Arxius

Estas veient: juny 2008
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
El pintor Pere-Màrtir Brasó diu que va ser-hi, i si vols comprovar-ho només cal que vagis a Enblanc espai d’art de Mataró (c/Lepant, 56) a veure la seva exposició “Jo vaig ser-hi (V.O)” per intentar arribar a descobrir en quines de les escenes pintades va ser realment en Pere-Màrtir i quines són absolutament inventades per la seva fantàstica imaginació.

Pere-Màrtir Brasó

Pere-Màrtir Brasó

El que és del tot cert és que en Pere-Màrtir va néixer a Vilassar de Mar l’any 1952 i que, tot i la seva vocació original per la cosa plàstica, ha estat alternant fins fa uns tres anys el treball estable però poc satisfactori de la banca amb la tasca inestable i molt satisfactòria de la pintura.

Pere-Màrtir Brasó

I ara, instal.lat a Mataró, Pere-Màrtir Brasó diu en blanc i negre rigorós que hi va ser i que vol ser-hi de manera clara,fent quilòmetres de pintura amb una bicicleta de plàstic com a vehicle conceptual a través d’un territori de passat, present i futur, farcit de fets consumats i desitjos incerts que passen sovint pels deserts d’arreu del món que l’artista ha conegut i estima especialment.

Pere-Màrtirr Brasó

Tot això a Enblanc espai d’art de Mataró, que és de fet el taller que la pintora Karen Blanch Sala va reconvertir fa un any en espai expositiu de manera ben natural perquè sembla que la realitat d’una sala d’art blanca com aquesta ja era implícita en el nom de la pintora.

Claudi Pere-Màrtir
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
red03 no és només una galeria d’art sinó que s’ha d’entendre també com un espai de difusió i exposició alternatiu, on l’art passa a formar part del que és quotidià.

Erotic Art red03

red03 és al carrer de Sant Antoni dels Sombrerers, 5, del barri del Born de Barcelona, una mica lluny del circuit tradicional de les galeries d’art de la ciutat però molt a prop del Museu Picasso, cosa que diu molt de la seva bona ubicació.

Erotic Art red03

red03 va sorgir com a resultat de la trobada de diferents artistes i artesans, i el seu nom fa referència tant a la xarxa de creadors com al vermell de la passió que posen en els treballs.

Erotic Art red03

I aquesta passió la trobaràs ara de manera especialment liure i directa a l’exposició “Eròtic Art”, amb obres de diversos artistes i tècniques diferents que t’excitaran el cos i la ment fins al 14 de juliol.

Claudi Erotic Art red03
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Avui et parlo del cartell del XIVè Saló del Manga, tot i que encara no sé com serà perquè ha de sortir justament del concurs que tanca demà, divendres 27 de juny, el termini d’admissió dels teus dissenys, si et plau participar-hi.

Manga XIV

Pots fer-ho senzillament si vols, si tens una certa gràcia i si ets capaç d’identificar amb la teva obra única i original el món particular del manga.

Manga XIV

No cal dir que si no hi havies pensat abans també has de ser àgil per parir una bona peça durant el dia d’avui i de demà que pugui resultar guanyadora dels 400 euros del concurs.

Manga XIV

Més informació i el veredicte del dia 4 de juliol els trobaràs a la pàgina web de Ficomic, tot i que si guanyes t’ho comunicaran personalment.

Claudi Manga

No siguis manta i fes un bon manga per al cartell del XIVè Saló, que es farà del 30 d’octubre al 2 de novembre a l’Hospitalet de Llobregat
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Avui a les 7 de la tarda tens una cita al Museu Picasso de Barcelona amb el director i escenògraf Iago Pericot, que es transformarà en la infanta Margarida Maria, personatge central de “Las Meninas” de Velázquez, en una “performance” titulada “L’espectacle de la llibertat creativa de Picasso” en el context de l’exposició “Oblidant Velázquez. Las Meninas”.

Infanta Margarita María

Iago Pericot es va sentir tan impressionat per la curta vida de la infanta Margarida Maria que va decidir transformar-se en aquest personatge, davant del públic, dialogant amb els assistents, tot explicant la vida de la infanta immortalitzada per Velázquez i recuperada després plàsticament per molts altres artistes com el mateix Picasso.

