De vegades, a “Cinema 3” tenim mala consciència perquè passem de llarg d´algunes pel•lícules que d´altres han recomanat fervorosament.

És el cas de TRALAS LUCES, dirigida per Sandra Sánchez, que va tenir molt bones crítiques a San Sebastià. Allà, submergits en la programació frenètica pròpia de un festival, no la vam veure, i de cop s´estrena a Barcelona el divendres 30 de setembre en una sola sala en dues úniques sessions vespertines i sense cap projecció prèvia per a la premsa i no la podem comentar. Vista uns dies desprès en una sala on només hi havia un altre espectador... Què trobem? Un excel•lent documental de gairebé dues hores sobre una família que va de població en població en dos camions on carreguen tots els voluminosos estris d´una atracció d´autos de xoc.


Un documental projectat en format digital..., que segurament veurem ben aviat a la televisió, que sembla el lloc més adient per exhibir-se. I és que estrenar-la en cinema deu haver suposat una pèrdua de temps i segurament de diners, sobretot si es fa en una sala no especialitzada en productes una mica marginals sense cap mena de publicitat ni de promoció.

I encara que la recomanem des d´aquí, és més que probable que sigui difícil recuperar-la. Potser una sessió matinal d´aquestes que surten barates perquè et conviden a esmorzar...