Arxius

Estas veient: desembre 2007

31/12/2007: Estels de nit

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Estels de nit
Aires del passat
La vida continua


Claudi 31

30/12/2007: Reialesa màgica

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Reialesa màgica
Els somnis s’escampen
Temps de nostàlgia


Claudi 30

29/12/2007: Petjades a la sorra

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Petjades a la sorra
Onades d’hivern
Els peixos canten nadales


Claudi 29

28/12/2007: Innocència perduda

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Innocència perduda
Jocs d’infants
Llaminadures de colors


Claudi 28

27/12/2007: Àpats familiars

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Àpats familiars
Galets gegantins
El Nadal passa


Claudi 27

26/12/2007: Ho, ho, ho

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Ho, ho, ho
Els rens tornen al nord
La nit és freda


Claudi 26

25/12/2007: Festa gran

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Festa gran
Mirada inquieta
El nen plora


Claudi 25

24/12/2007: Nadal d’art

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Aprofito la meva dimensió d’artblogger per portar-vos interessadament cap al camí de l’art perquè convertiu les obres d’art en posibles objectes de regal nadalenc, com a alternativa sensible i intel.ligent a tants altres productes de consum de vida efímera i dimensió vital molt més banal.

Claudi nadal 1

Us recordo que teniu sales d’exposicions obertes amb interessants ofertes per aquestes dates festives de Nadal, Cap d’Any i Reis. Us en cito algunes: L’Hipermerc’art de la Sala Vinçon, el Supermercat d’Art d’American Prints, el DelicARTessen 6 de la Galeria Esther Montoriol, el 26è Saló Naïf de Roglan Galeria d’Art, L’Art del Regal VIII de La GaLeRia de Sant Cugat del Vallès, la Col.lectiva de Nadal de la Galeria Joan Rafa de Sant Just Desvern, la col.lectiva d’obra gràfica de l’Espai Cultural Francolí, els “Cent Cinquanta-Cinc” artistes contemporanis d’Arnau-Taller de Marcs i Galeria d’Art, la col.lecció contemporània de l’Atelier Sala d’Art, i la col.lectiva de Nadal 2007 de la Galeria d’Art Maragall amb la seva selecció de col.leccions privades i els seus artistes heterogenis i singulars.

Claudi nadal 2

Us recordo també, de passada, que si voleu conèixer el meu rostre d’artista podeu passar per la sala Vinçon, on hi tinc exposades unes quantes obres al costat dels altres artistes que donen vida a aquesta històrica exposició col.lectiva de Barcelona.

Claudi nadal 3

Que l’art del regal sigui amb vosaltres per ajudar-vos a regalar art, únic, original i irrepetible, com a objecte de bellesa intrínseca, font de coneixement de la vida i talismà curatiu d’efectes meravellosos tant per als creadors com per als amants de les obres d’art.

Claudi Nadal 4

Amb sensibilitat artística us desitjo un bon Nadal, un bon any 2008, uns bons Reis i una bona vida en general.

Claudi Nadal 6
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Claudi Uñó, el mestre pastisser de la pastisseria i bomboneria Uñó de Mataró, va crear ja fa uns quants anys els anomenats “Torrons d’autor”, a partir dels dissenys de diversos artistes de la ciutat en una simbiosi perfecta entre l’art efímer de la pastisseria i les arts plàstiques eternes que en aquest cas tenien la seva durada condicionada al temps que es pot tardar a consumir el torró corresponent.

Claudi Uñó

Turró canyella perecoll

La cosa va començar l’any 1995 amb l’obra de Perecoll, que es va convertir en un trufat de canyella, amb infusió de branques de canyella de Ceilan amb cobertura de llet al 38% de cacau, i es manifesta ara pel Nadal 2007 amb la composició de la pintora mataronina Marta Duran convertida en el torró de taronja sanguina i xocolata amb nous, un torró de xocolata al 66% de cacau amb “sorra” de caramel de taronja i nous amb trufat de xocolata negra i polpa de taronja sanguina i un toc de Grand Marnier.