Infanta Margarita María Picasso

Las Meninas Picasso

La infanta Margarida Maria d’Àustria, nascuda l’any 1651, estava compromesa en matrimoni amb el seu oncle, l’emperador Leopold I d’Alemanya, des del dia del seu naixement. I efectivament quan tenia 15 anys, l’any 1666, s’hi va casar i durant els sis anys de matrimoni va tenir 4 fills, dels quals només va sobreviure la filla gran, Maria Antònia.

Las Meninas Velázquez

Margarida Maria d’Àustria va morir als 22 anys i Iago Pericot la retorna momentàniament a la vida avui a la sala de Las Meninas del Museu Picasso. On, si no?

Claudi Menina
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Avui a la nit cremaré a la foguera de Sant Joan els meus dibuixos rebutjats mentre penso en el particular “Salon des Réfusés” que ha instal.lat en Perico Pastor a la Sala Parés per donar una segona oportunitat a aquells dibuixos i dibuixets fets al llarg de la seva vida que no han tingut el privilegi de ser exposats oficialment.

Claudi Sant Joan

Foguera de Sant Joan nova, vida nova!... En un moment de canvi natural més intens que el que comporta el canvi d’any oficial de l’1 de gener.

Foguera Sant Joan

De manera que des del meu blog us desitjo a partir d’avui mateix un bon any 2008 amb l’energia que obtindreu cremant aquesta nit, com jo, les coses velles i amb elles la part menys atractiva del vostre passat immedia

Claudi Sant Joan
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Per aquest cap de setmana et proposo una visita al centre d’art La Panera de Lleida perquè contemplis l’exposició dels artistes i col.lectius participants a la 6a Biennal d’Art Leandre Cristòfol, que es clausura justament aquest diumenge, 22 de juny.

Biennal Leandre Crustòfol

Aprofita l’avinentesa i observa la realitat d’aquesta biennal que ha mantingut el mateix esperit des que es va crear, ara fa 10 anys, amb la voluntat de mostrar la diversitat del panorama de les arts visuals del nostre país per mitjà de l’obra d’artistes catalans i espanyols que es mouen entre l’art, l’arquitectura i el disseny.

Biennal Leandre Cristòfol

Mentre contemples aquesta biennal recorda l’artista que li ha donat nom, Leandre Cristòfol (Os de Balaguer, 1908 -Lleida, 1998), i vés a veure també la seva obra a l’exposició “De l’aire a l’aire” oberta al Museu Jaume Morera de Lleida fins al 5 d’octubre. No perdràs el temps, segur!

Claudi Biennal leandre Cristòfol
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Et plantejo avui el dilema habitual que sorgeix quan la satisfacció d’un necessitat vital significa la destrucció d’una part important del patrimoni. I parlo concretament de la necessitat de construir preses en espais de riquesa arqueològica contrastada, com sembla que ha de passar al sud-est turc amb la construcció de la presa d’Ilisu que va començar el 2006 i que el 2013 inundarà Hassankeif, una de les meravelles arqueològiques de Turquia, candidata durant anys a patrimoni de la humanitat de la UNESCO.

Hassenkeif

En resultarien directament afectats edificis com al mesquita d’Al-Rizk, edificada pels aiubís al segle XIV, o el mausoleu de Zeinei Bei, del segle XV, ben a prop del castell de Hassankeif.

Zeinei

L’aigua és un bé preuadíssim especialment en aquesta part del món i el projecte significa la construcció de la central hidroelèctrica més gran del país, que cobrirà el 10% de la seva producció hidroelèctrica i permetrà alhora la irrigació d’una vasta zona de cultius.

Hassenkeif

Els tècnics de l’embassament diuen que les obres històriques poden ser traslladades a un altre lloc, però l’alcalde de Hassankeif afirma que farien falta fins a 70 anys per descobrir tota una riquesa arqueològica encara oculta que desapareixerà totalment sota les aigües.

Ilisu

L’alcalde diu que no volen els 1.200 megawatts de la presa si això significa inundar 12.000 anys d’història. I tu què hi dius?

Claudi hassenkeif

És curiós que es tracti, entre d’altres monuments, de la mesquita d’Al-Rizk, per l’alt risc que genera tota aquesta situació (acudit!)
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Sóc home de plaers petits i de grans intensitats i no m’agrada la massificació sobretot quan es tracta de plaers culturals, que de fet jo associo a qualsevol altre tipus de plaer perquè les emocions de tota mena les trobo en qualsevol situació vital activa o contemplativa d’acord amb un concepte de cultura global.

Gaudí jove

Per això em plau saber que persones i col.lectius del món de la cultura estan impulsant una campanya ciutadana per reactivar l’oposició a la possible vulneració del patrimoni que va llegar l’arquitecte Antoni Gaudí amb restauracions deficients.

