Un any més, el Fecinema torna a Manresa per mostrar el millor del cinema negre.

Amb greus dificultats econòmiques, el Festival Internacional de Cinema Negre intenta conduir un certamen que ja ha arribat a la 13a edició.

Del 9 al 13 de novembre, per la capital del Bages han passat petites joies com "Cuenta atrás" ,del francès Fred Cavayé o "Drive" de Nicolas Winding Refn, aplaudida a l'última edició del Festival de Sitges.

En ocasions, el cinema negre està allunyat de la concepció clàssica del gènere. Per aquest motiu, aquest any s'ha creat la secció paral•lela N+F (El Negre més el Fantàstic). Pel•lícules com "Le havre" d’Aki Kaurismaki i "Surveillance" de Jennifer Lynch, es podran veure en aquesta nova secció.

Un complet homenatge a Sidney Lumet ha complementat la mostra amb "Tarde de perros", "Príncipe de la ciudad" o "La noche cae sobre Manhattan" .


José Luis Rebordinos, director del Festival de Cinema de Sant Sebastià, presideix el jurat, que ha concedit el premi a la millor pel•lícula, El Plácido de Plata, a “Rundskop”, de Michaël R. Roskam, seleccionada per representar Bèlgica als Oscars de Hollywood.


A més, l'expresident de l'Acadèmia, Álex de la Iglesia i l'actor de Vilanova i la Geltrú Sergi López han rebut el premi d'honor a la seva trajectòria cinematogràfica.