Arxius

Estas veient: maig 2009
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Des d’avui, divendres 29 de maig, i fins al diumenge 31, Sant Cugat és, per segon any consecutiu, una festa lligada al seu patrimoni material i immaterial a partir d’una iniciativa del Museu de Sant Cugat que té la participació de 16 entitats de la vila i que es desenvolupa al llarg d’aquests tres dies sota el nom de Jornades del Patrimoni Viu.

Vinya

Unes jornades patrimonials que enguany tenen el subtítol de “Vinyes i blat” ja que estan dedicades de manera especial a les feines agrícoles tot rememorant la Fira de Maig o Fira de les Forques, considerada durant anys com la festa major de la vila.

Jornades del Patrimoni Viu

El Patrimoni Viu 2009 se celebra als voltants del monestir de Sant Cugat amb un extens programa d’activitats organitzades pel Museu i les entitats que hi col.laboren, entre les quals hi ha, per primera vegada, l’Escola Municipal d’Art de Sant Cugat a través dels seus alumnes de disseny i il.lustració que han creat la imatge i els elements comunicatius de l’acte.

Claudi-vinya

28/05/2009: Subhasta excepcional!

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
La firma de subhastes internacionals Soler i Llach organitza en els seus locals barcelonins, avui a les 5 de la tarda, la subhasta històrica de fotografia espanyola més gran que s’hagi fet mai fins ara.

subhasta

La cita és concretament al carrer de Beethoven, 13 de Barcelona, a tocar d’iCat fm, amb els 376 lots de la subhasta fotogràfica, entre daguerrotips, ferrotips, arxius fotogràfics i fotografies originals, de producció espanyola entre 1840 i 1990.

subhasta

Les peces han estat recol.lectades, classificades i estudiades per l’expert en història de la fotografia Juan Naranjo, de manera que en aquest sentit no has de patir pas!

subhasta

Si vols, pots consultar la subhasta a www.soleryllach.com.

Claudi-subhasta

Espero que surtis bé a la foto!
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Em plau recordar-te, i espero que no sigui massa tard, que demà, dijous 28 de maig, s’acaba el termini de presentació dels projectes de comissariat, creació artística i projecte d’investigació, corresponents a la Convocatòria 2009 d’Arts Visuals del Centre Cívic Can Felipa.

Can Felipa

Els projectes seleccionats, que donaran cos a la programació d’arts visuals del 2009-2010, responen a la voluntat de continuar donant suport a la creació i a la investigació, amb les màximes garanties que artistes, comissaris i investigadors puguin desenvolupar amb tota llibertat les seves propostes en els àmbits expositius de Can Felipa.

Can Felipa

Si t’interessa aprofitar aquesta convocatòria, consulta’n les bases al bloc http://canfelipaartsvisuals.wordpress.com

Claudi-Can Felipa
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
En plena celebració del Festival de Videoart de Barcelona LOOP 2009, l’Espai Cultural Caja Madrid et convida, avui a les 12 del migdia, a assistir de franc a la conferència “Les fronteres entre el videoart i el videojoc, entre el real i l’irreal”.

Videoart

Hi podràs escoltar els arguments de l’Eloi Puig, professor de la Facultat de Belles Arts i especialista en computer art i impressió digital, i del Ferran Adell, llicenciat en Filosofia i actualment a punt de doctorar-se amb una tesi sobre l’impacte de l’oci electrònic en l’ésser humà.

Videojoc

En conjunt, s’hi intentarà projectar les problemàtiques derivades de l’expansió del fenomen “videojoc”.

Videojoc

El tema el trobo interessant, tot i que he de confessar que pertanyo a una generació que tenim els polzes preparats per a moltes funcions menys per a les que exigeixen els videojocs. Una llàstima, però ja saps que la perfecció és difícil d’aconseguir!

Claudi-Videojoc
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Demà, dimarts 26 de maig, pots saber alguna cosa més sobre la relació entre la ciutat de Barcelona i els creatius forans que l’han escollida com a lloc per viure i crear.