Casa Batlló

La campanya es coordina i s’impulsa des del FAD i s’adreça a entitats culturals, ciutadanes i a les que es dediquen a la defensa del patrimoni, amb la mirada posada de manera especial en la casa Batlló i possiblement en el palau Güell de Nou de la Rambla, que continua tancat encara per restauració.

Sagrada Familia de Gaudí

Es torna a parlar també de la Sagrada Família i de la justificació de la continuació de les obres, ja que els impulsors d’aquesta campanya censuren que les administracions catalanes considerin que el turisme massiu i les seves servituds estan per sobre de la protecció d’un patrimoni únic i universal.

Gaudí Opisso

Mai no m’ha agradat la idea de la continuació de les obres de la Sagrada Família ni els seus resultats actuals, i sempre m’ha semblat molt més atractiva, fins i tot segons criteris de turisme cultural, la idea d’una Sagrada Família inacabada amb tot el rerefons d’emocions romàntiques que el temple hauria despertat d’aquesta manera, a l’entorn de la figura fantàstica d’Antoni Gaudí.

Claudi Gaudí
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Ho sento, però les imatges del torero José Tomás, enganxat un parell de vegades abans d’ahir a la plaça de Las Ventas de Madrid, reforcen encara més la incomprensió que sento per l’espectacle dels toros i el meu rebuig a la mitificació del valor que té el torero quan s’enfronta, gratuïtament per mi, a la negra bèstia banyuda magnífica en el seu paper d’animal preparat per banyegar, amb raó natural, qualsevol boig que intenti jugar amb ell, tot i que la sang que taca la sorra és normalment la seva i no la del torero o la dels xicots que s’atreveixen a desafiar-lo de manera espontània en tantes festes populars d’aquesta Espanya ancorada en un passat que costa de superar.

José Tomás

De la mateixa manera que a les curses de cotxes o motos l’accident genera les imatges més valorades, en els toros la gent fa cara de patiment mentre contempla amb excitació l’enganxada del torero, vivint amb visceralitat animal aquest ritual de sang incomprensible, tot i aquelles curioses justificacions intel.lectuals o estètiques d’alguns artistes i escriptors que s’han sentit atrets per aquesta particular festa al llarg del temps i que l’han defensada amb productes estètics i literaris de notable qualitat més enllà del tema tractat.

null

Si trobes estètica aquesta imatge de José Tomás banyegat per un toro, o la del seu rostre sanguinolent mentre mostra els trofeus aconseguits malgrat les cornades, és que alguna cosa no va del tot bé. Tu sabràs.

Claudi José Tomás

16/06/2008: Els ous dels artistes

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Si vols veure els ous de Manuel Àlvarez, Alfonso Alzamora, David Casals, Isabel Cruellas, García Antón, Guerrero Medina, Luis Krauel, Mariscal, Marzo-Mart, Assumpció Mateu, Medina Campeny, José Luis Pascual, Perico Pastor, Víctor Pérez-Porro, Pujol Boira, Pablo Rey, Roca Sans i Regina Saura, passa’t per l’espai d’ART Km7, a SAUS-CAMALLERA, al quilòmetre 7 de la carretera d’Orriols a l’Escala.

Km 7

Ous al Km7

De fet es tracta de grans ous de cartró pedra d’un metre d’alt per 70 cm d’ample que s’han estat gestant, amb les formes i colors particulars de cadascun dels artistes, durant dos anys i per exposar-se finalment al Km 7 penjats del sostre a l’altura convenient de la teva mirada, convertint l’espai en un curiós laberint d’ous.

Pascual/Pastor OUS

Rey/Roca-Sans OUS

Els ous els ha tingut sobretot el pintor i escultor José Luis Pascual com a director del Km 7, responsable d’aquest projecte tan particular i autor alhora d’un d’aquests ous gegantins que pots veure fins al 20 de juliol en el context de l’exposició col.lectiva “OUS”.

cLAUDI ous kM 7

13/06/2008: Plàstica mel

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Ja pots preparar motxilla, bossa o maleta, o el que et vagi bé, per anar cap a Arnes (Terra Alta), que aquest diumenge, 15 de juny, celebra finalment la seva cinquena Festa de la Mel de manera plenament justificada, ja que tant el nom, Arnes, com la imatge de l’escut del poble indiquen clarament la importància que té la mel en l’últim poblet de Tarragona a tocar de l’Aragó (Baix Matarranya).

