Arxius

Estas veient: juny 2009

30/06/2009: La moda desfila

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
M’han convidat a assistir a la desfilada dels projectes finals d’alumnes dels Estudis Superiors de Moda, promoció 2009, de l'IDEP, demà dimecres 1 de juliol, a dos quarts de vuit de la tarda, al Museu Tèxtil i d’Indumentària – Disseny Hub Barcelona (Palau de Pedralbes).

Nerea

Recorda que l’IDEP és l’Institut Superior de Disseny i Escola de la Imatge, i que per tant, els seus productes han de ser necessàriament bons.

Desfilada IDEP

Si et va el món de la moda i vols comprovar la qualitat de les propostes dels alumnes de l’IDEP, ja saps què has de fer! De la mateixa manera que, com a persona creativa sensible al tema, pots aportar la teva pròpia visió de la indumentària, vestint amb el teu propi estil i la teva forta personalitat!

Claudi-Desfilada IDEP
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Si et plau saber alguna cosa més de les noves formes d’art, no pots perdre’t el debat a tres bandes organitzat per l’Obra Social de Caixa Catalunya. Serà demà passat, 1 de juliol, a les 7 de la tarda, a La Pedrera de Barcelona, entre Bill Viola, Frederic Amat i Antoni Mercader.

Bill Viola

El gran protagonista d’aquesta trobada és, sens dubte, Bill Viola, l’artista nord-americà pioner del videoart, que, justament, rebrà demà el Premi Internacional Catalunya 2009, pel seu paper capdavanter en l’establiment del vídeo com una forma vital d’art contemporani.

Frederic Amat

Frederic Amat, com a pintor que es mou amb naturalitat pels territoris del vídeo i el cinema, serà un interlocutor idoni per en Bill, de la mateixa manera que el professor Antoni Mercader posarà el contrapunt teòric a la xerrada com a director del Departament de Didàctica de l’Educació Visual i Plàstica de la Universitat de Barcelona.

Antoni Mercader

Si hi vas, potser sabràs alguna cosa més sobre els límits de la creació i el potencial del vídeo com a art total, que ja és saber prou, oi?

Claudi-Vídeoart
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Preferiríem poder donar la bona notícia en versió catalana, però per ara només ho podem fer en la castellana, tot i que ja és positiva si no domines l’anglès, perquè es tracta de l’anunci de publicació en castellà de les conegudes “Wallpaper City Guides” que ara ja pots identificar com a “Guías Urbanas Wallpaper”, gràcies a Phaidon Press que les publica.

Guías Urbanas Wallpaper

Per començar, s’han editat en castellà guies de 20 ciutats, entre les quals Barcelona, Madrid, València i Bilbao, i també Amsterdam, Berlín, Buenos Aires, Istanbul, L’Havana, Londres, Mèxic, Nova York, París, Praga, Río de Janeiro, Rabat, Roma i Xangai.

Guías Urbanas Wallpaper

De manera que si tens interès a conèixer alguna d’aquestes ciutats, ja saps que pots consultar les seves “Guías Urbanas Wallpaper” que contenen informació pràctica exhaustiva, actualitzada i ben detallada de tota la seva història passada i present, i de la seva oferta turística i cultural actual.

Guías Urbanas Wallpaper

Amb una d’aquestes guies a la mà sembla que és impossible que et perdis, perquè contenen mapes i fotografies aèries perfectament documentades, de la mateixa manera que porten també una petita agenda per apuntar descobriments personals i suggeriments diversos que puguin sorgir espontàniament sobre la marxa.

Revistes Wallpaper

El seu format de butxaca i el seu preu també reduït (8’95 euros) fa que les històriques “Wallpaper City Guides” o les noves “Guías Urbanas Wallpaper” siguin imprescindibles pels viatgers d’arreu del món, al marge dels objectius triats i de la manera d’arribar-hi, i de les diverses motivacions del viatge!

Claudi-Wallpaper
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Després de les nits clares de Sant Joan, arriben les “Nits fosques de l’ànima”, que no és altra cosa que el títol de l’exposició que s’inaugura avui mateix, a dos quarts de vuit del vespre, de manera simultània al Bòlit-La Rambla, al Bòlit-Sant Nicolau, al Dadespai i al Niu, de Girona.