Barcelona

Ho sabràs si assisteixes a la taula rodona “Immigració i creativitat a Barcelona”, que es fa demà a les sis de la tarda a la Sala Martí l’Humà del Museu d’Història de Barcelona en el marc de l’exposició “Barcelona connectada, ciutadans transnacionals”, que pots veure fins al 27 de setembre al Saló del Tinell.

Saló del Tinell

El quid de la qüestió és saber què aporta la ciutat als creatius forans i què aporten aquests creatius a la ciutat, en una relació simbiòtica que enriqueix habitualment les dues parts.

Claudi forans

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Tot i que la qüestió no és estrictament artística, la cosa té el seu puntet d’art, entre altres coses perquè es fa al Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu i gira a l’entorn de l’elaboració d’una bona ratafia casolana.

Museu Arxiu Tomàs Balvey

La cita és concretament demà, dissabte 23 de maig, a les 11 del matí al Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu, al taller obert organitzat per veure com s’elabora la Ratafia de la Iaia Maria com a producte propi del museu.

Herbes de ratafia

La Ratafia de la Iaia Maria és una recepta típica i tradicional de Cardedeu, recuperada i difosa amb la col.laboració d’Enrica Renter, Remei Pinell i Teresa Comas, i actualment s’està convertint en un producte característic del Museu de Cardedeu.

Ratafia

No pots trobar cap lloc millor que el jardí de plantes remeieres del Museu Arxiu Tomàs Balvey de Cardedeu per assistir demà al miracle de la creació d’aquesta ratafia fantàstica i per tastar la que es va fer l’any passat, acompanyada d’uns bons borregos, com a bon dolç tradicional.

Herbes de ratafia

Ja saps que, des que vaig visitar la Fira de la Ratafia de Besalú com a “Claudi, la Mosra” del vell “Suplement” de Catalunya Ràdio, prenc sempre que puc un gotet de tan dolça i reconfortant beguda. Salut!

Claudi ratafia
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
La vida és bàsicament la construcció d’un passat personal o col.lectiu per anar fent currículum individual i social a partir de tot allò que som en el present i que decidim, més o menys, ser en el futur.

Francisco de Pájaro

La meva exposició a SETBA-Zona d’Art ja forma part del meu passat i ajuda a definir una mica més el meu present i part del meu futur, de la mateixa manera que l’exposició del jove extremeny Francisco de Pájaro és encara part del futur del pintor, perquè s’inaugura avui a les 8 del vespre al mateix SETBA, per ser, a partir del 30 de juny, una realitat més del seu passat i un nou condicionant del seu futur.

Francisco de Pájaro

La Sala Llimona de SETBA, l’espai específic que va ocupar la meva galeria de retrats d’escriptors i pintors, acull una exposició de fotografia impulsada pel Casal dels Infants sobre l’emigració infantil, que s’inaugura avui també simultàniament a la de Francisco de Pájaro.

Immigració marroquina

La suma d’energies dels uns i els altres dóna als espais físics una dimensió vital eterna! Pots afegir-hi la teva, si et plau!

Claudi-Marroc
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Tot i que sembli el títol d’una novel.la d’aventures per al jovent, el cert és que es tracta del reclam principal de la conferència que Eudald Carbonell, codirector dels treballs de recerca dels jaciments d’Atapuerca, conduirà avui a les 7 de la tarda a l’Auditori de la Pedrera de Caixa Catalunya

Eudald Carbonell

“El primer europeu: la mandíbula de l’Avenc de l’Elefant. 30 anys de recerca a Atapuerca” és un llarg títol perfectament ajustat a la llarga història que identifica i a la profunda significació d’aquesta mandíbula, que manté encara alguna de les seves dents (més que molts dels humans contemporanis!) i que pertany, segons els investigadors, a l’europeu més vell de la història, ara fa 1,4 milions d’anys aproximadament. Abans-d’ahir, com aquell que diu!

La mandíbula de l'Avenc de l'Elefant

Ja saps que hi pots anar de franc, tot i que l’aforament és limitat. De manera que truca al 93 484 59 09 i fes les teves reserves, i aprofita també per visitar l’exposició “Tresors d’Atapuerca”, que trobaràs fins al 28 de juny a la Sala d’Exposicions de la Pedrera, amb cinc fòssils significatius dels jaciments d’Atapuerca.

