Categoria: Estrenes
Escrit per: Begoña Garcia Pla
Si us agrada Josh Radnor, l’humor de “Como conocí a tu madre” i la comèdia romàntica que no acaba en casament us recomano “Happythankyoumoreplease”. És una pel•lícula lleugera, sense grans reflexions, amb diàlegs divertits i personatges entranyables. És un tipus de film intel•ligent i una mica surrealista que evita els tòpics de sempre (els homes només es mouen pel sexe i les dones només busquen un anell de compromís!) i que aporta realisme als personatges, el nen inclòs. Al Festival de Sant Sebastià vam poder parlar una estoneta amb Josh Radnor, director, guionista i protagonista d’aquesta història. Abans i després de l’entrevista, els fans s’amuntegaven al seu voltant per fer-se fotos amb ell. I realment va estar molt amable amb tothom.
Josh Radnor va guanyar el premi del públic a Sundance amb aquesta pel•lícula.
.

29/03/2011: Documental o ficció?

Categoria: Estrenes
Escrit per: Begoña Garcia Pla
“Barcelona, abans que el temps ho esborri” és un documental amb una característica molt peculiar: els personatges protagonistes semblen de ficció. Però no. Són els familiars de Javier Baladia que, primer en un llibre (que va per la cinquena edició), i ara en una pel•lícula, ha explicat la vida dels seus avantpassats al mateix temps que fa un repàs del que era la Barcelona de finals del segle XIX i principis del XX. Tot un descobriment.

Mireia Ros és la directora d’aquest documental.

Javier Baladia és escriptor i ha participat com a actor i guionista en aquesta pel•lícula.

.

27/03/2011: El último verano

Categoria: Estrenes
Escrit per: Begoña Garcia Pla
Si us agrada el cinema francès aneu a veure l’última pel•lícula del mestre de la Nouvelle Vague, Jacques Rivette. Però tingueu en compte que no veureu una història habitual: els personatges de vegades no parlen, més aviat reciten, i la influència del teatre o fins i tot dels contes o les faules sembla que hi són presents. Tot és una metàfora. El circ també. I segurament amb el temps us agradarà més que quan sortiu de veure-la. És una petita obra poètica de només 86 minuts que ens fa reflexionar sobre la vida i les seves conseqüències.
Aquí teniu les entrevistes dels dos protagonistes que "Cinema 3" va fer en el Festival de Venècia del 2009.

Jane Birkin és la viuda que ha de curar les seves ferides.

Sergio Castellitto és l’home que la pot salvar.


.
Categoria: Estrenes
Escrit per: Begoña Garcia Pla
“Inside Job” és un documental narrat per Matt Damon en la versió original, que explica com s’ha arribat a la situació de crisi actual. Parlen els implicats: banquers, economistes, executius, periodistes... I alguns segur que es van penedir d’haver concedit l’entrevista al director i guionista Charles Ferguson, que els posa contra les cordes en més d’una ocasió.
Es va presentar al Festival de Canes de l’any passat i allà ja va obtenir molt bones crítiques. Després, va guanyar l’Oscar al millor documental i ara arriba a les pantalles.

Charles Ferguson, en l’entrevista de “Cinema 3” a Canes 2010. .
Categoria: Estrenes
Escrit per: Begoña Garcia Pla
Fa 8 anys ens va cridar l’atenció una pel•lícula petita d’un director desconegut, Manuel Martín Cuenca, que es deia “La flaqueza del bolchevique”. Els protagonistes eren Luis Tosar i una jove que tampoc havíem vist mai: María Valverde. El personatge d’ell, en la trentena, s’obsessionava pel d’ella, una Lolita adolescent entre innocent i provocativa. Aquella història, que en mans d’un altre director hauria pogut ser tota una perversió, es transformava en una història d’amor impossible entre un executiu i una col•legiala i encara avui persisteix en la memòria.
I és que Martín Cuenca té mà per traçar personatges. I té mà per fer que es quedin entre nosaltres, com ara passa amb els de “La mitad de Óscar”, dos germans que viuen una història personal molt dura, molt intensa. Verònica Echegui i Rodrigo Sáenz de Heredia són els protagonistes d’aquesta pel•lícula farcida de petits detalls i de fantàstics secundaris que arrodoneixen la trama: el contestador, l’avi, el paleta que tapa el taüt, el company de les salines... tot pensat, tot mesurat, tot calculat, com també la recreació del paisatge. Una Almeria com no l’havia retratat mai abans el cinema. L’espai es fusiona amb els personatges com ells es fusionen en unes abraçades immenses que ho diuen tot.
Només una escena trenca el ritme, la del taxista. Em sap greu per Antonio de la Torre, perquè és un gran actor, però aquí està fora de lloc. Tot i això, no us la deixeu perdre, encara que a Barcelona només s’estreni en un cinema. Quina llàstima!!!