Nits fosques de l'ànima

Aquesta nova proposta de Bòlit, Centre d’Art Contemporani, de Girona, coincideix amb la celebració del desè aniversari del Festival de Músiques Religioses i del Món de la mateixa ciutat i parteix de l’experiència mística des de cultures i sensibilitats diferents, en relació amb la representació d’identitats i imaginaris, i d’acord amb el treball de tres artistes: Bill Viola amb “The Messenger”, Toni Serra amb “Istishara Archives”, i Manuel Saiz amb “A New Chance for Symbolic Dimension”.

Bòlit de Girona

Aprofitant l’avinentesa plàstica, passeja’t per Girona,que és una de les ciutats més atractives de la nostra geografia, i pren-te un gelat de maduixa santpolenca a la meva salut, amb voluntat artística, naturalment!

Claudi-Bòlit

23/06/2009: Off Massana

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
A través d’un contacte fet al dia de la meva conversa pública amb l’Enric Ansesa a l’Espai VolART de la Fundació Vila Casas, rebo ara informació del projecte “Off Massana”, però curiosament, per vés a saber quines històries!, el correu electrònic que conté aquesta informació, dirigit naturalment a Claudi Puchades, comença dient:”Hola, Claudia...”, per dir a continuació “Soy Tony Azorín, coordinadora y comisaria del proyecto “Off Massana”....”. Resulta que la Claudia és un Claudi i el Tony una Antonia! Quina conya, oi?

Off Massana

Jocs divertits de paraules al marge, la cosa és que el projecte “Off Massana” ha significat que trenta artistes hagin disposat d’un taller-laboratori per poder treballar, a l’empara de l’Escola Massana, durant un període de dos anys, per poder excercitar, de manera gratuïta, el seu imaginari creatiu.

Off Massana

I ara, el resultat polièdric d’aquesta atractiva experiència, es mostra fins al 28 de juny al Poble Espanyol de Barcelona.

Poble Espanyol

De part d’en Claudi, gràcies Tony per la informació...ens veiem al Poble...Espanyol!

Claudi Off Massana

22/06/2009: Roses al jardí

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Avui em plau posar una segona Rosa en el meu jardí d’artista per complementar aquella primera que ja fa un cert temps dominava solitària el meu petit paisatge personal.

Rosa Ferrero

És tracta de la Rosa Ferrero, una dona que sent el plaer de la pintura de manera natural, tot i que, com tants altres artistes, no s’hi ha dedicat tant com hauria desitjat, obligada per les circumstàncies professionals.

Rosa Ferrero

Fa quatre dies me’n parlava l’amic Ramoneda, veu inconfusible de Catalunya Ràdio, entre altres històries, i ara acabo de rebre quatre ratlles sobre la seva biografia i algunes imatges del seus dibuixos, que et presento perquè valoris tu mateix tot el que fa.

Rosa Ferrero

La Rosa Ferrero té estudis de Belles Arts a la Massana, i s’ha preparat també professionalment en àmbits d’il.lustració, dibuix artístic, dibuix de figura humana i tècniques mixtes.

Rosa Ferrero

Ja ha fet alguna exposició de manera desiteressada en locals d’amics i coneguts, i actualment la Galeria Sennacheribbo té a la venda algunes de les seves obres.

Rosa Ferrero

La Rosa Ferrero ocupa ja un espai en el meu jardí d’art al costat de la Rosa M. Amorós, mentre que jo espero amb interès l’esclat dels seus fruits!

Claudi-Roses

19/06/2009: Dibuix i poesia

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
La Neus Dalmau m’ha convidat a assistir a la Primera Trobada de Dibuix i Poesia de Lloret de Mar, que es fa demà passat, diumenge 21 de juny (Festa de la Música, entre altres coses), a partir de les 11 del matí.

Trobada a Lloret

Si et plau aquesta proposta que et permetrà gaudir del dibuix al natural i de la poesia de Jacint Verdaguer i vols saber-ne alguna cosa més, posa’t en contacte amb l’Ajuntament de Lloret de Mar.

