Quan en una pel•lícula el títols de crèdit comencen amb un “Produït per:”, aquest actor o actriu només s’hi pot lluir, esclar. En aquest cas, Tom Cruise. L’última pel•lícula que recordo que començava de la mateixa manera és “The tourist”, una eina produïda per Angelina Jolie al servei de les seves aptituds.

Tom Cruise y Jeremy Reener
Amb M:I 4 no estem davant d’un desastre d’aquella magnitud. Tom Cruise és dedica a córrer d’una banda a l’altra de la pantalla fotent trompades a tot allò que s’interposa en el seu camí. A més d’ escalar un dels edificis més alts del món per després despenjar-se’n. I també es fot unes hòsties de les que cap ser humà seria capaç de suportar. I encara té el valor d’ aixecar-se i seguir corrent. Però tot això ho fa amb convicció, molta convicció. Així és Ethan Hunt, l’agent de l’FMI, en un paper semblant al que feia Tom Cruise en aquella pel•li amb Cameron Díaz, “Knight & day”. Això sí: sense aquell humor parodia d’ aquestes mateixes sagues. El visionat del film guanyaria amb algun comentari rotllo APM? entre el públic com : “S’ha matao Paco” o “M’has hecho un esguince”, però és el que tenen les projeccions de premsa: Hi ha gent sèria.


La pel•li s’aguanta durant les dues hores del seu metratge i et manté entretingut, que és la seva intenció: no vol pas anar més enllà. Potser, conjuntament amb les escenes d’acció, és una de les virtuts de la pel•lícula.