És època de premis. Ara toca els de la Gran Bretanya, els Bafta, on ha arrasat “The hurt Locker” (aquí, “En Tierra hostil”), que s’ha endut 6 Bafta, entre els quals els més destacats: millor pel•lícula i millor directora per a Kathryn Bigelow, que passa la mà per la cara al seu ex, James Cameron, que també estava nominat en aquestes categories.

Kathryn Bigelow i el seu equip
Cal destacar que, pel que fa a la millor pel•lícula de parla no anglesa, ha estat “Un profeta”, de Jaques Audiard, que s’estrena aquest divendres, la que s’ha endut el premi i no pas “La Cinta Blanca”, de Michael Haneke. Aquest fet crea una mica de suspens de cara als Oscars, en què també hi ha les dues nominades, que són també les possibles guanyadores.
Els altres premis, els típics d’aquest any: com a actor protagonista, Colin Firth per l’aclamada en aquest blog “A single Man”, i com a actor de repartiment, Christopher Waltz per “Malditos Bastardos”. Pel que fa a les actrius, el de repartiment per a Mónique, de “Precious”, i el de protagonista per a Carey Mulligan per “An education”. A més, millor film d’animació i banda sonora per a “Up”.

A banda, Duncan Jones, el fill de David Bowie, ha estat com a director revelació per la fantàstica “Moon".