Trobada a Lloret

Viu el Dia Europeu de la Música amb la sonoritat pròpia de la poesia de Verdaguer i el silenci del dibuix al natural a Lloret de Mar!

Claudi-Verdaguer
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
He presentat el meu blog d'iCat fm als Premis Blocs Catalunya 2009 a la categoria de CULTURA.
Claudi
Si t'agrada i et plau, pots votar-me per mitjà de l'enllaç que t'adjunto.
http://www.stic.cat/premisblocs/blocs-inscrits-per-categoria
Claudi
Tant si em segueixes habitualment, com si ho fas de tant en tant, dónes sentit a aquest blog, m’obligues a tenir-lo sempre en perfecte estat de revista (és que sóc alferes de complement, i de tant en tant em surt la vena militar, què hi farem!), i contribueixes, a la vegada, a projectar, a través de la teva mirada, tota la riquesa de les belles arts contemporànies. Què més vols!
Claudi
Més enllà del Premis Blocs Catalunya 2009, ja em sento sobradament premiat tenint el blog que tinc i tenin-te a tu com a seguidor, fidel o infidel, tu sabràs! En qualsevol cas, gràcies per compartir la meva aventura diària d’artblocaire, que és també la teva. Per molts anys!
Claudi

17/06/2009: Voilà!

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Demà, dijous 18 de juny, Servei Estació, al carrer d’Aragó 270-272 de Barcelona, organitza la festa de lliurament dels premis Voilà!, que en la seva cinquena edició continuen promovent la creativitat i la innovació en l’àmbit del disseny de productes, com han fet des que es van crear.

Servei Estació

174 productes de disseny, de creadors catalans en la seva majoria, opten a algun dels set premis Voilà!, que comporta la seva producció, comercialització i promoció per part de Servei Estació, a més de la concessió del 50% del benefici de la venda.

Disseny

Els Premis Voilà! s’atorgaran a les 7 del vespre a “El Pati” de Servei Estació, que comparteix paisatge interior amb les cases Ametller, Batlló i Lleó Morera, en una cerimònia festiva presentada per Elisenda Roca i Adam Martín, amb el complement musical del grup B-Funk.

Disseny

L’exposició dels 25 finalistes, valorats per la recerca de solucions, l’originalitat del producte i la facilitat de producció, es podrà visitar a partir del 19 de juny a l’aparador de la botiga de Servei Estació.

Disseny

No em negaràs que Servei Estació té cops amagats, a més de ser un territori fantàstic per a l’artista que s’hi aventura a la recerca del material perdut!

Claudi-Servei Estació
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Si et plau, pots viatjar demà dimecres, 17 de juny, cap a Lleida per assistir, a dos quarts de vuit del vespre, a la conferència “El Museu creix: una nova obra de Pere Garcia de Benavarri per al Museu de Lleida”, a càrrec d’Alberto Velasco, conservador del Museu de Lleida.

Museu Lleida

Si hi vas, podràs seguir les explicacions d’Alberto Velasco, mentre contemples aquest retaule datat a finals del segle XV, que mostra una escena de la Resurrecció, que ha estat atribuït a Pere Garcia Benavarri, i que la Diputació de Lleida ha adquirit fa poc en subhasta.

Retaule

Observa amb ulls contemporanis la bellesa d’aquest retaule tardogòtic, més enllà de la seva dimensió religiosa, o posant-la en primer terme, si ets encara creient!

Claudi retaule

15/06/2009: Per Amor a l’art

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
L’Enric Ansesa defensava dijous passat, en el curs de la nostra conversa pública a l’espai VolART de la Fundació Vila Casas, que els artistes plàstics haurien de formar part dels consells d’administració de les grans empreses i institucions amb la mateixa categoria que qualsevol dels seus altres membres tradicionals. Ahir mateix vaig constatar, al costat de la Rosa M. Amorós i dels altres participants a la XV Fira de Dibuix i Pintura d’Arenys de Mar, que possiblement el nostre lloc natural com a artistes ha de ser el de l’esmentat consell d’administració, perquè a la fira d’ahir la majoria dels dibuixants i pintors vam tornar a casa amb la càrrega creativa intacte i amb la sensació que la nostra incidència social és ben baixeta!