Turró marta Duran

La col.lecció de “Torrons d’autor” d’en Claudi Uñó té altres artistes com Manuel Cusachs, Josep Maria Codina, Manel Cuyàs, Mònica Vilert, Josep Novellas, Xavier Ubach, Joan Safont, Iago Vilamanyà, Albert Alís, i Nefer. I els seus torrons els trobareu exposats junts, al costat del primer de Perecoll i de l’últim de Marta Duran, a la pastisseria Uñó de Mataró, perquè pugueu tastar els gustos del passat i del present, alhora que gaudiu del seu component estètic.

Turrró ametlles

Si voleu conservar eternament el torró d’autor pel seus encants estètics el podeu deixar per sempre al congelador, tot i que aleshores mai no sabreu quins podrien haver arribat a ser els seus plaers gastronòmics.

Dibuix claudi torró
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Sigui quina sigui la nostra actitud vital i la nostra edat, sembla que vivim amb sensibilitat similar el Nadal, entre altres coses perquè ens recorda la nostra infantesa si tenim ja una edat que ens permeti fer aquest exercici sensible de reflexió emotiva del passat.

arbre nadal

I és que per mi el Nadal és més record del passat que realitat del present, tot i que comporti, encara ara, la possibilitat de reunir-me amb els meus per compartir suposats bons moments al voltant de la taula nadalenca.

Figures pessebre

Allunyat intel.lectualment i emocionalment de la base religiosa que alimenta aquestes festes, amb fills grans i estructura familiar trencada per diverses circumstàncies, visc el Nadal com a nexe subtil d’allò que vivia i feia quan era infant, quan el pessebre em semblava essencial i tan màgic com l’arribada d’uns reis que després, com a pare, he arribat a entendre en tota la seva dimensió real, sovint tràgica per haver de satisfer desitjos impossibles cada vegada més sofisticats i cars.

reis del pessebre

Per això encara em sorprèn i em toca la fibra sensible rebre felicitacions nadalenques com la del Grup Editorial Luis Vives, que consisteix en una forma ovalada de cartolina pintada per un costat amb un paisatge de pessebre sobre el qual hi puc enganxar les figures adhesives que també m’adjunten, i per l’altre, amb un arbre dibuixat amb les paraules que diuen: Somnia, viu, sent!

ornaments nadalencs

Mentre escric això, els llumets de colors que he posat ingènuament com a ornaments nadalencs casolans il.luminen el meu rostre.

Dibuix claudi nadal

19/12/2007:

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
El Museu Picasso de Barcelona inaugura avui a les 19.30 l’exposició “Picasso i la seva col.lecció”, amb la presentació de la col.lecció personal de Picasso amb més d’un centenar d’obres d’autors mítics com Renoir, Cézanne, Rousseau, Braque o Matisse, entre molts d’altres, al costat d’interessants mostres d’art primitiu, que en conjunt dibuixen el retrat íntim de l’home i de l’artista.

Picasso banyera-Douglas

També fins al 27 de gener la Galeria Westlicht de Viena mostra més d’un centenar de les 10.000 fotografies que David Douglas Duncan va fer a Picasso des que el va trobar l’any 1956 ficat a la banyera de “La Californie” a la Costa Blava francesa, fins a la seva mort l’any 1973, obrint els ulls de la gent al món privat d’un pintor genial ple d’infinits misteris.

Dona Picasso

El Museu Picasso de París cedirà al Reina Sofia de Madrid 407 obres de Picasso perquè siguin exposades a partir del febrer a l’exposició més gran dedicada a l’artista, que ocuparà 4.000 m2 al voltant del “Guernica”.

Retrat Casagemas de Picasso

La sala de subhastes barcelonina Balcli’s acaba de posar a la venda dues pintures de Carlos Casagemas, l’amic suïcida de Picasso que, als 21 anys, es va engegar un tret a la templa dreta el 17 de febrer del 1901, desesperat perquè Germain, la seva amant a París, el volia abandonar per la seva impotència.

Llibre l'avi de Picasso

He trobat per casa el llibre “L’avi”, de Marina Picasso, publicat per Pòrtic a la col.lecció Panorama, a través del qual la Marina, néta de Picasso i Olga Koklova, ofereix una visió molt crítica de la vida de Picasso.