L'Avenc de l'Elefant

Avui, si vols, pots viatjar, de franc, cap al passat, amb un fantàstic guia del present, Eudald Carbonell!

Claudi-Eudald Carbonell
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
El curador d’art contemporani i amic Àlex Mitrani m’ha fet arribar la informació que un altre amic seu lloga per aquest estiu un bonic apartament a Nova York, situat exactament al barri del Columbia University Medical Centre, amb unes vistes magnífiques al riu Hudson.

Riu Hudson

Apartament

Si et plau la proposta, pensa que el pis es lloga de l’1 de juny a l’1 de setembre (dates flexibles) i que cada mes et costarà 1.300 dòlars. Posa’t en contacte amb mi a través del blog i trobarem la connexió nord-americana sense dificultat a través d’en Mitrani.

Apartament

Aprofito la coincidència informativa per dir-te també que l’Àlex Mitrani ens convida a veure, com a curador, l’exposició de l’artista Antoni Hervas del programa “Projeccions” que la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona dedica als artistes emergents, sorgits de les principals escoles de Belles Arts de Barcelona, a partir dels criteris de qualitat que determina l’Àlex.

Antoni Hervas

Antoni Hervas (Barcelona, 1981) reelabora fotografies i records familiars en els seus dibuixos per elevar la vida personal a la dimensió somiada de les mitologies cinematogràfiques. Pots veure-ho a la Cambra de la Propietat Urbana de Barcelona, c/ Princesa, 1-3, fins al 12 de juny.

Claudi-Nova York
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
L’Obra Social de Caixa Catalunya et convida a l’estrena de la pel.lícula “La España prehistòrica”, de Javier Trueba, que es farà avui, dilluns 18 de maig, a les set del vespre, a l’Auditori de la Pedrera de Caixa Catalunya, com a activitat paral.lela a l’exposició “Tresors d’Atapuerca”, que pots veure encara fins al 28 de juny, amb els cinc fòssils originals més significatius dels jaciments d’Atapuerca.

Atapuerca

La pel.lícula, del documentalista Javier Trueba i amb intervencions del professor Juan Luís Arsuaga, recorre els ecosistemes més representatius que ha ocupat la nostra espècie en les diverses etapes evolutives, des de la ubicació dels nostres avantpassats a les selves africanes, fa set milions d’anys, fins als assentaments més importants en territori espanyol.

Juan Luís Arsuaga

Set anys de treball ha significat per a Trueba aquesta nova experiència fílmica, que conté imatges inèdites d’importants descobriments sobre el nostre passat, que justifiquen plenament el temps i l’energia invertits en el projecte.

Javier Trueba

Si et plau, pots veure avui a la Pedrera aquesta pel.lícula, “La España prehistòrica”, de franc, però com que l’aforament és limitat, faràs molt bé de trucar al 93 484 59 09 de Caixa Catalunya per confirmar les entrades i informar-te una mica més de la pel.lícula, si ho necessites.

Familia d'Atapuerca

Ouaouauuurrrrggg!!!

Claudi-Atapuerca

15/05/2009: Buscant Denis

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
El dia 18 de juliol de 2007, tot i que sembla que va ser ahir (com passa el temps, renoi!), vaig parlar en el blog de la meva participació com a artista, després de molts anys de no fer-ho, a la Fira d’Art de Sant Pol de Mar.

Sant Pol de Mar

Entre altres coses, vaig recordar aleshores que la fira, que aquest any celebrarà la seva 30a edició (com passa el temps, renoi!), va ser una iniciativa de l’entitat Amics de les Arts de Sant Pol de Mar, que jo presidia en aquell temps, amb en Joan Escarpenter com el membre de la junta més sensible a aquell projecte firaire.

Sant Pol de Mar

La referència a Joan Escarpenter va propiciar un comentari al blog de Denis-Moll Escarpenter des de Sant Cebrià de Rosselló, que agraïa que s’hagués parlat del seu parent. I ara, la viuda d’en Joan, Mari Barris, voldria establir contacte amb Denis i no sap com fer-ho, de manera que espero, Denis, que llegexis aquest blog i et posis en contacte amb mi, via correu electrònic cpuchades.f@catradio.cat o via mòbil 600 49 49 20.

