perfils, pots respondre també a la convocatòria de Can Felipa fins al 4 de juny, fixan-te abans, si et plau, en les bases corresponents, que trobaràs en aquesta pàgina web: www.bcn.cat/canfelipa

Claudi-Can Felipa

18/05/2010: ecoRobotik

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Que el blog d’avui serveixi per recordar-te que el dia 21 de maig, divendres que ve, s’acaba el termini d’entrega dels robots de reciclatge originals que donaran sentit al Primer Concurs de Robots Reciclats “ecoRobotik” i a l’exposició corresponent que s’inaugura a Olokuti (Astúries, 36, Gràcia. BCN), el dissabte 29 de maig, si el temps i les autoritats competents ho permeten.

Robots

Jo ja tinc el meu a punt, i espero que tu també acabis el teu a temps. Si encara necessites informació del tema la trobaràs en aquest web http://ecorobotik.com

Robots

Tot i tractar-se d’un concurs de robots, tu, comporta’t com un autèntic artista creatiu de carn i ossos, lluny dels mecanismes automàtics dels robots tradicionals.

Claudi-Robot

17/05/2010: Entre la nit i el dia

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Si dissabte passat, 15 de maig, vam viure la “Nit dels Museus”, demà dimarts, 18 de maig, viurem el “Dia Internacional dels Museus”, amb una filosofia similar tot i que passem, naturalment, de la nit al dia, amb l’habitual jornada de portes obertes i la dinàmica de visitar museus en context especialment animat per activitats complementàries de tota mena. Busca la teva opció al web www.museus2010.cat i passa-t‘ho bé tot fent cultureta museística, i física, mentre camines d’un museu a l’altre!

Dia Internacional dels Museus

La Fundació Caixa Catalunya fa coincidir aquesta circumstància obrint un nou espai de diàleg dins del cicle d’activitats paral.leles a l’exposició “Fortuny, el mag de Venècia”, amb la conversa que mantindran, també demà a les 7 del vespre, Guillermo de Osma, historiador de l’art i galerista, i Juan Manuel Bonet, escriptor i crític d’art, a l’entorn del tema “Fortuny, Proust i la literatura”.

Marià Fortuny i dfe Madrazo

I acabo el blog d’avui recordant que l’opció C (no fer res) de la possible reforma de la Diagonal barcelonina, que va defensar creativament l’artista i inventor Pep Torres, ha estat votada per la majoria de barcelonines i barcelonins que han respost a una consulta popular plena d’irregularitats. Tot i així, sóc dels qui pensen que un dia o altre, aquesta gran avinguda barcelonina s’haurà de reformar, segons la meva opinió per transformar-la en una rambla, tot i que jo m’ho miro des dels ulls d’un home que viu a Sant Pol de Mar i que camina sovint per la Diagonal!

Claudi que camina

14/05/2010: La Nit dels Museus

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Tot i que a mi no m’agraden gaire aquestes jornades temàtiques intensives, perquè prefereixo la normalitat del dia a dia, no puc deixar de suggerir-te que et preparis per viure una nova “Nit dels Museus”, demà 15 de maig, de set de la tarda a una de la matinada, per alguns potser l’única nit i l’únic dia que visitaran els museus del país. Només per això ja podem dir que l’esforç que suposa per als mateixos museus organitzar una nit com aquesta, ja està plenament justificat.

Nit dels Museus

Com que l’oferta és molt àmplia i encara més variada, em sembla que el millor que pots fer és entrar en el web www.lanitdelsmuseus.cat i buscar la teva opció o la zona d’actuació que més t’interessi.

Nit dels Museus

Pensa que la jugada no et costarà res, més que un cert esforç físic per anar de museu en museu, ja que es tracta d’una jornada de portes obertes que, com bé saps, vol dir d’entrada gratuïta, per veure exposicions i col.leccions diverses al costat de les activitats complementàries que cada museu ha dissenyat segons els seus propis gustos i en funció dels seus continguts.