Dibuix claudi picasso

Picasso continua sent omnipresent sigui quin sigui el sentit de la seva presència.
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Jordi Sàbat, que és dissenyador gràfic, dibuixant i pintor, i que fa també de professor de Graduat Superior de Disseny a Elisava, mostra ara les seves “Arrels” en exposició a la Galeria Maria José Castellví de Barcelona fins al 5 de febrer del 2008. L’artista diu que mai abans havia mostrat tan a fons i amb tanta claredat el món mental i emocional del qual neix la seva sensibilitat artística.

Viatge Sàbat

Ave Sàbat

Sembla que en Jordi es despulla ara amb la naturalitat d’un vegetal amb les seves arrels ben lligades a la terra i la seva ment voladora qui sap on. M’he sentit sempre molt a prop de la fina ironia que genera l’obra gràfica d’en Jordi i de l’ús que fa de les paraules, tant pels jocs literaris que permeten com per la seva pròpia dimensió gràfica, que en Jordi aprofita amb sensibilitat i intel.ligència a partir, entre altres coses, de les connotacions gràfiques i conceptuals del seu propi cognom: SÀBAT.

Nom Sàbat

2008 sàbat

Com en altres ocasions rebo també aquest any l’original felicitació nadalenca de Jordi Sàbat com a exemple clar del seu fantàstic món creatiu d’imatges i paraules juganeres.

Dibuix claudi sàbat
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Fent un dels necessaris canvis cíclics habituals de les coses de casa i portant objectes, quadres i mobles, d’un lloc a l’altre, per fer lloc per a tot, trobo a l’atzar el llibre “Corrida” amb obra plàstica de Goya, Picasso i August Puig que aquest últim em va regalar per Nadal del 1995, amb una dedicatòria que deia “Per en Claudi Puchades amb amistat i admiració”.

Corrida

August Puig, que ara malauradament ja és mort, era sobretot per mi quan era infant, el pare del meu company d’escola Pau Puig, i després va ser, quan ja em dedicava a la cosa plàstica, un interessant pintor de base abstracta i valenta combinació de colors de generació gairebé automàtica.

Postal August Puig

El llibre contenia una postal de l’August, felicitant-me el Nadal del 95 i l’Any Nou del 96, que m’ha fet recordar amb tendresa l’afable personalitat d’August Puig i la seva mirada d’artista genial, apassionat fins a l’obsessió, per la seva feina.

Artistes corrida noms

Lorca Corrida

En el llibre “Corrida” August Puig demostrava que la seva abstracció plàstica podia il.lustrar perfectament la sensibilitat del món de les corrides de toros a través de les seves 69 imatges pel poema de Lorca “Llanto por Ignacio Sánchez Mejías”, al costat de les
conegudes “Tauromàquies” de Goya i Picasso.


Artistes Corrida

Un món de toros i toreros de grans atractius estètics que, malgrat la sensibilitat i la qualitat dels pintors que els valoren, no deixa de ser un espectacle que jo prohibiria tot i l’autenticitat de la lluita entre home i animal i l’encant visceral de la sang de l’un i de l’altre sobre la sorra de la plaça, que encara aixeca “olés” d’apassionada admiració.

Dibuix Claudi Corrida
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Tot i que fa temps que no llegeixo llibres com feia abans, primer estrictament per plaer quan era infant i adolescent, i després, plenament adult, per disciplina professional quan dirigia i conduïa el programa “Babel” de Catalunya Ràdio, em passo el dia llegint, des del diari a primera hora, fins a quantitat de paraules a la pantalla de l’ordinador al llarg de tota la jornada laboral, sobre els temes professionals que em corresponen en aquests moments, bàsicament d’àmbit d’arts plàstiques.

Però, sigui com sigui, continuo mantenint el meu interès de sempre pels llibres, que valoro tant pel seu potencial contingut literari, suggerit només pel nom de l’autor, pel títol i per quatre paraules llegides a l’atzar, com per la seva real dimensió gràfica, que capto en un instant observat la portada i les il.lustracions interiors.

