Arxius

Estas veient: octubre 2009

30/10/2009: El nou MAC

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Avui celebro el dia del meu sant amb la bona nova de la inauguració, tot i que ja fa un meset, del MAC, el Museu d’Art de Cerdanyola, que ocupa el rehabilitat edifici de Can Domènech, salvat de l’enderroc gràcies a una campanya popular iniciada l’any 1999.

El MAC

Em comenta Josep Maria Romero, tècnic del museu i coordinador de totes les seves activitats, que Can Domènech va ser primer teatre-casino dels molts estiuejants barcelonins de Cerdanyola del Vallès, per convertir-se després en torre d’estiueig, una mica més tard en laboratori farmacèutic, i ara en aquest museu d’art que recupera els fantàstics vitralls modernistes històrics, i es converteix alhora en espai de conservació, recerca i difusió del patrimoni artístic cerdanyolenc de l’època modernista, noucentista i art déco, amb doble vocació de museu i centre d’art contemporani.

Sala MAC

Demà passat, justament, s’acaba l’exposició de la Dominica Sánchez, que ha ocupat per primera vegada una sala d’exposicions temporals del MAC, que ha de determinar el camí contemporani d’aquest museu.

Dominica al MAC

El camí contemporani del MAC ja és el meu camí...i per molts anys!

Claudi-MAC

29/10/2009: Sobreviure

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
En moments de naufragi polític i social tan significatius com els que patim actualment, cal trobar motius per continuar vivint amb una certa dignitat, aliens a una realitat que, per corrupte, podria acabar destruint del tot les bases naturals d’un contracte social centrat tradicionalment en un joc net que sembla que només practiquem una minoria poc significativa.

Quim Domene

I és ara quan valoro, més que mai, noticies com la que acabo de rebre referent a la publicació del llibre “Zona d’obres. Quim Domene”, editat per “La fàbrica del riu”, amb textos de Xavier Antich i Maria Domene que ens aproximen a l’obra efímera, les instal.lacions i les sèries fetes per en Quim entre 1975 i 2008 amb la voluntat de crear un món personal que funciona com a espai natural de llibertat, tot i les connexions evidents amb aquestes curioses estructures socials que condicionen tant la seva vida com les nostres.

Claudi-Quim Domene

28/10/2009: El retorn

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Com deia ahir, dic avui, després d’un temps de baixa laboral per maleït mussol enquistat, que l’experiència vital a Bellprat-Vila del Llibre, que contemplava en natural context literari una petita però intensa exposició de les meves pintures i dibuixos, va ser molt positiva i que no em faria res repetir-la, amb continguts diferents, naturalment.

Claudi

Allò va passar el diumenge 4 d’octubre, data a partir de la qual per a mi, aturat momentàniament com et deia abans, no ha passat gaire cosa més, com si a la pràctica m’hagués mort temporalment. De manera que ara tinc la sensació d’haver ressuscitat, tot recuperant les funcions vitals habituals, la capacitat de mirar les coses amb la intensitat de sempre i la dinàmica diària d’aquest bloc que faig sempre pensant en tu. Al.leluia!

02/10/2009: Bellprat

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Tot i que en Jordi Cervera ja ho ha fet en el seu blog, just és que jo també parli avui de Bellprat, la petita població de l’Anoia que demà passat, diumenge 4 d’octubre, es convertirà, per segon any consecutiu, en “Vila del Llibre” amb la voluntat de ser la primera “Vila Llibre” de Catalunya a semblança d’altres pobles d’Europa que ja han convertit la realitat literària en eix dinamitzador dels seus municipis.

Bellprat

Jordi Cervera, Teresa Costa-Gramunt, Júlia Costa, Maria Barbal i Màrius Serra donen l’autèntica dimensió literària a la jornada; Jaume Arnella hi posa la cirereta musical final, i jo, Claudi, hi afegeixo el complement artístic en forma d’exposició a l’Ajuntament, amb la meva obra habitual amb alguna novetat que podràs descobrir diumenge si véns a Bellprat.

Bellprat

És la primera vegada que tinc una exposició d’una sola jornada i en context literari com el de Bellprat “Vila del Llibre”, i espero no desafinar gaire i sobretot no donar la nota!

Claudi-Bellprat
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Ja arriba el primer dissabte del projecte Dissabtes d’Art Barcelona demà passat, dissabte 3 d’octubre, que ha de ser el primer dissabte de mes d’octubre més artístic de tota la història, gràcies a aquesta iniciativa emmarcada en la Tardor de l’art 2009, impulsada per les quatre grans associacions de galeries d’art catalanes, entre les quals hi ha, naturalment, Art Barcelona (Abe).

Dissabte d'Art

13 galeries de l’Abe, de gran velocitat plàstica, participen en aquest primer Dissabte d’Art Barcelona, organitzant en els seus espais expositius moltes activitats culturals i lúdiques, destinades a eliminar les barreres no arquitectòniques que encara existeixen entre galeries d’art i públic en general. L’experiència es repetirà dissabte 7 de novembre amb continents i continguts diferents i les mateixes admirables intencions.

Dissabte d'Art

Tot i que habitualment no sóc partidari de propostes multitudinàries com aquesta, en aquest cas la rebo amb plaer, tot desitjant que assoleixi els objectius previstos d’acostar, una mica més, el treball dels artistes actuals al públic que els pugui apreciar.

Claudi-Dissabte d'Art
<   octubre 2009   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

© 2006 Catalunya Ràdio S.R.G., S.A.