Nit dels Museus

Menció a part es mereix el Museu de Ciències Naturals, que fa una festa especial de comiat, ja que tanca les portes de l’Edifici de Zoologia o Castell dels Tres Dragons, per dirigir-se al Museu Blau, la seva nova ubicació al Fòrum de Barcelona.

Nit dels Museus

Que tinguis avui un bon dia i demà una bona “Nit dels Museus”, com ha de ser!

Claudi-Nit dels Museus

13/05/2010: SWAB 2010

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Tot i que Barcelona no ha estat capaç d’aconseguir una bona fira d’art contemporani que pugui fer l’ombra necessària a l’ARCO madrileny, té algunes alternatives interessants que poden satisfer també les teves necessitats firaires, com SWAB, la Fira Internacional d’Art Contemporani de Barcelona, que celebra ara la tercera edició, ocupant, des d’avui mateix i fins diumenge, el pavelló italià de Fira de Barcelona, a Montjuïc, amb 32 galeries de països diversos, amb Alemanya com a referent destacat.

SWAB 2010

Sembla que per als col.leccionistes alemanys, de crisi res de res! Circumstància per la qual molts són presents a SWAB, al costat de molts artistes compatriotes seus, que fan que la cultura plàstica alemanya, sobretot berlinesa, es desplaci temporalment cap a Barcelona.

SWAB 2010

A veure si el toc berlinès anima la vida artística barcelonina a l’interior del pavelló italià de Montjuïc. Sembla un acudit, però és només una clara mostra plàstica de la diversitat cultural contemporània en un món sense fronteres.

Claudi-SWAB

12/05/2010: El Maragall pintor

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
En Jordi Maragall és, dels Maragalls, el pintor. És un dels homes que quan jo era petit i amic d’escola d’en Pere, un dels seus germans, més m’havia impressionat per la seva pintura, ben dibuixada i expressiva, tot i tenir un caràcter més aviat retret, i ser una mica tancat.

Jordi Maragall

En Jordi, germà també d’en Pasqual (l’exalcalde), en el si d’una familia nombrosa, ha pintat sempre, tot i que no ha fet gaires exposicions. Per això que exposi, com fa ara a la Sala Libertad, del carrer Llibertat, 24, de Barcelona, esdevé un fet especialment destacable i que em plau compartir amb tu a través d’aquest bloc.

Jordi Maragall

En Jordi continua el seu treball plàstic d’investigació sobre la figura humana per mitjà de personatges de la vida política i cultural de Barcelona, que li serveixen d’excusa per mostrar la força visceral del seu traç i tota la seva energia interior.

Jordi Maragall

El passat és en el present i existirà en el futur, en els ulls de Jordi Maragall...i en els meus.

Claudi-Jordi Maragall

11/05/2010: Impotència

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Impotència cultural, que no sexual, és la que sento quan veig coses com la desaparició fulminant de l’estació de Llavaneres, que fa quatre dies hi era i ara ja no hi és.

Vies

No tinc ni idea del seu valor patrimonial, però formava part de tota una cadena, trencada ja malauradament en diversos punts, d’estacions de la línia de la costa de Renfe que tenien una unitat d’estil i un encant que cap de les noves estacions que he vist fins ara, superen. I no és qüestió de temps, sinó de qualitat constructiva i de sensibilitat patrimonial, perquè hi ha coses que amb el temps s’embelleixen, i altres que només s’envelleixen, sense cap gràcia.

Vies

A l’inici de la consulta popular sobre el futur de la Diagonal barcelonina, comprovem com altres punts interessants del nostre patrimoni urbà i arquitectònic desapareixen sense tenir en compte l’opinió de ciutadans que, com jo, també tenim el nostre criteri i, sobretot, en relació amb la perduda estació de Llavaneres, una bonica relació visual de molts anys que ara és totalment irrecuperable. Llàstima!

