Categoria: Extres
Escrit per: Begoña Garcia Pla
Carlos Sorin és un mestre explicant històries petites, quotidianes, protagonitzades per gent normal i corrent.

“Días de pesca en la Patagonia” és un d’aquells films en què sembla que no passa res. Seguim un personatge en un viatge redemptor. Vol tornar a començar. Deixar enrere un passat del qual gairebé no tenim pistes.El paisatge, la música i els actors no professionals que acompanyen el protagonista es van entrellaçant i al final conformen un tot. En aquest cas, la història d’un perdedor que vol posar-ho tot de la seva part de deixar de ser-ho.

Carlos Sorin ens parla d’aquesta història en una entrevista que ens va concedir en el Festival de Sant Sebastià.


.

08/03/2013: Los amantes pasajeros

Categoria: Extres
Escrit per: Begoña Garcia Pla
A tots ens agrada opinar sobre els films d’Almodóvar. Asseverar si l’últim és millor o pitjor que l’anterior. Buscar-hi paral•lelismes, metàfores, segones intencions...

“Los amantes pasajeros” té més detractors que defensors. Jo vaig veure la pel•lícula en una projecció amb poca gent, la majoria dones -Carmen Machi també hi era- i vam riure molt. Jo la primera.

Després la vaig tornar a veure a la projecció de premsa general a Barcelona i el públic, majoritàriament masculí, la va rebre amb una fredor espectacular. Va haver-hi rialles comptades. Em va cridar l’atenció.

A favor: l’univers “made in” Pedro Almodóvar: la ploma elevada al màxim exponent, el guió rocambolesc, els diàlegs surrealistes, la fotografia de conte...

I en contra, una història que s’esgota ràpidament.

El director no va venir a la promoció a Barcelona, però a canvi vam entrevistar deu actors, deu!

Us deixem totes les entrevistes per si us ve de gust saber alguna cosa més d’aquests “Amants passatgers” de què tothom parla.
Javier Cámara, Raúl Arévalo i Carlos Areces.

Hugo Silva i Miguel Ángel Silvestre.

Willy Toledo i Blanca Suárez.

Cecilia Roth.

Laya Martí i Lola Dueñas..
Categoria: Extres
Escrit per: Begoña Garcia Pla
Fernando León de Aranoa va néixer el maig del 68, la qual cosa ja es pot interpretar com una declaració d’intencions.
Ell es considera a si mateix primer, guionista i ,després, director. I, de fet, ha forjat la seva carrera escrivint guions de televisió o cine. Més tard va decidir posar-se darrere la càmera.
Ara està en un bon moment: acabada de publicar un llibre amb 144 relats, “Aquí yacen dragones”, la Filmoteca de Catalunya li dedica un cicle i està a punt de començar a rodar un projecte.
Fa uns dies vam parlar amb ell i aquí us deixem l’entrevista per si us ve de gust saber més coses d’aquest director interessat en la problemàtica social actual.

Fernando León de Aranoa, guionista i director
.
Categoria: Extres
Escrit per: Begoña Garcia Pla
Isabel Coixet és una directora que no tem els riscos. Ho ha demostrat moltes vegades i ara, amb “Ayer no termina nunca” ho torna a fer.

Sap que la pel•lícula que li ha sortit és molt dura i també sap que no és per a tots els públics.

Però ha seguit amb els riscos: dos actors de comèdia ficats de ple en el drama, Candela Peña i Javier Cámara, un escenari apocalíptic i la crisi i les seves nefastes conseqüències com a teló de fons.

Però el millor del film són les interpretacions dels protagonistes i el sentiment de tristor i buidor que transmeten. Han viscut una tragèdia i la directora explora com l’ha superat un i com hi ha sucumbit l’altre.

A més a més, la informació està tan ben dosificada que l’espectador veu el film com un thriller psicològic.

Altres companys dels mitjans han destrossat la trama en tres ratlles. Nosaltres no ho farem.

Isabel Coixet
.
Categoria: Extres
Escrit per: Begoña Garcia Pla
Isaki Lacuesta acaba de rebre el premi Nacional de Cine per la nova manera que té d'entendre el documental. El director també ha posat en marxa unes videoinstal•lacions en el Centre d'Arts Santa Mònica sobre el món de la dansa a Catalunya i a més està rodant la seva primera comèdia.
Isaki Lacuesta, director .

06/04/2012: Grupo 7

Categoria: Extres
Escrit per: Begoña Garcia Pla

Alberto Rodríguez, quan va fer “7 vírgenes”, ja va demostrar que el seu era un cine de veritat, enganxat al carrer, creïble i sincer.

Amb “After” es va capbussar en els camins difícils de les relacions a tres bandes i es va atrevir a anar molt més enllà del que ho ha fet Martínez Lázaro amb la seva “montaña rusa”.

Ara agafa quatre actors magnífics (sobretot Antonio de la Torre) i els posa a caçar camells pels carrers més conflictius de Sevilla. I això és el millor. No li ha calgut anar a Los Angeles o fer que els seus personatges es diguin “Charlie” perquè la història sigui contundent i real.

La pel•lícula està cuidada al màxim en tots els detalls i cap element no desvirtua aquest nivell de realisme.

Si voleu saber detalls de tot el treball que han fet, podeu escoltar les entrevistes que vam fer en la presentació a Barcelona de “Grupo 7”.

Alberto Rodríguez viu i treballa a Sevilla.

