20/12/2013: Brad Pitt

Categoria: Extres
Escrit per: Begoña Garcia Pla
Us volem fer un regal per agrair les més de 40.000 visites que hem tingut després de penjar al Facebook el “post” de Brad Pitt.

Hem rescatat del nostre arxiu la primera entrevista que li va fer “Cinema 3”, l’any 1991, per “Thelma i Louise” al Festival de Valladolid.

Nuria Vidal era l’entrevistadora, i com a anècdota va explicar que Brad Pitt anava sol i perdut per la ciutat, i que molt pocs mitjans el van entrevistar.

Us deixem la conversa per si us ve de gust sentir-la.


.

19/12/2013: Joan Fontaine

Categoria: Extres
Escrit per: Begoña Garcia Pla
En l’estranya rivalitat de qui es moria primer de les germanes De Havilland (Olivia i Joan Fontaine), Joan, la més jove, 96, s’ha avançat. Jaume Figueras la va entrevistar el 1991 en una visita de l’actriu
a Barcelona. I sortosament no va ser un d´aquests maleïts junkets de 5 minuts, sinó una conversa distesa de gairebé mitja hora que els volem regalar ara en el nostre blog.


Que el somriure de Joan Fontaine reaparegui!
.

13/12/2013: Yvonne Blake

Categoria: Extres
Escrit per: Begoña Garcia Pla
Fa uns dies, la dissenyadora de vestuari Yvonne Blake va visitar Barcelona per participar en una taula rodona organitzada per la Universitat i la Fundació Aula de Cine, col•lecció J.M. Queraltó.

Vam aprofitar per entrevistar aquesta dona nascuda a Manchester, guanyadora d’un Oscar per “Nicolau i Alexandra”, que ens va sorprendre amb un sentit de l’humor fantàstic i amb una professionalitat i experiència envejable.

Yvonne Blake, dissenyadora de vestuari

Creadora dels vestuaris de “Superman”, “Robin i Marian”, “Remando al viento”, “Los fantasmas de Goya” o “Fahrenheit 451”, Yvonne Blake ens va explicar anècdotes i detalls de la seva feina que moltes vegades ens passen desapercebuts perquè injustament ens fixem molt més en els directors i els actors que en l’altra gent que participa en l’aventura de fer cinema.

Us deixem l’entrevista sencera, per si la voleu sentir.

Yvonne Blake, dissenyadora de vestuari .
Categoria: General
Escrit per: Begoña Garcia Pla
No ens ha sorprès que “Los juegos del hambre: En llamas” hagi estat la número 1 a la cartellera perquè aquest tipus de sagues tenen seguidors fidels que veuen totes les entregues del principi a fi. Va passar amb “Harry Potter”, amb “El senyor dels anells”, amb “Crepuscle”...

Potser un dels factors que aviva aquesta fascinació és comptar amb una musa com Jennifer Lawrence que, a més, ja té un Oscar per “El lado bueno de las cosas”. Una jove que suporta amb molta força el pes del film.

Jennifer Lawrence

En aquesta segona part la sorpresa ja no és tan gran com en la primera, encara que la història atrapa igualment per la semblança que té amb la realitat que coneixem.

La crítica a l’exposició pública i al suc que treuen d’això els mitjans de comunicació és ferotge -tots aquests grans germans...- la supervivència a qualsevol preu, la subjugació al poder i els paral•lelismes amb els governs i els seus enganys són també molt reconeixibles.

En definitiva, un punt de partida interessant, un desenvolupament trepidant i un desenllaç que no ho és perquè dóna pas directament a la tercera part. Un altra estratègia de màrqueting per sumar adeptes. Un joc tan perillós com el que critica el film.
Jennifer Lawrence


Francis Lawrence, director .
Categoria: General
Escrit per: Begoña Garcia Pla
Què en pensen de Woody Allen i els seus films les cares conegudes de TV3?? La resposta, en aquest vídeo.

.

31/10/2013: Grand Piano

Categoria: Extres
Escrit per: Begoña Garcia Pla
“Grand Piano” és l’últim film d’Eugenio Mira, un director alacantí format als Estats Units.
Grand Piano
Comparat amb “L’home que sabia massa”, de Hitchcock, i amb els millors treballs de Brian de Palma, la pel•lícula juga a desconcertar l’espectador, pendent en tot moment del protagonista, un pianista interpretat per Elijah Wood.

És cert que si busquem tota la lògica de la història trobarem molts forats en la trama, i també que la resolució, igual que l’inici, són poc creïbles, però, en canvi, el nus està molt ben estructurat i manté la tensió gràcies a una direcció acuradíssima i a unes imatges gairebé hipnòtiques.

Mestre en els espais tancats, Mira escull per a les seves pel•lícules llum escassa i càlida, passadissos i moquetes vermelles i situacions angoixants per les quals deambulen els seus personatges. Aquí, a més, s’afegeix la música com un element clau.

A Sitges vam parlar amb ell i ens va explicar com va teixir aquesta història tan complicada de portar a la pantalla.
També vam parlar amb Elija Wood, i ens va confessar que mai més farà de Frodo.
Us deixem les converses, per si les voleu sentir.


Eugenio Mira, director


Elijah Wood

.

26/10/2013: Totes les dones i ell

Categoria: General
Escrit per: Begoña Garcia Pla
És difícil que Eduard Fernández no convenci el públic quan es posa davant de la càmera. Ara el teniu en cartell amb una pel•lícula de Mariano Barroso, “Todas las mujeres”.

