Ha mort "el Nunes". Te’l podies trobar passejant per la Rambla o els diumenges al mercat de llibre vell de Sant Antoni. La barba negra se li havia tornat blanca, però parlava amb la mateixa energia que desprenia fa 40 anys quan presentava, nit rere nit, la seva "Noche de vino tinto" al ja desaparegut cinema Publi de Barcelona.
José Maria Nunes i Serena Vergano a l'estrena de "Noche de vino tinto" (1967)
Deien que era un dels puntals de l’"Escola de Barcelona". No s´ho creia ni ell. Sempre havia anat per lliure, des del dia que va estrenar una raresa titulada "Mañana" al cinema Alcázar de Barcelona... i va durar 6 dies en cartell. I això que havia aconseguit reunir Jose Maria Rodero, Arturo Fernández i José Sazatornil en el repartiment.

Nunes va dirigir una dotzena de pel•lícules, també va fer guions, traduccions, va ser ajudant de direcció, actor esporàdic...

Es considerava un àcrata i vivia com un asceta. I formava part del paisatge de Barcelona si no és que estava rodant de manera frenètica. El seu testament:,"Res publica", encara es pot veure al cinema Alexandra. Passava olímpicament de fer promocions i era incapaç de demanar favors impossibles.

Era el "Nunes".

(José María Nunes va néixer a Faro (Portugal) el 1930 i va morir dimarts, 23 de març, a Barcelona)