Claudi Fira d'Art

Mentre espero la teva resposta, Denis, aprofito per dir també que la XXX Fira d’Art de Sant Pol de Mar se farà el diumenge 26 de juliol de 2009, i que jo també hi posaré quatre cosetes! Fins aviat!
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
De fet n’hi ha dos, de guanyadors: el nord-americà Bill Viola, del premi Catalunya (100.000 euros i una escultura d’Antoni Tàpies), i el català Antoni Muntadas, del Velázquez (125.000 euros).

Bill Viola

Un, en Viola, és el pare del videoart, i l’altre, en Muntadas, és un videoartista pioner de les noves tecnologies.

Antoni Muntadas

Un, en Bill, va néixer a Nova York l’any 1951, i l’altre, l’Antoni, ho va fer a Barcelona l’any 1942.

Bill Viola

I a mi tot plegat em sembla relativament bé, perquè, tot i que reconec la necessitat d’incorporar les noves tecnologies al món de l’art, encara sóc, i cada vegada més, un amant primari de la bellesa immediata d’un simple dibuix natural, com el que acabo de fer, i que pots veure ara en el meu blog, gràcies, això sí, a unes tècniques i a uns aparells (escàner, ordinador, internet) que serien impossibles sense l’existència de l’imprescindible corrent elèctric.

Antoni Muntadas

Tot i així, com que no se sap mai què pot passar, prefereixo tenir la mà educada per dibuixar, o pel que sigui, per si es fonen els ploms algun dia!

Claudi dibuix a mà

13/05/2009: Un poeta al MNAC

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Joan Margarit, l’arquitecte i catedràtic, jubilat actualment, de Càlcul d’Estructures de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona, és el poeta que ocupa avui, dimecres 13 de maig, a les 7 de la tarda, el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) amb un recital de poesia al voltant dels llibres “Joana” i “Càlcul d’estructures”, en una nova cita del cicle “El museu a la ciutat”.

Joan Margarit

“El museu a la ciutat” és un cicle de conferències dissenyat perquè diverses personalitats de la vida acadèmica i cultural del nostre país presentin les seves reflexions sobre obres d’art del MNAC des de la seva pròpia disciplina professional.

MNAC

Si ets amic del MNAC pots assistir al recital d’en Margarit de franc, i si no ho ets, hauràs de pagar un parell d’euros, encara que siguis amic de Joan Margarit. I sigui com sigui, després del recital es fa un col.loqui amb el públic assistent entorn de la poesia i la seva relació amb l’art i la vida.

Joan Margarit

Saps quina és la relació entre poesia i art i vida, actualment? Aquesta és la qüestió, i en Joan Margarit potser la resposta adequada! No t’ho perdis!

Claudi-Joan Margarit
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
De “petit miracle contemporani” he qualificat l’activitat sensorial “Veure un quadre de Mompou a les fosques”, que organitza l’Obra Social de Caixa Catalunya avui a les 18.30 h, perquè està pensada perquè invidents i vidents, amb els ulls tapats, puguin descobrir una obra de Josep Mompou a través dels sentits del tacte i de l’oïda!

Mompou

Es tracta d’una activitat gratuïta, que es repetirà també el dimarts 19 de maig a la mateixa hora, que consisteix a resseguir diverses làmines en relleu, de manera seqüencial, per entendre què és la perspectiva dins una composició pictòrica o com es pot sentir un paisatge de Mompou, mentre seguim les explicacions d’una educadora.

Mompou

Per als invidents l’experiència ha de ser lluminosa, mentre que per als vidents, la proposta pot resultar estimulant, tant per l’exercici de contemplar realitats plàstiques sense mirar, com per valorar físicament les peculiaritats del món dels invidents, tot i que sigui només durant la pràctica de l’activitat.