Todas las mujeres

Ell és Nacho, un veterinari mileurista, d’una certa edat, expert en la mentida quotidiana i amb molta capacitat de manipulació.

La pel•lícula va néixer com una sèrie de televisió per episodis, i en cada capítol el protagonista s’enfrontava a una de les dones de la seva vida. Sis en total. L’amant, la dona, la cunyada, la mare, l’exnòvia i la psicòloga.

Barroso va remuntar el material i el va convertir en una pel•lícula que manté l’estructura de capítols, de manera que només veiem dos actors en cada situació, i un és sempre Eduard Fernández.

La subtilesa de l’humor, l’enginy de les converses i les interpretacions acuradíssimes captiven l’espectador, que
odia i estima el protagonista alhora.

“Cinema 3” va parlar amb Eduard Fernández d’aquest paper, i aquí us deixem la conversa, per si la voleu sentir.


Eduard Fernández


.

24/10/2013: Richard Curtis

Categoria: General
Escrit per: Jaume Figueras
Va venir a presentar “About time” (“Una cuestión de tiempo”). El director de “Love Actually” ha estat també guionista de “Notting Hill” o de la sèrie “L’escurçó negre”. Diu que no vol tornar a dirigir, que és una feina massa feixuga. En tot cas, va ser d’una simpatia extraordinària davant la càmera de “Cinema 3”.
Richard Curtis, director i guionista

.

16/10/2013:

Categoria: General
Escrit per: Cinema 3
"Prisioneros" de Denis Villeneuve

“Prisioneros” no ha entrat amb la força esperada a la cartellera, encara que té tots els elements d’un “thriller” d’èxit: un càsting potent encapçalat per Hugh Jackman, un enigma per resoldre que manté l’atenció durant dues hores i mitja, acció dosificada i un director amb una nominació a l’Oscar per “Incendies”, el canadenc Denis Villeneuve.

Segurament l’impacte de “Gravity”, que se situa al capdavant de la cartellera, ha fet que fins i tot passi una mica desapercebuda, i no s’ho mereix.“Prisioneros” explora ens els sentiments humans i en les reaccions que qualsevol persona pot tenir en una situació tan extrema com el rapte d’una filla petita. A més a més, fa un retrat absolutament versemblant d’un pare, interpretat per Huhg Jackman, que és capaç d’utilitzar la violència més radical mentre resa per la seva filla.

A Sant Sebastià vam parlar amb el protagonista i el director i us deixem aquí les entrevistes per si són del vostre interès. Hem de dir que en alguna pregunta es fa “spoiler”, així que si no l’heu vista encara, millor que no ho sentiu.


Hugh Jackman


Denis Villeneuve
.
Categoria: General
Escrit per: Jaume Figueras
De tant en tant, convé no oblidar els grans veterans que desapareixen. Carlo Lizzani ho ha fet d’una manera dramàtica. Tenia 91 anys i s’ha tirat per la finestra de casa seva.
Una llarga filmografia, encara que avui estigui mig oblidat i tota una personalitat com va demostrar l’any 1990 a Barcelona per participar en una trobada de cine-clubs.
Núria Vidal li va fer una entrevista per Cinema 3 que hem volgut recuperar.
Que no sabeu qui era Carlo Lizzani?
Doncs ara és hora de redescobrir-lo.
Carlo Lizzani

.
Entrades anteriors  

Encara que Cinema 3 sempre ha estat fidel al classicisme, era inevitable, desitjable i recomanable posar-nos al dia amb un blog que ens permeti una comunicació ràpida i fluida amb tot el món dels cinèfils i professionals catalans, siguin dels veterans que ens segueixen des de 1984 o dels nouvinguts.

Aquí el tenim. Comentarem les estrenes, com fem les entrevistes que es poden veure al programa, obrirem debats civilitzats, informarem de com va la taquilla i tindrem sempre els ulls ben oberts davant de tot el que faci referència al cinema que veiem i al que voldríem veure.

Benvinguts!
Jaume FiguerasProperes emissions
Tots els vídeos del programaÚltims comentaris
 
SPANISH MOVIE:
gasdfeawer...
 
SPANISH MOVIE:
Download Mobdro app free at: https://mobdroplus.com...
 
SPANISH MOVIE:
https://happynewyear2020quo......
 
"Spanish Movie" parodia "Versión Española":
There is a movie streaming app to watch spanish movies on Android and PC. You can install mediabox...
 
SPANISH MOVIE:
https://mycinemaapk.com/ https://mycinemaapk.com/cin......
 
SPANISH MOVIE:
Apollo TV has made a shining entry into the segment of video-on-demand applications. Coming with a...
 
Tot allò que volia saber sobre “Spanish Movie” i no s’atrevia a preguntar.:
I love watching movies a lot. Now one can watch all HD movies, TV shows and series for free on...
 
SPANISH MOVIE:
Now one can watch all latest movies, TV shows for free on Android devices using Cinema apk. Download...
 
"El impostor", entrevista amb Bart Layton (V.O.):
Óspics! Molt bona pinta!...
 
El programa de "La invención de Hugo" i "Mi semana con Marilyn" 23.02.2012:
Gràcies a la pel.lícula la invenció de Hugo,els meus fills de 4 i 8 anys han descubert el cinema...