El director Manuel Martín Cuenca en l'entrevista de Cinema 3.


.
Categoria: Estrenes
Escrit per: Begoña Garcia Pla
“Cuestión de principios”. Dir. Rodrigo Grande. Una pel•lícula que qüestiona si els principis serveixen per alguna cosa. Protagonistes: Federico Luppi, Norma Aleandro.

“En el centro de la tormenta” (In The Electric Mist). Dir. Bertrand Tavernier. Tavernier roda als Estats Units un thriller sobre un assassinat. Protagonistes: Tommy Lee Jones, Peter Sarsgaard i John Goodman.


“Incendies”. Dir. Denis Villeneuve. Una història familiar de dos bessons que descobreixen que el seu pare és viu i que tenen un germà que no coneixen. Va optar a l’Oscar de pel•lícula de llengua no anglesa. Protagonistes: Lubna Azabal, Melissa Desormeaux-Poulin i Maxim Gaudette.


Torrente 4: Lethal crisis. Dir. Santiago Segura. La crisi econòmica afecta fins i tot Torrente. Protagonistes: Santiago Segura, Kiko Rivera i Yon González.
.
Categoria: Estrenes
Escrit per: Cinema 3
“Los chicos están bien” (“The kids are all right”). Dir.: Lisa Chodolenko. Nominada a 4 Oscars. És una història diferent, protagonitzada per Anette Bening i Julianne Moore juntament amb Mark Ruffalo."Los chicos están bien" tenia 4 nominacions als Oscar i no n'ha guanyat cap.

“23-F”. Dir.: Chema de la Peña. Pel•lícula que reviu el que va succeir durant l’intent de cop d’estat del general Tejero, interpretat per Paco Tous.

“Sígueme el rollo” (“Just go with it”). Dir.: Dennis Dugan. Adam Sandler i Jennifer Anniston protagonitzen aquesta comèdia que succeeix a l’assolellat Hawaii.

“Objetivo Terrum” (“Battle for Terra”). Dir.: Aristomenis Tsirbas. Animació que se centra en Terra, un planeta que vol ser conquerit per humans hostils.

“The mechanic”. Dir.: Simon West. Jason Statham interpreta un assassí a sou amb un estricte codi d’honor i un talent extraordinari.

“Secuestrados”. Dir.: Miguel Ángel Vivas. El segon film de Miguel Ángel Vivas és un “thriller” que ens narra el segrest d’una família a casa seva.

“Women without men”. Dir.: Shirin Neshat. La cineasta iraniana ens narra la història de quatre dones de diferents estrats socials i graus de llibertat..
Categoria: Estrenes
Escrit per: Cinema 3
“Cisne negro” (“Black Swan”). Dir.: Darren Aronofsky. Natalie Portman protagonitza aquest film que ens porta a la dualitat del seu personatge dins del món de la dansa.


“El oso Yogui” (“Yogi Bear”). Dir.: Eric Brevig. Pel•lícula d’animació digital i personatges reals basada en la sèrie de dibuixos animats de Hanna-Barbera.

“Secretariat”. Dir.: Randall Wallace. Basada en fets reals, centra l’atenció en el coratge de Penny Chenery, una dona que va haver de fer-se càrrec del negoci familiar.

