Tota edició del Festival de Sitges hi ha una pel•lícula d'invasió extraterrestre. I aquest any ve de la mà de Joe Cornish amb "Attack the block". Una divertida comèdia on uns alienígenes (uns goril•les-gossos-aliens de l'espai) ataquen i acorralen un bloc d'edificis de l'extraradi de Londres. I no podien caure en lloc menys oportú, ja que a l'edifici hi viuen bandes de lladres i delinqüents que tenen atemorit tot el veïnat. I seran aquests nois d'extraradi els qui els plantaran cara armats amb navalles, katanes i bats de beisbol. Qualsevol cosa serveix contra aquests extraterrestres.

L'opera prima de Joe Cornish no es limita a una simple paròdia de ciència-ficció, sinó que també funciona com a cinta d'invasió extraterrestre. Hi ha qui vol anar més enllà i veure-la com una crítica social dels suburbis de Londres. Deixem-ho en una sàtira social de gènere. Més enllà d'una apologia a la cultura de colles i evitant qualsevol sentimentalisme spielbergià, l'amenaça és real, ataca, mossega i mata. La cinta coqueteja amb la comèdia, l'acció i el terror a parts iguals. Amb "Attack the block", Cornish continua la línia d'humor-paròdia iniciada per Edgar Wright, juntament amb Simon Pegg i Nick Frost, en títols com "Zombies party" o "Arma fatal".

Nick Frost i Alex Esmail
Fins i tot, Nick Frost fa un cameo com a tastadorcatador i amant del cannabis.
Suma també el notable repartiment, encapçalat per John Boyega i Jodie Whittaker, que afegeixen solidesa a una història senzilla, però simpàtica.

Doneu-li una oportunitat a aquesta pel•lícula sèrie B, gaudiu-ne la simplement per passar una bona estona, per comprovar que un guió divertit i sense escenes rodades amb centenars de pantalles blaves i efectes d'ordinador, encara poden tenir una dignitat i qualitat que respecti la intel•ligència de l'espectador, i li brindin 80 minuts de bon entreteniment.

----------------------------------------------------------------------------------------
Escrit per Joan Cuscullola, col·laborador de Cinema3