Arnes

Escut d'arnes

Va ser Francesc Martínez, un dels membres de l’Associació Cultural la Bresca, qui em va parlar d’aquesta Festa de la Mel i també de la interessant obra plàstica de la seva companya Muntsa, que acaba de fer justament les il.lustracions del llibre sobre les abelles i la mel a Arnes.

Abelles Muntsa

Muntsa foto

Resulta que fa un temps la Muntsa va tenir una de les seves obres exposada a la Sala Parés de Barcelona com a “pintora jove seleccionada”, i continua fent encara la seva obra de creació de figuració personal i continguts emocionals destacables.

Obra Muntsa

Correfocs Muntsa

També és seu un gravat sobre els “correfocs” que s’exposarà a la Biennal d’Art Asiàtica, que se celebra a Pequín paral.lelament als Jocs Olímpics, en una mostra de 90 obres d’artistes d’arreu del món, entre els quals només hi ha dos representants d’Espanya, i un d’ells és la Muntsa! L’enhorabona des del meu blog amb dibuix festiu inclòs!

Claudi Muntsa

He obert un pot de mel d’Arnes i n’ha sortit l’essència plàstica de la Muntsa. Tasta-la!
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
M’hi vaig perdre fa un parell d’anys i ara també t’hi pots perdre tu perquè la cosa està calenta i a punt de caramel, ja que es tracta del IV Cap de Setmana Mironià, que trobaràs aquest dissabte i diumenge (14 i 15 de juny) a Mont-roig del Camp a partir d’una iniciativa del Centre Miró (església vella, Mont-roig del Camp).

Cap de setmana mironià

Mont-roig del Camp recorda l’estreta relació amb Joan Miró organitzant aquest cap de setmana marcat per l’elaboració popular de reproduccions de diversos quadres mironians amb safatans (encenalls) tenyits de colors.

Cap de setmana mironià

La festa mironiana s’obre dissabte a dos quarts de deu del matí amb la inauguració d’aquesta mostra colorista i efímera de quadres d’encenalls, seguida d’una xocolatada i d’una cercavila amb els “Ninots Mironians”, el grup Xirriquiteula, amb l’espectacle “Percus”, d’exhuberants màscares, els Grallers de Mont-Roig i la Cobla d’en Taudell.

Mont-roig del Camp

I a la tarda, coca i refrescos per a tothom, i diumenge, exposició per segon dia consecutiu dels curiosos quadres d’encenalls tenyits de colors i de formes mironianes.

Foto Miró

Espero que no plogui i que no bufi el vent perquè, si no, la cosa podria ser fatal.

Claudi Miró
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Passa per la galeria ROJO ART SPACE (c/ Girona, 61, local 02 de l’Eixample barceloní) i entra en el món creatiu de l’exmembre fundador de la Fura dels Baus Marcel.lí Antúnez, a l’exposició “Hibridum Bestiarium”, amb la presentació per primera vegada de la instal.lació interactiva “L’instructor de cant”, que et permetrà dirigir amb els impulsos de la teva veu els moviments d’un gosset de dibuixos animats que apareix en pantalla amb la cara d’en Marcel.lí amb diverses possibilitats expressives.

Marcel.lí Antúnez

Observa a la vegada els dibuixos fets per Marcel.lí Antúnez, directament a les parets de la galeria o correctament emmarcats, com a manifestació primera de la força de l’artista i punt de partença de tot un univers creatiu de “performances” i instal.lacions interactives en un procés tècnic amb escàner, acoloriment, trossejat, animació o programació posterior per ordinador. No en va l’autor denomina aquests dibuixos inicials com a “dibuixos arrel” de tot un arbre creatiu que va creixent després de manera sorprenent.

Marcel.lí Antúnez

Marcel.lí Antúnez

Si vas, fins al 4 de juliol, a la galeria ROJO ART SPACE, fixa’t també en el llibre monogràfic de Marcel.lí Antúnez publicat per ROJO amb el mateix títol de l’exposició, “Hibridum Bestiarium”, i les seves 240 pàgines de pura imatge fantàstica que encara resulta més al.lucinant si les passes ràpidament aprofitant la gràcia del teu dit polze.

Claudi Marcel.lí Antúnez
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
M’acaba d’arribar el nou llibre d’Antoni Llena “Per l’ull de l’art” (La Magrana, Orígens, 127) amb la tria de textos que aquest pintor, escultor i teòric de l’art ha publicat en diversos mitjans de comunicació.