Heraldos del porvenir

Per això quan vaig, molt de tant em tant als Encants de Barcelona, acabo comprant més llibres que altra cosa, i molts d’ells donen vida parcialment al meu blog d’iCat fm, com heu comprovat últimament i com podeu comprovar avui mateix gràcies al llibre “Heraldos del Porvenir” d’Asa Oscar Tait, publicat l’any 1919 per la Sociedad Internacional de Tratados de Barcelona, amb un bon nombre de gravats il.lustratius.

Il.lustracions Heraldos del Porvenir

“Heraldos del Porvenir”
es presentava com el llibre que tractava el “Significado de los problemas sociales y políticos de hoy en dia y el pronóstico de los grandes fenómenos de la naturaleza”, en una línia de fanatisme religiós que temia les violentes revolucions i reaccions en l’àmbit moral en un context social de grans transformacions i de “sucesos celestes y terrestres ante los cuales permanecen los científicos tan ansiosos como avenrgonzados”.

Il.lustració Heraldos del Porvenir

I jo tan feliç amb aquest llibre, que em va costar 5 euros, perquè el llibreter em va assegurar que era bo i molt buscat pels col.leccionistes, cosa que em vaig creure ingènuament, més enllà d’aquest contingut religiós que no comparteixo.

Dibuix Claudi- Heraldos del Porvenir
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Interessat, com ja sabeu, pels objectes amb connotacions plàstiques destacables, em fixo, als Encants de Barcelona, en un llibre vell de portada atractiva tant per la seva estètica com pel seu títol, “Lectures Suggestives”.

Portada llibre Lectures Suggestives

Passo amb suavitat els seus fulls grocs i vaig descobrint a poc a poc els seus secrets, que em diuen que és un llibre escrit l’any 1931 per Raimon Torroja Valls per a nois i noies, seguint les normes ortogràfiques de l’Institut d’Estudis Catalans, i que es presenta amb els inspirats dibuixos de Martínez Surroca, com a complement gràfic que sempre valoro quan miro llibres o el que sigui.

Il.lustració del llibre Lcetures suggestives

Es tracta d’un llibre editat per la Llibreria Montserrat, de Salvador Santomà, que l’autor dedica als seus tendres fillets Núria, Adolf i Maria Rosa, i que té a la seva primera pàgina escrit a mà amb plomí el nom de Pepita Artigas i una data que diu “Dia 12 mes 11-1932”. Haig de pensar que és el nom de la primera propietària d’un llibre que deu haver passat per moltes més mans fins arribar a les meves, afegint mil històries viscudes a les seves pàgines escrites.

És curiós llegir en el pròleg escrit pel mateix autor paraules com aquestes: “El fet venturós per a Catalunya i transcendent a la Història d’Espanya que tenim la sort de viure, en virtut del qual la llengua catalana assoleix sa plena dignitat en trobar obertes de bat a bat les portes de nostres escoles, ens obliga a proveir abundosament de bon material català la nostra escola catalana”.

Il.lustració llibre Lectures suggestives

Un llibre que potencia valors essencials positius per aconseguir ser homes autèntics triomfant a la vida gràcies a l’energia, la intel.ligència, l’astúcia i la nostra capacitat general d’adaptació al medi social que ens correspongui.

Dibuix Claudi Lectures suggestives

Paraules suggestives escrites l’any 1931 per Raimon Torroja Valls que podem llegir en ple 2007 de manera ben natural perquè la lluita per sobreviure amb dignitat humana és encara vigent i, pel que intuïm actualment, eterna.

12/12/2007: Et rasca. E

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Evru, la personalitat actual d’aquell artista plàstic que va ser per naixement real Albert Porta i per renaixement posterior Zush, dimecres passat va omplir el meu espai d’art al “Cabaret elèctric” d’iCat fm, de contingut, d’imatges i d’objectes curiosos per marcar territori, com si fos qualsevol animal quan fa pipí per delimitar clarament el seu espai vital.

