Per tots es sabut la quantitat desmesurada de pel·lícules que es pasen al Festival, que té un bon grapat de seccions paral·leles. N'hi ha una per cinèfils agosserats per lo innovadora i arriscada que és, "Noves Visions" on ens podem trobar des de ficcions a documentals de temàtiques de tot tipus.

Del que hem pogut veure fins ara en aquesta secció podriem destacar:

"La mujer de eternauta", un documental sobre la dona de l'autor del còmic argentí "El eternauta" creat per Héctor Germán Oesterheld, assassinat durant la dictadura militar argentina. Elsa Sànchez, un dels caps visibles de les "Madres de la Plaza de Mayo", és un exemple vivent de la crueltat de la dictadura que li fa fer desaparèixer el marit, Oesterheld, i les seves quatre filles. Una història que et posa la pell de gallina rodada amb molta cura i respecte.


"Kotoko" de Shinya Tsukamoto, l'autor del film de culte "Tetsuo", ens presenta una ficció amb una estrella de pop japonesa de protagonista, "Cocco", que interpreta a una mare bipolar. Un "Dancer in the dark" a la japonesa esfereïdor i molt dur, que pot passar de l'humor al drama en questió de segons, amb una màgnífica protagonista que encara deu tenir seqüeles per haver interpretat aquest paper.
Aquesta pel·lícula es pasa conjuntament amb un curt d'un dels clàssics del festival, Park Chan-wook, que presenta un filmet molt sorprenent anomenat "Night Fishing" rodat amb un Iphone 4. A recuperar d'on pogueu.

Del que encara està per veure i també de Korea del sud, que es podrà veure en aquesta secció, és un documental perpetrat per Kim Ki-duk, rodat en les seves hores més baixes on ell és l'absolut protagonista. "Arirang" exposa els seus problemes com a cineasta autodidàcta al més pur estil "Efecte Mirall". Un document curiós però poc recomanable.


El que si m'atreveixo a recomanar es "Project Nim", també documental, dirigit per James Marsh, creador de "Man on wire", sobre Nim Chimpsky un ximpancé criat com si fos un humà que apendre el llenguatge de signes durant els anys 70. Aquí us poso el tràiler: