Tres coses que no m’agraden de “Rec 3”:

Primer vull dir que sí que m’agrada i trobo que funciona molt bé i que pot funcionar encara millor internacionalment. Però amb “Rec 3 - Génesis”, com a bona pel•lícula d’autor, hi ha divisió d’opinions, com hem pogut constatar al Facebook de “Cinema 3”. Gent que la defensa a mort i en fa ressaltar tots els punts forts i gent que l’ataca (sobretot fans de la saga “Rec”) perquè no compleix les expectatives. Aquestes expectatives podrien ser les tres coses que no m’agraden de “Rec 3”.


1- El Títol.
Com ja comentava Jaume Figueras, el títol pot induir a error. Encara que ja havíem vist el tràiler que ensenyava el casori, com a seguidors de la saga esperàvem respostes. Esperàvem la “gènesi”. On va començar tot... Però no.

Encara que, a mi, aquest títol em dóna esperança. Si la infecció es pot agafar al mateix temps en aquell edifici de l’Eixample (Rec 1 i 2) i en un casino de Sant Pere de Ribes (“Rec 3”), vol dir que és global, i per A “Rec 4 – Apocalipsis” esperem una hecatombe total! L’única pista que tenim és que tot comença amb mossegades de gossos que no sabem per què estan infectats.

Opcions de títols possibles: “Rec 3 – La novia ensangrentada” o “Rec 3 – infectados”

Han arribat fins a la cuina
2- El convit.
Quan comença el moment de menjar cervells, arrencar colls i orelles, acaba massa ràpid, bàsicament es queda en poca cosa. Quan mirem al tràiler, aquesta escena prometia molt, prometia ser un festival, però no. Paco Plaza agafa al nuvi i el tanca a la cuina perquè no vegi res, perquè no veiem res. És una opció molt lícita però que decepciona els fans de les pel•lis de zombis, entre els quals m’incloc. ´

Encara més, també trobo que per fer de zombi no es pot buscar un figurant qualsevol: s’hauria de fer un bon càsting per fer de zombi. Ho deixo aquí.

Zombies!
3- Al•lusió zombi.
Com pot ser que en tota la pel•lícula ningú mencioni la paraula “zombi” encara que siguin infectats/posseïts. Ja sabem que les iaies i les tietes mai diran: “Oh no! Són com zombis!”, però els personatges més joves sí que haurien de dir-ho, que ja fa 30 anys que veiem pel•lis de zombis. En una pel•li que té diàlegs tan realistes com “Te invité por compromiso” i “Yo no queria venir però encontré un vuelo barato”.


Dit això, “Rec 3” té moltes virtuts: aquesta barreja de terror i humor que trobàvem a faltar al cinema espanyol, acció per un tub i diàlegs fantàstics.

Així doncs, esperem amb candeletes “Rec 4 – Apocalípsis”, que Paco Plaza i Jaume Balagueró sàpiguen tancar bé aquesta porta que han obert amb la saga “Rec” i dissipar la divisió d’opinions fent contents tots els fans de la saga i als que no ho són.