(Continua de la part I)

CHITWAN

A les 5 del matí han trucat a la porta de la nostra habitació. Ens havíem d’aixecar per anar a fer un safari pel parc natural amb elefants.

Dalt de l’elefant tens una bona perspectiva perquè vas molt amunt tot i que, al principi, és una mica incòmode perquè vas sentint el 'tracatrà' de les seves passes i el Quim em robava el meu espai.

Dalt de l’elefant hem travessat el riu Rapti i ens hem endinsat en la selva, on hem vist cérvols, un paó salvatge i, el més important de tot, una mare i la seva cria de rinoceront d’una sola banya, ambdós menjant. Els hem vist per tots costats i ens hi hem apropat tant que fins i tot la nostra elefanta s’ha posat nerviosa.

Tornant de la selva hem tingut una experiència molt bonica: hem banyat els elefants, o més ben dit, ells ens han banyat a nosaltres, tirant-nos dolls d’aigua amb la seva trompa. Mentre em feia una foto al costat de dues elefantes, una d’elles s’ha enamorat de les meves melises (xancletes brasilenyes) i me l’ha agafat.

Per la seva banda, al Quim, mentra la seva elefanta el banyava, l’ha llençat a l’aigua. Una aigua on després hem vist que estava plena de cocodrils!!.

Ja a la tarda hem agafat unes barquetes, que m’han recordat moltíssim els “mekoros” del delta de l’Okawango, que ens han portat riu amunt fins a un centre de conservació de cocodrils. Allà hem après que el fet que un cocodril sigui mascle o femella, depèn de si la temperatura quan s’incuba l’ou és superior o inferior als 31 graus. Quins animals tan estranys!!.

Viuen fins a 100 anys i obren la boca per regular-se la temperatura!!. Quasi no tenen depredadors, excepte l’home, que amb la lluita contra la natura no fa més que canviar l’entorn.

Tot tornant hem fet un minisafari a peu i ens hem trobat uns micos petits i ocellets de diferents colors, fins que hem tornat a arribar al riu, on dalt d’un pont hem estat testimonis d’una magnífica posta de sol.

(Cristina, a Chitwan, 27 d’abril de 2012)

----------------------------------------
Fotos: Ambdues són de la selva de Chitwan.
Foto 1:Rinoceront amb el seu petit
Foto 2: Jo prenent un bany amb l'elefanta que m'havia dut pel safari i el seu cuidador.