Dibuix claudi regal Evru

I jo, que ja me’l conec, vaig fer el mateix, afegint al meu desplegament objectual un dibuix original meu dedicat a Evru com a regal i senyal de bona amistat per aconseguir que les relacions entre el seu estat mental, l’EVRUGO MENTAL STATE, i el meu, que no té cap nom definit, fossin, en aquell context radiofònic, satisfactòries, d’acord amb la sensibilitat dels ambaixadors polítics professionals.

Evru correu

I sembla que la cosa va funcionar perquè dies després vaig rebre un correu electrònic de l’Evru que em deia: “Claudi, gràcies pel dibuix i una molt bona entrevista. Et rasca. E”. Que l’Evru acabi el missatge dient “Et rasca” és un senyal de gran confiança perquè pressuposa una relació sensible de pell que només els animals solen aconseguir i que es tradueix en el seu cas a rascar-nos mútuament el cap quan ens diem “hola” o “adéu”!

Foto Evru

Una acció que avui hauríem de compartir amb Ignasi Ripoll, fidel seguidor dels blogs d’iCat fm, i també del “Cabaret elèctric”, que va enviar un correu dimecres passat moments abans de l’entrevista a Evru, confessant la seva fascinació antiga pel personatge i afegint per acabar aquest petit poema:

“Qui el cognom de Porta porta,
és la porta a una altra cosa,
neix l’Evru de carn de Zush morta
talment Sisa es va fer Solfa”.


Obra Evru

La porta d’Evru la trobareu ara encara oberta a la Galeria Joan Prats de Barcelona a l’exposició “MISDRO-MOSDRO-MUSDRO”.

Dibuix Claudi Evru

Us rasca. Claudi
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Diumenge passat visito el nou Museu de Lleida Diocesà i Comarcal com a “Claudi la Mosra” de “El suplement” de Catalunya Ràdio, coincidint amb l’última de les jornades de portes obertes organitzades des del dia 1 de desembre, immediatament després del gran dia inaugural d’aquest nou equipament cultural que s’ha convertit ja en element referencial del teixit social i urbà de Lleida, a la recta final del seu paper protagonista com a Capital de la Cultura Catalana 2007.

Museu de Lleida Diocesà i Comarcal

Faig una visita ràpida, més atmosfèrica que objectual, més ambiental que històrica, avançant amb dificultat pels espais d’aquest fantàstic museu obra de l’arquitecte Joan Rodón ple d’un nombrós públic sensible als avantatges econòmics de la jornada de portes obertes que et permeten visitar el museu sense pagar, tot i que habitualment només hauràs de pagar 3 euros per entrar-hi. Un capital, si es tracta de visitar un museu!

Ticket Museu de Lleida

Maria Àngels Bravo, una oient de Linyola que em ve a trobar a la unitat mòbil de Catalunya Ràdio aparcada al costat del Museu de Lleida, comenta que troba que hi ha poca llum a l’interior i que no pot llegir bé les informacions escrites de les peces exposades. Marga del Campo com a responsable de Comunicació del Museu diu que s’ho miraran, i jo me’n vaig amb una impressió lumínica excel.lent que valora les peces en una atmosfera general que em fa pensar en la llum natural del passat prehistòric, medieval, barroc i renaixentista, d’interiors il.luminats amb torxes, espelmes o llums d’oli.

Foto ménsula

Me’n vaig del Museu de Lleida Diocesà i Comarcal amb una molt bona impressió general i amb una fantàstica reproducció d’una mènsula del segle XIII regalada per Montserrat Macià, directora d’aquest museu i seguidora habitual dels meus viatges radiofònics dominicals.

Dibuix Claudi Ménsula Museu de Llelida
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
L’autèntic home invisible és el protagonista de la novel.la “L’home invisible”, escrita l’any 1897 per H.G. Wells (Herbert Georges Wells, Kent, 1866-Londres, 1946), que jo acabo de trobar als Encants de Barcelona en un volum corresponent a la desena edició publicat per La Magrana a la col.lecció L’Esparver-Autors Clàssics, amb traducció de Just Cabot, apèndix de Joan Barceló i il.lustracions de Francesc Artigau.