Antonio de la Torre i Mario Casas, una parella de polis molt ben avinguda.
.
Categoria: Extres
Escrit per: Begoña Garcia Pla

Emilio Martínez Lázaro te una debilitat: els llits. En la comèdia que acaba d'estrenar ho podeu comprovar. Vam parlar amb ell sobre "La montaña rusa" i això és el que ens va explicar.
Emilio Martínez Lázaro
Verónica Sánchez combina televisió i cinema i ara és la protagonista de "La montaña rusa"
Verónica Sánchez .
Categoria: Extres
Escrit per: Oriol Esteve
L’últim film d’Álex de la Iglesia segueix la pauta inversa de tota la seva filmografia.

Sovint el director parteix d’una relativa normalitat, i la colpeja fins que desencadena el caos, en una mena de desastre predestinat. A “La chispa de la vida”, el caos és gairebé el punt de partida. Impera la bogeria col•lectiva i s’ofega la veu del sentit comú. Només el personatge de Salma Hayek lluita per imposar la dignitat i encarna la protesta del director.

De la Iglesia, sempre propens a la “gamberrada” divertida, s’apropa com mai a un artista humanista, compromès amb la realitat.

Segurament, “La chispa de la vida” no és dels títols més rodons del director. De la Iglesia no és subtil, però sí intel•ligent. Mai li ha calgut explicar els acudits dues vegades. I en aquest cas es detecten pinzellades fora de temps i situacions excessivament forçades. Però manté els trets característics i el ritme trepidant, que permet perdonar un gag sense gràcia si el següent és brillant.

La metàfora d’un pobre desgraciat que sap que “si es mou, palma” és un avís al conformisme dels ciutadans que suporten el col•lapse del sistema sense dir ni piu.

El seu interès per convertir la desgràcia en notícia també és una crítica a la hipocresia respecte al consum de la informació, en què tots tenim una responsabilitat.

Álex de la Iglesia va presentar la pel•lícula a Barcelona i va explicar, entre molts altres assumptes, per què un còmic funciona tan bé en un drama.

.

07/12/2011: Jane Eyre

Categoria: Extres
Escrit per: Begoña Garcia Pla
Segle XXI. Nova versió de Jane Eyre signada per un director fill de pare japonès, mare sueca i criat a Mèxic. Una curiosa barreja que sens dubte té els seus efectes en la pantalla. Cary Fukunaga té influències diverses i a l’hora de fer aquesta pel•lícula s’ha fixat especialment en el clàssic de Joan Fontaine i Orson Welles “Alma rebelde”. Ha treballat amb molta cura els personatges i l’atmosfera i ha escollit dos actors de moda com a protagonistes: Michael Fassbender i Mia Wasikowska.

Ara, no espereu l’ambient tenebrós de la novel•la perquè a Fukunaga li interessava més fer una història d’amor que una pel•lícula de terror.

Si el voleu sentir, aquesta és l’entrevista que li vam fer a Sitges.


Cary Fukunaga, director de Jane Eyre. .
Categoria: Extres
Escrit per: Begoña Garcia Pla
Carlos Sorín ha fet un canvi de registre. Ha deixat de banda els personatges quotidians que tant li agraden i que tan bé ha retratat en el cinema (“Historias mínimas”, “Bombón, el perro”, “La ventana”) i s’ha decantat per fer un thriller.

“El gato desaparece” explica la història d’un matrimoni que té un gat i que s’ha d’adaptar a estar junts després que el marit surti de l’hospital on el van ingressar a causa d’un brot psicòtic.

El millor, la inseguretat de la dona, que no sap si refiar-se’n del marit. El pitjor, la dosificació del suspens en un guió que no acaba de transmetre el que pretén a l’espectador.

Vam parlar amb Carlos Sorín a Madrid i això és el que ens va explicar.Carlos Sorín, director de cinema. .
Entrades anteriors   Entrades següents

Encara que Cinema 3 sempre ha estat fidel al classicisme, era inevitable, desitjable i recomanable posar-nos al dia amb un blog que ens permeti una comunicació ràpida i fluida amb tot el món dels cinèfils i professionals catalans, siguin dels veterans que ens segueixen des de 1984 o dels nouvinguts.

Aquí el tenim. Comentarem les estrenes, com fem les entrevistes que es poden veure al programa, obrirem debats civilitzats, informarem de com va la taquilla i tindrem sempre els ulls ben oberts davant de tot el que faci referència al cinema que veiem i al que voldríem veure.

Benvinguts!
Jaume FiguerasProperes emissions
Tots els vídeos del programaÚltims comentaris
 
SPANISH MOVIE:
https://happynewyear2020quo......
 
"Spanish Movie" parodia "Versión Española":
There is a movie streaming app to watch spanish movies on Android and PC. You can install mediabox...
 
SPANISH MOVIE:
https://mycinemaapk.com/ https://mycinemaapk.com/cin......
 
SPANISH MOVIE:
Apollo TV has made a shining entry into the segment of video-on-demand applications. Coming with a...
 
Tot allò que volia saber sobre “Spanish Movie” i no s’atrevia a preguntar.:
I love watching movies a lot. Now one can watch all HD movies, TV shows and series for free on...
 
SPANISH MOVIE:
Now one can watch all latest movies, TV shows for free on Android devices using Cinema apk. Download...
 
"El impostor", entrevista amb Bart Layton (V.O.):
Óspics! Molt bona pinta!...
 
El programa de "La invención de Hugo" i "Mi semana con Marilyn" 23.02.2012:
Gràcies a la pel.lícula la invenció de Hugo,els meus fills de 4 i 8 anys han descubert el cinema...
 
“Tintín" en català...:
Buy your Authentic NFL Jerseys from a licensed distributor. Shop for your officially licensed Cheap...
 
“Llums vermells”: frenada en sec?:
Molt interessant el cinema de Rodrigo Cortés. El vaig veure presentar 'Buried' al Festival de Cinema...