Per l'ull de l'art. Antoni Llena

Són 256 pàgines plenes de reflexions intenses sobre la realitat de les arts plàstiques contemporànies i els artistes del nostre temps sempre connectats amb el passat que explica el present i condiciona el futur.

Antoni Llena

I parlant del futur de l’art recullo aquestes paraules del llibre d’en Llena: “L’art del futur serà com el de sempre. Com el de sempre, haurà d’ésser al punt, com el gust nou que neix de tots els ingredients d’un plat. Les coses fetes amb voluntat artística sols arribaran a ésser art si esdevenen cruïlla, val a dir: punt de trobada i de vertigen alhora. Bellesa de la trobada, basarda de l’origen”.

Obra Antoni Llena

M’agrada comprovar que l’Antoni Llena coincideix amb la meva opinió sobre el valor de l’art en un context cultural general quan diu: “La cultura sempre és, indefectiblement política, i l’art sols està lligat a l’individu. La cultura és “l’entre nosaltres” que ens permet d’ésser homes, no pas individus, mentre que l’art, ben altrament, brolla de l’individu que enyora la vida incapaç de renunciar a cap de les contradiccions que el conformen i el confirmen”.

Obra Antoni Llena

I si dubtes encara de la importància de l’art, queda’t amb aquesta reflexió final de l’Antoni Llena: “Com que tota cultura acaba, sense remei, neutralitzant l’home, tota cultura necessita l’art per evitar-ho”.

Claudi Llena

No t’han vingut ganes d’agafar llapis i pinzells i llançar-te a l’aventura artística?
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Sé que vivim en l’era de la falsificació, el maquillatge i la manipulació, fins a extrems que fan pensar que les coses naturals no tenen cap encant i poden ser considerades com a autèntics exemplars en imminent perill d’extinció.

Foto Javier Arcenillas


Exemples en tenim cada dia en tots els camps de l’activitat humana i amb justificacions si més no sorprenents. Avui n’he triat un parell que m’han semblat especialment significatius. El primer és la foto guanyadora del primer premi de fotoperiodisme de l’autonomia feta per Javier Arcenillas que ha rebut els 20.000 euros del guardó tot i que s’ha sabut que havia manipulat la imatge fent desaparèixer la presència d’una monja (barroerament, perquè encara es veuen les mans i una part del seu hàbit que tapa un tros del jersei blanc de la noia negra de l’extrem dret de la imatge).

Tot i que la manipulació d’imatges està prohibida en el fotoperiodisme, el jurat d’aquest premi (de fotoperiodisme!!) no n’ha dit res, però l’autor, que ha argumentat la seva acció dient que la monja no intervenia a la imatge (?), ha anunciat que donarà els diners del premi a una ONG.

Luis Bianchi

I l’altre exemple de manipulació subtil (o no) de la realitat ens l’ha donat fa poc Luis Bianchi, artista mexicà (mort l’any 2003) que es va dedicar a tallar una gran quantitat d’escultures com si fossin olmeques, moltes de les quals (i això encara és més bo!) van ser certificades com a autèntiques i valorades en milions d’euros!!

Obra olneca de Luis Bianchi

Potser valdria més fer servir el mètode de la margarida, tradicional en l’àmbit amorós, i a partir d’ara útil per esbrinar la veritat o la mentida de qualsevol situació humana. Sí, no, sí, no, sí, no...

Claudi Luis Bianchi
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Et passo informació sobre la Primera Fira de Palma i Pedra “Pinellart” que se celebra al Pinell de Brai (a la Terra Alta) demà i demà passat, 7 i 8 de juny, com a proposta original que pretén donar a conèixer cada any un treball artesà vigent i un dels que s’han perdut amb el temps.

Fira Pinellart

Escut Pinell de Brai

L’ofici vigent està representat en aquesta primera edició pels treballs amb fibres naturals com pauma, espart i canya, i l’ofici que es vol recuperar és el de picapedrer per mitjà de la feina feta per un antic picapedrer de la població.

Estació Pinell de Bari

Cooperativa Pinell de Brai

El Pinell del Brai té dos importants mestres artesans que han estat fonamentals en l’organització de “Pinellart”, una fira d’artesania que significarà la concentració en aquesta població durant aquest cap de setmana d’artesans d’arreu de Catalunya que t’ensenyaran la manera de treballar la ceràmica, la fusta, el cuir, el ferro o el vidre, tal com s’ha fet des de temps immemorials.