L'Home invisible

Un llibre que se’m va fer visible al bell mig de tota la fantàstica barreja d’objectes dels Encants, gràcies al seu component gràfic en forma d’il.lustracions de l’Artigau, ja que tot i ser només un complement de l’obra literària de Wells, esdevé per mi, home de sensibilitat especialment visual, l’ingredient més exquisit del conjunt i el reclam constant de la meva atenció.

Artigau invisible

Malgrat tot sóc capaç de valorar també la bellesa literària d’aquest home invisible de H.G. Wells, que l’autor defineix com un jove estudiant de física, de gran talent però molt pobre, que descobreix un mètode gràcies al qual pot tornar invisibles tots els teixits, fins i tot els vius, però quan se sotmet ell mateix a l’experiment veu amb sorpresa com el seu cos es torna realment invisible, però no els seus vestits, que fan d’ell un ésser estrany que busca en va la manera de recobrar el seu aspecte normal.

Foto H.G. Wells

Un plaer haver trobat aquesta petita joia d’H.G. Wells, una de les figures literàries més productives i d’èxit de la literatura anglesa dels segles XIX i XX, tot i el seu origen humil, en aquest cas, al costat de la plàstica de Francesc Artigau, un dels nostres grans artistes contemporanis, molt productiu també i sempre acompanyat per l’èxit.

Claudi invisible
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Em sobta que en moment de recuperació de la verdadera essència de les coses per tornar-los la seva verdadera significació, es facin servir les orelles de burro com a imatge del fracàs escolar espanyol.

Ase periodic

I em sorprèn encara més que aquestes orelles de burro hagin estat portada de “El Periódico” del divendres 30 de novembre, il.lustrant la notícia principal de la jornada que parlava justament d’aquest fracàs escolar espanyol, segons les dades que s’acabaven de saber de l’informe PISA (Programa per a l’Avaluació Internacional dels Alumnes), promogut per l’OCDE (Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic).

Nen orelles d'ase

El fracàs espanyol vol dir també fracàs català en aquest àmbit educatiu, i les orelles de burro, sigui català o espanyol, són orelles d’un animal especialment intel.ligent en la mesura que aquesta intel.ligència s’aplica a la seva capacitat de ser el que li correspon ser com a ase que és, un animal fort, treballador i noble, que posa la seva vida al servei de l’home segons contracte natural d’ajuda mútua que satisfà per igual les dues parts en les seves necessitats específiques.

Ase català cent per cent

Apartem de la nostra ment les imatges del mal alumne dels anys 40 agenollat de cara a la paret amb les corresponents orelles de burro al cap i les piles de llibres a les mans, i busquem-nos la vida per trobar la seva imatge contemporània correcta (si volem que en tingui alguna), per la dignitat dels ases espanyols en general i del guarà català en particular.

Ase orelles Claudi
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Abans d’ahir vaig viatjar com a “Claudi, la Mosra” de “El Suplement” de Catalunya Ràdio, a Bassella, a l’Alt Urgell, per conèixer el Museu de la Moto, establint una certa connexió amb el Saló del Túning de Barcelona, ja que a l’exposició temporal de motos BMW d’aquest museu hi ha també un exemplar modificat pel seu propietari segons els conceptes propis del túning, i el túning era tema bàsic del programa de diumenge passat.

Museu de la moto de bassella

Tot i que ara sóc home de tren i de marxes a peu o en bicicleta, vaig tenir un passat, sobretot universitari, de vespa, vehicle amb el qual em vaig desplaçar durant uns cinc anys per punts diversos de la nostra geografia arribant a fer recorreguts força llargs com Barcelona - Calella de Palafrugell, a veure la nòvia d’aleshores, o Barcelona - el Poal, en la meva aventura esporàdica de treballador rural en la recollida de la fruita i altres feines de camp. I és per això que encara conservo una certa memòria de conductor de vespa i em plau observar les motos, sobretot quan es presenten en exposició històrica, com en el Museu de la Moto de Bassella, des dels seus orígens al anys 20 fins al temps actual.