“Sin Retorno”. Dir.: Miguel Cohan. Òpera prima del director Miguel Cohan protagonitzada per Leonardo Sbaraglia, Federico Luppi i Martín Slipak.
.
Categoria: Estrenes
Escrit per: Begoña Garcia Pla

“I’m still here”. Dir.: Casey Affleck. Fals documental sobre la vida de l’actor Joaquin Phoenix quan decideix introduir-se en el món de la música hip-hop.

“La nit que va morir l’Elvis”. Dir.: Oriol Ferrer. De producció catalana, ens narra la història de l’Aureli, un home solitari que s’obsessiona amb els fets que van succeir la nit que va morir l’Elvis.

“El santuario” (“Sanctum”). Dir.: Alister Grierson. Pel•lícula d’aventures i en 3D basada en fets reals. Esta produïda per James Cameron.

“Sed de venganza” (“Faster”). Dir.: George Tillman Jr. Una pel•lícula d’acció on l’objectiu del protagonista és venjar-se de tots els que han arruïnat la seva vida.

“Valor de ley” (“True Grit”). Dir.: Ethan i Joel Coen. Els germans Coen tornen amb un western protagonitzat pels guanyadors d’un Oscar Jeff Bridges i Matt Damon.

“Winter’s Bone”. Dir.: Debra Granit. Basada en la novel•la de Daniel Woodrell. Té 4 nominacions als Oscars.


“Territorio prohibido” (“Crossing over”). Dir.: Wayne Kramer. Drama sobre la immigració als Estats Units protagonitzat per Harrison Ford.
.
Categoria: Estrenes
Escrit per: Begoña Garcia Pla
Hem entrevistat Daniel Sánchez Arévalo que ha estrenat aquesta setmana "Primos".
Sánchez Arévalo és també el director de "Azuloscurocasinegro" i "Gordos". .
Entrades anteriors   Entrades següents

Encara que Cinema 3 sempre ha estat fidel al classicisme, era inevitable, desitjable i recomanable posar-nos al dia amb un blog que ens permeti una comunicació ràpida i fluida amb tot el món dels cinèfils i professionals catalans, siguin dels veterans que ens segueixen des de 1984 o dels nouvinguts.

Aquí el tenim. Comentarem les estrenes, com fem les entrevistes que es poden veure al programa, obrirem debats civilitzats, informarem de com va la taquilla i tindrem sempre els ulls ben oberts davant de tot el que faci referència al cinema que veiem i al que voldríem veure.

Benvinguts!
Jaume FiguerasProperes emissions
Tots els vídeos del programaÚltims comentaris
 
SPANISH MOVIE:
https://happynewyear2020quo......
 
"Spanish Movie" parodia "Versión Española":
There is a movie streaming app to watch spanish movies on Android and PC. You can install mediabox...
 
SPANISH MOVIE:
https://mycinemaapk.com/ https://mycinemaapk.com/cin......
 
SPANISH MOVIE:
Apollo TV has made a shining entry into the segment of video-on-demand applications. Coming with a...
 
Tot allò que volia saber sobre “Spanish Movie” i no s’atrevia a preguntar.:
I love watching movies a lot. Now one can watch all HD movies, TV shows and series for free on...
 
SPANISH MOVIE:
Now one can watch all latest movies, TV shows for free on Android devices using Cinema apk. Download...
 
"El impostor", entrevista amb Bart Layton (V.O.):
Óspics! Molt bona pinta!...
 
El programa de "La invención de Hugo" i "Mi semana con Marilyn" 23.02.2012:
Gràcies a la pel.lícula la invenció de Hugo,els meus fills de 4 i 8 anys han descubert el cinema...
 
“Tintín" en català...:
Buy your Authentic NFL Jerseys from a licensed distributor. Shop for your officially licensed Cheap...
 
“Llums vermells”: frenada en sec?:
Molt interessant el cinema de Rodrigo Cortés. El vaig veure presentar 'Buried' al Festival de Cinema...