Pinell de Brai

Participar a “Pinellart” voldrà dir conèixer un dels punts turístics més atractiu del Pinell del Brai, la seva Catedral del Vi, ja que la fira s’ubica al voltant i a l’interior d’aquesta històrica cooperativa.

Claudi Pinellart
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
L’altre dia vaig descobrir que l’Edu Arnàs, un dels nostres tècnics d’iCat fm, tenia una cara oculta, sobretot per mi, que no la coneixia, i no tant per a moltes altres persones que ja sabien que l’Edu és també un dels dos socis del restaurant i bar de copes ARS BAR celo na, a la Travessera de Gràcia, 40, de Barcelona, naturalment.

ARS BAR

Ja fa gairebé un any que el van obrir i amb el temps s’ha convertit també en àmbit expositiu amb l’ocupació dels seus dos espais, UPSTAIRS i DOWNSTAIRS, amb propostes plàstiques diverses.

Blanca de Villar

Ampolla Jose Diaz-ARS BAR

Si hi vas ara hi trobaràs l’exposició fotogràfica “bcn beats” de Bianca de Vilar que ocupa l’espai UPSTAIRS, i al DOWSTAIRS l’exposició “Col.lecció d’ampolles 2008” de Jose Diaz, amb dotze contenidors de begudes diverses fetes amb tècnica mixta i collage editat amb art digital.

Claudi ARS BAR
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Fins al 7 de juny pots compartir encara el 3er Festival Internacional de Llibres Il.lustrats “Como Pedro por mi casa” que se celebra a La Central del Raval (c/Elisabets, 6, BCN), gràcies a una iniciativa de Julia Pelletier i Rafael Castañer, il.lustradors professionals i editors de llibres d’artistes i revistes artesanals, que defensen la idea que un llibre és un format obert a moltes interpretacions.

Llibres Komagata

Obra Komagata

Hi trobaràs fanzíns, novel.la gràfica, llibres-objecte, llibres comestibles i llibres voladors de més de 50 autors nacionals i internacionals.

Nom Komagata

Foto Komagata

I demà dijous 5 de juny tens la conferència “Grans llibres per a ulls petits. L’Univers de Katsumi Komagata” a càrrec del dissenyador gràfic Pascal Humbert, un apassionat dels llibres d’art per a adults i nens, que parlarà de l’artista japonès Katsumi Komagata, que dibuixa i edita llibres per al públic infantil.

Claudi Komagata
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
L’Albert Gusi fa un saltet més en la seva aventura vital amb la presentació del projecte “OhScale” (www.ohscale.com), que consisteix en una escala mirador de quatre metres d’alçària que permet trencar la rutina visual observant la vida des d’una mirada aèria que ofereix imatges noves de realitats ja conegudes.

Gusi logo escala

Gusi escala


“OHScale”
va néixer com a projecte estrictament fotogràfic però també ha trobat utilitat en àmbit d’arts escèniques i de teatre de carrer.

Gusi Escala

Justament aquest projecte s’acaba d’estrenar en el festival internacional de teatre al carrer Umore Azoka, de la ciutat de Leioa (Bilbao), els dies 22, 23 i 24 de maig passats. 700 persones s’hi van acostar i algunes van fer servir l’enginyós aparell per fer fotografies amb total llibertat.

Albert Gusi escala


El curiós és que molts usuaris es van fotografiar a ells mateixos en una mena d’autoretrat a quatre metres d’altura!


Claudi Gusi escala
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Celebro el naixement de la Fundació Privada Catalana Atrium Artis, que es va presentar la setmana passada a Salt, tot i que la seu la té a Girona, al carrer de la Sèquia, 11, 4t.

Pep Admetlla

Felicito el president de la fundació, Pep Admetlla, per l’ambiciós programa d’activitats de la nova fundació, que té com a objectiu primordial la promoció de l’art en totes les facetes i marcs expositius, amb la mirada posada de manera especial en les iniciatives dels creadors més joves, establint també connexions naturals amb els diversos llenguatges d’expressió contemporània.

Logo Atrium Artis

També m’agrada que es parli del foment de la solidaritat entre persones i pobles a través d’accions de responsabilitat cívica i social.

Pep Admetlla

I finalment encara em plau més que Atrium Artis incideixi en al pràctica de l’esport amateur com a acte socialitzador entre els pobles, creant marcs de cooperació entre entitats de foment i promoció.

Claudi Atrium
<   juny 2008   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      

© 2006 Catalunya Ràdio S.R.G., S.A.