Enric Ansesa

A la fira d'Arenys

L’Antoni Vila Casas, seguint el fil d’aquella conversa que relacionava artistes plàstics amb consells d’administració, va dir que els bons artistes són gent amb idees, més enllà de la seva habilitat creativa, i que, per tant, seria lògic que fossin en els esmentats consells, desplaçant, en algun cas, persones que no han tingut ni tindran cap idea interessant al llarg de la seva vida, però que tenen senzillament una certa gràcia manejant nùmeros.

Antoni Vila Casas

Manejant números i observant el preu petit de les obres d’art en exposició ahir a Arenys de Mar, torno a sentir-me impotent davant dels diners que corren en camps esportius de disciplines diverses, i en altres professions privilegiades, amb sous que també, com s’ha dit en els cas de Kakà i Ronaldo, podrien cobrir necessitats reals d’un bon nombre de persones del nostre món.

Diners

De manera que, vist el panorama, crec que no tinc més remei que reconèixer que la impotència és el motor de la meva vida...... i l’amor a l’art, la seva essència!

Claudi-Diners

12/06/2009: Firaires

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
La Rosa M. Amorós i jo estem disposats a compartir una nova experiència firaire i estarem presents, en taules individuals, però veïnes, en la XV Fira de Dibuix i Pintura d’Arenys de Mar, que se celebra demà passat, diumenge 14 de juny, de 10 del matí a 10 del vespre.

Rosa M. Amorós

Animats per l’amor a l’art i per la nostra amistat, que té també connexions artístiques, la Rosa i jo viurem una nova llarga jornada de fira amb un primer objectiu de mostrar públicament les nostres obres, i amb un segon, i cada vegada més utòpic objectiu, de vendre alguna cosa!

Claudi

Més enllà de la qüestió econòmica, vendre alguna obra és ja una necessitat física, perquè ja no sabem on guardar tot el que anem produint!

Claudi-fira d'art arenys

11/06/2009: La Panera es mou

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
El Centre d’Art la Panera de Lleida em fa saber que demà i demà passat es fa el II Seminari d’Art Contemporani i Educació Especial, organitzat naturalment per aquest actiu centre lleidatà que demostra, en aquest cas, la seva sensibilitat pels temes que afecten tant els professionals del món de l’educació de discapacitats físics i psíquics, com els educadors en l’àmbit d’arts plàstiques, amb el convenciment que les experiències artístiques contemporànies poden ser de gran utilitat per resoldre necessitats educatives especials.

La Panera

Tot i la sensació general que l’art ocupa graons socials sempre inferiors, desplaçat per tants altres elements de consum actual massificat, és obvi que la seva pràctica directa o la simple contemplació, és sempre molt positiva i serveix, fins i tot, per ajudar a resoldre problemes de col.lectius socials específics, com el que correspon, en aquest cas, als discapacitats físics i psíquics.

Tecura

L’amic i artista plàstic Evru ha creat l’expressió “Tecura” associada a l’art, que, tot i que sembla un mot japonès, vol dir senzillament que l’art “et cura”, estiguis o no malalt, hi afegeixo jo!

Claudi-Tecura
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Si et plau conèixer en viu i en directe l’artista, amant del negre (que estima el color negre, no que té un amant negre, que quedi clar!), Enric Ansesa, vine avui a dos quarts de vuit del vespre a l’Espai VolART (Ausiàs Marc, 22, Barcelona) de la Fundació Vila Casas i participa activament en la conversa pública que mantindré amb l’Enric, en una nova cita del cicle “L’artista a l’abast” d’aquesta fundació, que coincideix en aquest cas amb l’exposició “Rastres i senyals”, que l’Enric presenta en aquest espai VolART fins al 27 de juny.

Enric Ansesa

Per què estima justament el color negre? Per què es lleva tan aviat al matí? Per què és tan desordenat i pinta en canvi de manera tan ordenada? Per què acumula les capses de tants medicaments i les incorpora al seu món creatiu? Per què dedica una part del seu temps a no fer res?...