Claudi-Estació de LLavaneres
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Cal recórrer la Diagonal en diagonal per saber com la vols en el futur, si ets barceloní i et plau participar en la consulta popular que es fa, des d’avui mateix fins diumenge que ve, 16 de maig, per decidir si serà bulevard, rambla o com fins ara, cosa que em fa pensar llunyanament en aquell joc infantil “pedra, tisora o paper” que em posava sempre tan nerviós.

Diagonal

No crec gaire en les consultes populars i sí en les bones decisions dels tècnics, però, posats a dir alguna cosa, ja que em deixen, diré que no em sembla del tot bé que només opinin els barcelonins i les barcelonines sobre una avinguda trepitjada i transitada per gent d’arreu que potser la valoren més que els mateixos nadius.

Diagonal

Jo, per exemple, que visc a Sant Pol de Mar des de fa més de 30 anys, tot i que vaig néixer a Barcelona l’any 1951, recorro parcialment la Diagonal gairebé cada dia, sobretot quan vaig a peu des d’Arc de Triomf fins a la redacció d’iCat fm, a Catalunya Ràdio, en plena Diagonal justament, i noto, més que molta gent, la realitat d’aquest recorregut i les seves dificultats, entre circulació rodada de tota mena, carrils bici, motos aparcades i mobiliari urbà, que converteixen aquest bonic exercici en una autèntica aventura selvàtica, sobretot quan va acompanyada del cant de les exòtiques cotorres integrades plenament a la vida de la ciutat o el crit d’alguna enorme gavina desorientada per la gana.

Pep Torres

Tot i que no em correspon votar, jo ho faria per l’opció B (rambla), mentre et recordo que l’artista i inventor Pep Torres ha instal.lat una urna que tritura vots a ARTwindow sota el lema “Ja saps què votar a la Diagonal? Doncs... no C”. Tu mateix!

Claudi-Diagonal

07/05/2010: DRAP-ART’10

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Tot i que el Drap-Art’10 queda encara una mica lluny (del 17 de desembre de 2010 al 9 de gener de 2011, al CCCB i plaça dels Àngels), ara m’acaba d’arribar la convocatòria i just és que te’n parli ara mateix per si t’interessa participar-hi.

Drap-Art

Et recordo que el Drap-Art és el Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya i que està obert a tots els creadors nacionals i internacionals que s’ajustin a les bases de participació que trobaràs a www.drapart.org

Drap-Art

Tens temps fins al 12 de juny per presentar els teus projectes a les vuit modalitats del Drap-Art’10: exposicions col•lectives d’obres d’art i objectes de disseny fets amb materials reciclables, intervencions en l’espai públic, l’espai de reflexió, el mercat d’art i disseny, tallers participatius, espectacles, audiovisuals i cinema de medi ambient.

Drap-Art

De manera que pren-t‘ho amb la calma necessària, però pensa també que el temps passa inexorablement!

Claudi-Drap-Art

06/05/2010: Ignorància

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Digue’m ignorant, però continuaré fent aquell cara d’idiota que em queda habitualment després de llegir notícies com la que avui m’explica que l’oli “Nu, fulles verdes i bust”, que va pintar Picasso l’any 1932, acaba de ser venut per 82’7 milions d’euros en una subhasta celebrada abans-d’ahir a la seu novaiorquesa de Christie’s, fet que l’ha converteix en la peça més cara adjudicada en una subhasta!

"Nu, fulles verdes i bust" Picasso-1932

La meva tendència natural és més cap al minifundi que cap al latifundi, i prefereixo el poder repartit que concentrat en una sola persona o en un grup reduït de privilegiats o d’aprofitats de les circumstàncies, tot i que sigui de manera intel.ligent. Per això m’agradaria més que aquests 82’7 milions d’euros servissin per comprar un bon nombre d’obres d’art dels artistes que realment ho necessiten, tot i que no tinguin la categoria d’un Picasso, amb diner sobrant per dedicar-lo encara a resoldre problemes socials de primera magnitud, com els que tenen ara a l’àrea de Barcelona els gairebé 600.000 pobres actuals.

