Cartell "Biutiful"
Quan falten 2 dies per al Palmarès de Canes, tots convençuts que Barcelona hi serà present gràcies a BIUTIFUL. La pel•lícula de González Iñárritu ha tingut crítiques de tots colors, però Javier Bardem ha posat tan alt el llistó pel que fa als actors, que sembla tenir el premi a la butxaca. A Canes, BIUTUFUL ha emocionat molta gent perquè el personatge de Bardem, a banda d'acumular totes les desgràcies possibles, també és el causant indirecte de moltes desgràcies alienes. Una mena del "Rocco" de Visconti que, de tan bo, acaba semblant un sant.

Però, quan la pel•lícula s'estreni a Catalunya i concretament a Barcelona, hi haurà més lectures, perquè Iñárritu ha concentrat a la ciutat i al seu entorn més marginal un món d'immigrants en situacions miserables, i sobretot hi ha una escena en què la policia carrega de manera salvatge contra venedors del top-manta que ens semblarà d’una violència exagerada. I a qui també ho pot semblar és a les autoritats municipals o del govern que van donar permisos generosos pel rodatge a la ciutat.

I és que BIUTIFUL pot tornar a posar Barcelona al mapa cinèfil, però el contrast amb la ciutat que va ensenyar Woody Allen a VICKY CRISTINA BARCELONA és radical i pot causa més d’un ensurt.