Invidents

“Veure un quadre de Mompou a les fosques” et permetrà descobrir, sense mirar i sense pagar, una de les obres de Josep Mompou de la mostra “Mompou” oberta encara a La Pedrera fins al 14 de juny.

Claudi-Invidents

11/05/2009: Recicla i guanyaràs!

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
D’acord amb aquesta màxima que m’acabo d’inventar “Recicla i guanyaràs”, ben certa, d’altra banda, sobretot a llarg termini, el DRAP ART 09, Festival Internacional de Reciclatge Artístic de Catalunya, tornarà a ser una realitat del 17 de desembre del 2009 al 10 de gener del 2010, gràcies a artistes que, potser com tu mateix, posseïu aquesta sensibilitat recicladora i voleu participar-hi.

Drap Art

Si ets un d’aquests artistes i et plau la proposta pots enviar els teus projectes abans del 9 de juny a Drap-Art, Groc 1, 08002 Barcelona. Consulta’n les bases al web de Drap Art i descobreix també la possibilitat de guanyar el premi Residu/Art, atorgat pel grup HERA, amb 1.000 euros per al millor artista emergent i 2.000 per a l’artista professional més interessant. Les peces premiades formaran part del fons d’art d’HERA.

Mirades Santpolenques

Et comento això avui, dilluns, dos dies després de la inauguració de les “Mirades Santpolenques”, la col.lectiva d’artistes de Sant Pol de Mar, entre els quals també hi sóc jo, que trobaràs oberta a Sant Pol Art Galeria fins al 31 de maig, amb visions artístiques d’edats, sexes i textures diverses com la vida mateixa, sense cap connexió directa amb l’art del reciclatge, tot i que em consta que tot el col.lectiu d’artistes santpolencs fem el que podem pel consum responsable i el reciclatge intel.ligent!

Claudi-Drap Art
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
La meva exposició “Fragments” a Sant Pol Art Galeria mor avui mateix per donar vida a la següent, “Mirades santpolenques”, que s’inaugura demà dissabte, 9 de maig, a dos quarts de vuit del vespre com a mostra col.lectiva i força exhaustiva de gent que vivim a Sant Pol de Mar dedicats, en la mesura que sigui, a la creació artística.

Mirades santpolenques

En Jordi Roig, propietari de Sant Pol Art, em va convidar a fer la meva exposició a la seva galeria, alhora que em proposava que em cuidés de la direcció artística per donar nous continguts a l’únic espai d’art de gestió privada de Sant Pol.

Sant Pol

Amb aquestes “Mirades santpolenques” m’estreno doncs en aquest nou petit paper de gestor cultural, que m’ha permès, ja d’entrada, detectar que a Sant Pol de Mar hi ha un nombre important d’artistes (pintors, dibuixants, escultors i fotògrafs), la majoria dels quals, uns quaranta, compartirem, sota el guiatge d’en Perejaume, l’espai expositiu de Sant Pol Art Galeria fins al 31 de maig.

Claudi-Mirades santpolenques
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
En Jordi Cervera presenta avui a les 8 del vespre la meva exposició doble (“Galeria literària” i “Galeria artística”), que pots veure encara a SETBA - Zona d’Art fins al dia 15 de maig.

Jordi Cervera

De manera que, si et plau, pots participar en aquesta presentació, gairebé a posteriori, i en el diàleg que establirem després en Jordi i jo sobre les relacions històriques i puntuals entre art i literatura, en una situació que recordarà molt les converses que mantenim habitualment a la redacció d’iCat fm, ubicats en taules veïnes separades subtilment per l’imprescindible ratolí informàtic.

Claudi Puchades

Segur que en Jordi em preguntarà si les coses que faig les faig amb voluntat artística, amb referència a la defensa que jo faig habitualment de certs productes artísticament dubtosos, dient que són fruit d’una clara “voluntat artística” que justifica la seva qualificació d’obra d’art plenament contemporània.

Claudi-Freud

Ens veiem a les 8 del vespre a SETBA - Zona d’Art, a la plaça Reial, 10, 1r 2a, de Barcelona, en aquest bonic acte cultural que pots compartir amb nosaltres de franc i sense frac.