Taller Enric Ansesa

Són algunes de les qüestions que penso plantejar a l’Enric aquest vespre, perquè en les seves respostes hi ha la clau de tota la seva experiència vital i creativa. No t’ho perdis!

Claudi-Enric Ansesa

09/06/2009: Vitals natures mortes

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Tot i que el gènere de la “natura morta” és més del passat de la història de l’art que del seu present, el cert és que en el present són molts els artistes que continuen defensant-lo en la seva pròpia pràctica pictòrica, perquè el senten emocionalment i perquè sembla expressar, millor que cap altra possibilitat, la seva visió del món i la seva pròpia dimensió humana.

R. Pomel

Aquest és cas de la pintora Montserrat Alfonso, que exposa justament les seves contemporànies “natures mortes” fins al 28 de juny a Sant Pol Art Galeria, sota el nom de R. Pomel, com a homenatge a un oncle seu de vida artística difícil i mort prematura, que firmava els seus quadres amb el pseudònim de R. Pomel.

R. Pomel

La Montserrat havia fet sempre escultura, però les dificultats materials, espaials i de tota mena d’aquesta disciplina tridimensional la van portar, fa uns cinc o sis anys, a la pintura, i és des d’aleshores que s’hi dedica amb resultats francament satisfactoris, en el context de la pintura de factura realista que li correspon i de la “natura morta” que tant li agrada.

R. Pomel

El dia de la inauguració, dissabte passat, Joan Claret, marit de la pintora i també pintor d’altres realitats, deia que estava bé que es fes una pintura com la de la seva dona, perquè no necessitava cap mena d’explicació. Tot i que jo penso que sovint aquesta pintura tan visible amaga més secrets que la invisible!

Claudi-R. Pomel

08/06/2009: El dret a jugar

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Per als que, quan érem petits, o no, el joc va ser, o és, una activitat natural, plaent i formativa, parlar del “dret a jugar” ens pot semblar sorprenent, però, malauradament, per a moltes altres persones que no han tingut la sort de poder jugar com nosaltres, el joc es converteix realment en un dret exigible, si no per a ells, per als seus fills, perquè puguin gaudir lliurement dels plaers del joc en totes les seves formes i continguts.

Museu del Joguet de Catalunya

I avui em plau comunicar-vos que el meu estimat Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres, ha estat guardonat amb el Premi IPA 2009, justament en reconeixement a la seva tasca en la defensa del dret de les persones a jugar.

Art Toy

L‘IPA (International Play Association) és una associació internacional pel dret dels nens i nenes a jugar que va ser fundada a Dinamarca l’any 1961, que ha estat reconeguda pel Consell Econòmic i Social de les Nacions Unides i que té estatus consultiu a Unesco i Unicef.

Capgrossos

L’any 2005 es va crear IPA Espanya com a associació estatal activa i influent formada per professionals de diversos àmbits, interessats pel joc i pel desenvolupament saludable de nens i nenes.

Nens jugant

El Museu del Joguet de Catalunya rep aquest Premi IPA 2009 perquè tota la seva història gira a l’entorn del joc i de les joguines, amb una enorme col.lecció de 12.000 joguets de tota mena, amb exposicions temporals específiques i amb activitats diverses que projecten l’essència del joc i el joguet arreu, sense perdre en cap moment la perspectiva històrica i la dimensió cultural del joguet, i aporten elements innovadors dignes de menció... i olé!

Josep Maria Joan i Rosa

L’enhorabona des del meu blog per al Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres, i per al nen que el dirigeix, tot i la seva maduresa, l’amic Josep Maria Joan i Rosa.

Claudi-capgros

05/06/2009: Itinerari Tàpies

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Demà, dissabte 6 de juny, comença, a les 11 del matí, l’itinerari “Antoni Tàpies i l’esfera pública”, com a ruta guiada a través de l’obra pública d’Antoni Tàpies, situada en diverses institucions i espais públics de la ciutat de Barcelona.

