La nova pel•lícula de Nacho Vigalondo m’ha decebut. No sé si per l’ excessiva promoció al Twitter del director de “Los cronocrímenes” des del seu pas pel Festival de Toronto o, senzillament, perquè m’esperava una altra cosa.

“Extraterrestre” es vol afegir a aquesta onada de pel•lícules que fan servir la ciència-ficció com a rerefons per explicar una història que en podríem dir convencional com era el cas de la història d’amor de “Monsters” (Gareth Edwards, 2010) vista a Sitges l’any passat o en aquesta edició “Other earth” (Mike Cahill 2011), que potser és on més està justificat l’element fantàstic.

Vigalondo ho aconsegueix, això sí, a la espanyola, amb una mica de patilla i amb menys pressupost.

Però només fa servir l’excusa de la invasió alienígena per tancar als seus personatges en un pis i desenvolupar-hi una trama massa allargada, que aconsegueixen salvar els actors Raúl Cimas, Julián Villagrán, Carlos Areces i l'actriu Michelle Jenner. És més, quan en surten, tampoc és per anar a fer gran cosa, deambular per urbanitzacions desertes mentre es van succeïnt les sequències més o menys encertades .


Així, que no es preocupi Vigalondo, que "Extraterrestre", tot i ser una pel•li low-cost, tindrà el seu públic, però llàstima, perquè es queda només en una anècdota. Haurem d'esperar a veure què ens explica a la pròxima.