Diumenge, 6/05/12 a les 09.45 h.
Albert Guinovart. "I Love Melody"
Des de l'Auditori de Conservatori del Liceu. Barcelona
Albert Guinovart, piano


Albert Guinovart ens intepreta un fragment de la sonata "C'est l'amour"
PODEU VEURE EL CONCERT SENCER A tv3alacarta després de la seva emissió

Albert Guinovart (1962): Fantasia-Evocació (2010) - Valsos poètics (2011) - Sonata "C'est l'amour" (1989)
null
Albert Guinovart, pianista i compositor ben conegut pel públic, ens ofereix un recital amb tres obres seves. La primera, la sonata per a piano "C’est l’amour", és una sonata de forma tradicional, però amb subtítol (“C’est l’amour”, “C’est l’amour?” i “Oui, c’est ça”). Es tracta d'una obra emblemàtica de Guinovart, creada paral·lelament a la composició de la seva obra més coneguda, el musical “Mar i Cel”. Representa una declaració de principis estètics.
Els "Valsos poètics" van ser estrenats al primer Festival de Pasqua de Cervera, dedicat a Enric Granados. Guinovart va compondre aquesta obra inspirant-se en els "Valsos poètics" de Granados.
I la tercera peça, la "Fantasia-Evocació", està dedicada a Chopin amb motiu del seu bicentenari. L’autor va voler homenatjar el gran compositor basant-se en les cel·lules temàtiques de tres obres: la primera "Balada", el "Vuitè vals" i la "Fantasia-Impromptu" (d’aquí ve el nom de
la peça). El resultat és una obra exuberant i virtuosista.

A continuació, a les 10.35 h, el documental "Guinovart, 5.0"
PODEU VEURE EL DOCUMENTAL a tv3alacarta durant 7 dies després de la seva emissió

Un documental que ens endinsa en el món interior del compositor i pianista Albert Guinovart. Envoltat d'amics, Guinovart s'expressa amb naturalitat des del seu estudi fins al concert de celebració dels seus 50 anys a l'Auditori. Seguiu-lo!