Fundació Antoni Tàpies

La cosa comença a la Fundació Antoni Tàpies amb la contemplació de l’obra “Núvol i cadira”, que la corona, i inclou també la “Sala de reflexió”, a la Universitat Pompeu Fabra, o el “Monument homenatge a Picasso”, situat al passeig Picasso.

Sala de reflexió

Si et plau la proposta, pots fer la teva reserva al telèfon 932 075 862 o enviant un correu electrònic a l’adreça reserves@ftapies.com. L’itinerari es repeteix l’11 de juliol, l’1 d’agost, el 5 de setembre, el 17 d’octubre, el 7 de novembre i el 19 de desembre.

Homenatge a Picasso

Honora Tàpies portant mitjons originals a l’itinerari que faràs per descobrir el seu món.

Claudi-Tàpies

04/06/2009: Taller Obert

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Paral.lelament als Tallers Oberts de Ciutat Vella, aquest cap de setmana, concretament dissabte, 6 de juny, tens també la possibilitat de participar en un nou Taller Obert al Taller Nàpols, al número 6, baixos del carrer de Nàpols de Barcelona, per viure en directe l’obra creativa de Crisalida Circular.cl, Paulina Bedrack, Violeta Puchades i Eva Nordgren, que representen a la perfecció la diversitat de llenguatges creatius contemporanis, sense fronteres generacionals i amb absoluta llibertat de forma, continguts i conceptes.

Taller Obert a Nàpols

Deixa fluir la teva capacitat de creació en el context d’un taller que et permetrà descobrir aspectes personals amagats al costat de l’obra exposada.

Claudi-Taller Obert a Nàpols

03/06/2009: El romànic, a debat

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Si et plau l’art romànic i vols saber-ne alguna cosa més, avui pots satisfer les teves necessitats en aquest sentit, assistint a la taula rodona que es fa a les 17.30 h a la sala de Santa Maria de Taüll del Museu Nacional d’Art de Catalunya, amb motiu de la publicació del llibre “El romànic a les col.leccions del MNAC”.

Llibre somànic del MNAC

El llibre, publicat pel MNAC i Lunwerg, revisa una de les etapes més singulars de l’art català a través de l’esplèndida col.lecció del Museu Nacional d’Art de Catalunya, aporta una nova visió dels anònims mestres de la pintura mural i de la pintura sobre taula, i recupera dades importants sobre la història de la col.lecció, com ara l’origen i el perfil dels Steffanoni, la família italiana que es va encarregar dels arrencaments de les pintures murals entre 1919 i 1923.

Vall de Boí

També s’explica la primera, i poc coneguda, presentació dels absis pintats l’any 1922 i la seva repercussió a Barcelona.

Pantocrator

Viu avui, a través de la mirada i de la paraula, la fascinant aventura de la pintura mural romànica i descobreix, alhora, l’interès que va despertar en els artistes de les avantguardes del segle XX.

Santa Maria de Taüll

A mi també em plau aquesta aventura romànica, la taula rodona del MNAC i tot el que explica el llibre, però encara em plauria més poder contemplar (cosa impensable!) les pintures murals romàniques en els seus espais originals, mentre potser fullejo el llibre en qüestió!

Claudi-Romànic
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Que la unió fa també la força contemporània ho demostra la fundació de “L’Internationale”, la nova institució creada conjuntament pel Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), la Moderna Galerija de Ljubljana (Eslovènia), el Van Abbemuseum d’Eindhoven (Holanda) i la Július Koller Society de Bratislava (República Eslovaca), amb la finalitat de qüestionar de manera plural les narratives de l’art i d’investigar noves línies d’actuació.

MACBA

La presentació pública de “L’Internationale” es farà aquest dissabte, 6 de juny, en el marc de la Biennal de Venècia, a Ca’del Duca, a prop del Pavelló Eslovè de la 53a Exposició Internacional d’Art.

Van Abbemuseum

Des del meu blog dono la benvinguda a l’estimulant proposta d’íntima col.laboració internacional en àmbit artístic contemporani, i espero amb interès els seus fruits tangibles o conceptuals!

Claudi-L'Internationale
<   juny 2009   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

© 2006 Catalunya Ràdio S.R.G., S.A.