Claudi-Vermeer
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Jo segueixo la ruta de Lourdes Fisa perquè la Lourdes continua seguint la seva pròpia ruta creativa amb la nova exposició “Seguint la ruta / En chemin”, que s’inaugura avui mateix al Centre d’Estudis Catalans Universitat de París – Sorbona - París IV.

Lourdes Fisa

Després de “Punt i seguit”, l’última exposició de la Lourdes a la Galeria Marga A. Sennacheribbo de Barcelona, l’artista viu amb una gran il.lusió (que jo comparteixo en la distància) aquesta aventura parisenca i la que vindrà immediatament després quan torni a Catalunya per exposar un nou treball a Canals Galeria d’Art de Sant Cugat del Vallès, que possiblement es titularà “La ruta de la seda”, per mantenir aquest caràcter viatger de l’obra de la Lourdes i d’ella mateixa, que no para!

Lourdes Fisa

Lourdes Fisa demostra, caminant, que el moviment existeix, en el seu cas, pels camins idonis per manifestar el seu potencial artístic en la creació d’una macroxarxa viària i vital de dimensions infinites.

Claudi-Fisa
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Cementiris de Barcelona i l’empresa gironina Art Cristià han arribat a un acord de col.laboració per posar a l’abast dels ciutadans art funerari d’autors modernistes de reconegut prestigi, que ha de servir per elevar la qualitat dels elements decoratius que es col.loquen habitualment a les sepultures dels cementiris per recordar els éssers estimats.

Crist

Tenim ja a la nostra disposició una primera col.lecció d’escultures funeràries d’artistes com Josep Berga, Celestí Devesa, Miquel Blay i Josep Llimona que s’han confeccionat amb resines amb bany de bronze o fibra de vidre exclusives per a Cementiris, en una iniciativa pionera a Catalunya i Espanya.

Àngel

Gràcies a les tècniques utilitzades, totes les peces de la col.lecció tenen un preu prou assequible per a qui vulgui decorar amb l’exquisit gust modernista la tomba familiar i afavorir, a la vegada, l’enriquiment del patrimoni artístic de Cementiris de Barcelona.

Crist

Estic agraït a Cementiris de Barcelona i Art Cristià per una iniciativa que potser aconseguirà despertar, en l’àmbit mortuori, aquella passió per l’art que hauríem volgut trobar també, amb la mateixa intensitat, en altres espais vitals!

Claudi-Àngel
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Si la vida de l’artista és dura, més encara ho és la de l’artista firaire, la d’aquell que, com vaig fer jo ahir a Vilassar de Mar, va pel país de fira d’art en fira d’art, oferint productes tant inútils com dibuixos i pintures originals i intransferibles, a preus d’una crisi, que en el món de l’art és habitual, tot i que sembla accentuar-se en aquest moment de pànic econòmic general, agreujat una mica més, si és possible, per la potencial pandèmia gripal.

Claudi Vilassart

De manera que ahir vaig parar la meva taula artística (dibuix, pintura, samarretes estampades i xapes originals), al costat de la de la Rosa M. Amorós, per compartir amb ella i els altres participants les ben bones deu horetes de sol, a la plaça de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, en la XVIII Fira d’Art del Maresme, per estoïcisme vital i per incert i visceral amor a l’art.

Claudi i Rosa M. Amorós a Vilassart

Tot i que les vendes van ser gairebé nul.les (jo només vaig intercanviar dues xapes d’un euro per un cupó de l’ONCE especial Dia de la Mare que encara no sé si m’ha tocat!), l’experiència ha resultat positiva, entre altres coses pels contactes esporàdics establerts amb alguns vianants, com aquell home de 94 anys, culer de tota la vida, que em va demanar, excitat encara per la contundent victòria barcelonista a Madrid, si venia escuts del Barça!

Claudi Vilassart

Em va saber greu dir-li que no tocava aquell gènere, tot i que ara penso que, si m’hi dediqués, potser faria la primera pela, tot i la forta competència que hi ha habitualment en aquest terreny de joc!

Claudi-Vilassart
<   maig 2009   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

© 2006 Catalunya Ràdio S.R.G., S.A.