Museu de la Moto de Bassella

De la mateixa manera puc sentir també bones vibracions observant l’exposició temporal de motos BMW, amb exemplars fantàstics, per mecànica i estètica, des de l’any 1923 fins al anys 90, que expliquen una part important de la nostra història europea, amb els períodes bèl.lics ben representats.

Moto BMW antiga amb side

Un Museu de la Moto de Bassella que explica també la història particular de la família Soler, la de Mario Soler, l’home que va saber conservar i restaurar les motos que ara s’exposen en el museu creat pel seu fill Estanislau l’any 2001, amb un espai que reprodueix fidelment el taller del pare, amb tots els seus estris i la moto inacabada en la qual estava treballant quan va morir.

Claudi dibuix moto

04/12/2007: ENTRECÔT DE BAC!

Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
El pintor Miguel Olivares ha obert el seu fantàstic taller del carrer de Reina Amàlia de Barcelona a l’exposició col.lectiva “ENTRECOT DE BAC!” que pots visitar encara fins al 31 de gener del 2008, amb l’obra d’un bon nombre d’artistes que sense ser un grup oficialment constituït es veuen sovint mantenint relacions cordials, sovint a l’entorn de la taula, en àpats marcats per l’amor per l’entrecot, del qual la col.lectiva en qüestió ha manllevat el títol.

Entrecot de Bac

Tot i que jo no formo part d’aquest grup d’artistes amants de l’entrecot, he estat convidat a participar a la col.lectiva amb una obra feta expressament per a l’ocasió i consto també en la postal impresa al costat dels altres autèntics professionals de l’art i d’alguns espontanis, com la meva filla Violeta, que també hi és present, cosa que vaig descobrir amb sorpresa tot llegint la llista d’artistes, perquè no tenia ni idea que també hi participava. Coses de família!

Obra Miguel Olivares

Miguel Olivares és un pintor d’èxit que actualment ven pràcticament tot el que pinta gràcies a l’encant de les seves composicions fetes habitualment amb tècnica mixta i “collage” per reflectir, amb base figurativa, la vida de cada dia.

Olivares a Delhi

Acaba d’arribar d’exposar a l’Índia, amb gran èxit de públic i vendes, està exposant encara a La GaLeRia de Sant Cugat del Vallès, i prepara noves sortides a l’estranger. Fill de família nombrosa, sap què vol dir haver de compartir-ho tot i ara fa el mateix amb els seus amics artistes obrint el seu espai a l’exposició de les seves obres, mentre ell no deixa de treballar.

null
Categoria: General
Escrit per: Claudi Puchades
Tot i que professionalment ara no toco llibres, si no tenen relació amb el món de les arts plàstiques, de tant en tant encara en rebo algun, perquè determinades editorials i alguns autors encara recorden el temps que m’hi dedicava en programes de Catalunya Ràdio com “New Look “ i “Babel”, en un context d’informació cultural variadíssim.

portada llibre Nadal

I és el que m’acaba de passar ara mateix amb el llibre “El árbol de Navidad”, de Josep-Francesc Delgado, un dels primers escriptors que vaig conèixer en aquelles ja llunyanes experiències com a polièdric comunicador cultural, que pel que sembla em recorda amb prou intensitat per enviar-me de tant en tant els seus llibres, tot i que ja sap que ara no toco aquest gènere.

Josep-Francesc Delgado

De fet sí que hauria pogut tocar aquest llibre per la seva part plàstica, és a dir, per les il.lustracions de Mercè Arànega, perquè es tracta del segon volum de la col.lecció “Barba roja”, d’Ediciones RDCR, ben il.lustrat per ser contat a partir dels 2 anys i per ser llegit a partir dels 5.

Mercè Arànega

“El árbol de Navidad” és un conte fet per aprendre a estimar i a respectar la natura, i per estimar i cuidar els qui més ho necessiten superant disgustos i aparences, a la recerca d’un món millor.

Il.lustsració Mercè Arànega

Un llibre que miro i llegeixo amb interès des dels meus 56 anys de vida sensible al seu contingut.

Dibuix claudi nadal
<   desembre 2007   >
dl.dt.dc.dj.dv.ds.dg.
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      

© 2006 Catalunya Ràdio S.R.G., S.A.