Picasso

Sé que dir el que dic no servirà de res, però no ho puc evitar, perquè parlo com pinto, amb aquella immediatesa visceral, que és més sanguínia que cerebral!

Claudi-Picasso

05/05/2010: Grafitis, encara

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Si vas a Cardedeu, no deixis de visitar la capella de Sant Corneli, embolcallada fins al 27 de juny amb una tela blanca per l’artista vallesà Raül Huerta, en una instal.lació titulada “La repressió”, que foma part del cicle “Cardedeu amb l’art vigent”, comissariat per l’Anna Estany.

La repressió

La proposta pretén fer desaparèixer circumstancialment aquesta capella de Sant Corneli, privant-ne totalment l’accés, i amagant a la vegada una part important de la història de Cardedeu.

La repressió

Òbviament, la col.locació de la tela blanca sobre edifici tan conegut a Cardedeu, provoca reaccions de tota mena, entre les quals les inevitables pintades urbanes, que fan que el grafiti tingui també la seva paraula -digue’n grafia- en aquesta història.

Claudi-La repressió
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Dic “Grafitis al mur d’afusellament” per dir que el mur és el lloc idoni per a una activitat com la dels grafiters contemporanis, i per dir també que, segons com, es tracta d’una activitat que caldria ser eliminada, per incívica i, sovint, antiestètica, sense arribar en cap cas a l’afusellament de ningú, només faltaria! Es tracta només d’un joc de paraules i expressions a partir d’un lema que en castellà “Grafitis al paredón” hauria tingut segurament més gràcia.

Graffiti

Grafiti

Ara que acaba de sortir el llibre “Graffiti. Arte urbano de los cinco continentes”, de Gustavo Gili, amb les autèntiques meravelles que els artistes urbans han fet, fan i faran, em reservo el meu comentari negatiu quan més que d’art hem de parlar de gargots injustificats que taquen indiscriminadament els espais públics de les ciutats, com ja he comentat en altres ocasions.

Grafiti

Curiosament, avui llegia un comentari d’un lector d’“El Periódico de Catalunya” que lloava justament aquesta activitat plàstica, perquè donava color a la vida grisa de les ciutats i embellia, per exemple, els trens de RENFE. Com es veu que ell no els agafa!

Claudi-grafiti

03/05/2010: La bellesa

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Diu Camilo Cela Conde, professor d’Evolució Humana de la Universitat de les Illes Balears, que la bellesa és en els ulls de qui la mira, que és com dir allò tan antic que les coses són segons el color del vidre amb què es miren, per dir, senzillament, que la bellesa, com els altres valors de la vida, és més subjectiva que objectiva.

Camilo Cela Conde

També es diu que l’expressió artística està profundament arrelada en el cervell, tot i que no se sap amb certesa científica quina és la seva raó de ser, encara que sorgeixi de la biologia.

Bellesa

Camilo Cela Conde creu que l’art no és pura contemplació ja que té una utilitat i un gran valor social d’estatus. I com a exemple d’aquesta afirmació recorda que Bill Gates és capaç de gastar-se un dineral en una pintura original quan una reproducció fotogràfica exacta li hauria costat quatre euros.

Lletjor

I jo dic que preferiria que la gent comprés art pel seu valor creatiu intrínsec, per la bellesa dels seus continguts o per la seva dimensió ètica, més que per aquest component social que enlluerna els nous rics o els prepotents econòmics de sempre, que veuen habitualment la bellesa amb els ulls de la cobdícia i del guany material sense límits.

Claudi-Ull d'art
<   maig 2010   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

© 2006 Catalunya Ràdio S.R.G., S.A.