Es més que probable que Christian Bale s’endugui l’Oscar a millor actor de repartiment pel seu paper a “The Fighter”. És una bona interpretació, però és clar que també pot “pesar” (encara que sembli un joc de paraules) el fet d’haver-se aprimat entre 20 i 25 quilos perquè el personatge així ho exigia. Pràcticament el mateix que va fer per “El maquinista”, rodada a Barcelona, i que també l’hauria pogut fer mereixedor de premis si la pel•lícula de Brad Anderson hagués tingut més difusió.
Ja sabem que els canvis de look i les minusvalideses compten molt a l’hora dels premis. Es un tòpic que es repetirà si Colin Firth, segons tots els pronòstics, recull l’Oscar per aconseguir finalment no entrebancar-se pronunciant “el discurs del rei”… sempre que l’ull tapat de Jeff Bridges a “Valor de ley” no sumi punts i es vulgui fer una brometa : que el seu personatge repeteixi l’Oscar que ja va aconseguir fa 42 anys un John Wayne borni (de l’altre ull, per cert).
Conclusió: jugar amb el pes “pesa”, i si no que ho diguin a Charlize Theron pel seu “Monster” o al Robert de Niro de “Toro salvatge”. Per cert, ara que ja sabem que el seu personatge és invident a “Red Lights” (un detall que no s’ha aconseguit mantenir en secret) podria ser que això també comptés a l’hora dels Oscars 2012, encara que, si De Niro mostra tanta simpatia durant la promoció com la que va demostrar el divendres dia 4 rodant a TV3, ho té francament magre.
null