... devia pensar James Cameron quan va veure que la seva exdona, Kathryn Bigelow, li passava la mà per la cara en la gala dels Oscars. Cameron no ha pogut batre el seu propi rècord, el de “Titanic” (guanyadora d’ 11 Oscars), com ja ho havia fet a la taquilla. “Avatar” només s’ha endut 2 premis més tècnics, com són el de fotografia i el d’efectes visuals.

James Cameron aplaudint d'esquenes a Katrhyn Bigelow
Mentre “En tierra hostil” ho ha guanyat gairebé tot, sis premis, entre els quals millor pel•lícula, millor guió original, millor muntatge, millor barreja de so, millor so i millor directora. Així Bigelow ha estat la primera dona que ha guanyat l’oscar a la millor direcció, i curiosament, durant el mandat d’Obama.

Els premis previstos per als actors i les actrius s’han complert. Tots hem coincidit en les travesses. Són aquests: Mónique, Jeff Bridges, Christopher Waltz, i, cantat però sorprenent, el de millor actriu per a Sandra Bullock.

Ni “profeta”, ni “Cinta Blanca”. La gran sorpresa, “El secreto de tus ojos”, la quota llatina que faltava aquest any. Ni el mateix Juan José Campanella s’ho creu, vista la competència que hi havia quan revia l’oscar de la ma de Pedro Almodovar i Quentin Tarantino.


I “UP” –per mi la millor pel•lícula que ha sortit de Hollywood el 2009– ha guanyat l’esperat Oscar a la millor pel•lícula d’animació, i a més, a la millor banda sonora, ja que t’emociona només sentir les primeres notes.


Si voleu veure els moments destacats de la gal·la ho podeu fer clickant aquí. Poca cosa més a destacar, a part que un usuari habitual d’aquest blog ha guanyat la travessa dels Oscars. Només n’ha fallat una. Felicitats, Andrés!