Les tortugues de mar que es troben per aquestes terres ponen els ous del gener a l'abril, que ve a ser la nostra primavera.Hi ha un col.lectiu de voluntaris que durant l'estació de posta organitza caminades per trobar els ous d'aquestes tortugues, recollir-los i portar-los a un lloc protegit, on, al cap de 45 dies, sortiran les tortuguetes i seran lliurades al mar. Aquest any ha estat el primer any que hi he anat amb l'escola, i ha estat una experiència molt maca.


Vam sortir d'Auroville cap a les 7 del vespre. Érem unes 60 persones. Primer de tot, vam sopar tots junts, molt animats per anar a veure aquestes grans criatures. Vam acabar cap a la mitjanit. Després vam caminar per la vora de la platja fins a les 5, però no en vam veure cap!

Potser us pensareu que ens vam decepcionar, però no. Va ser una caminada tan bonica i romàntica... Caminar descalços trepitjant l'aigua, mirant els crancs, amb la brisa del mar i la mitja lluna penjant a dalt. Vam trobar tresors: animals sense vida que el mar havia escupit, però, tot i així, interessants d'estudiar.

Cap a les 5 del matí, com que els organitzadors sospitaven que no veuríem cap tortuga adulta, van dir que pel cicló ha minvat el nombre de nius. Van decidir no deixar els nens amb un pam de nas, i van anar a buscar tortuguetes perquè les poguéssim deixar anar a l'aigua. Això va ser tota una experiència! Aquesta petita criatura, tan petita, camina cap a l'immens mar, tota sola i, de vegades, les ones la tornan cap a la sorra. Però la tortugueta no es dóna per vençuda i, ben decidida, torna cap al mar, fins que ho aconsegueix. Impressionant!

No us he dit que aquestes tortugues estan en perill d'extinció i són molt importants per l'ecosistema, ja que es mengen les meduses.

Unes setmanes després d'anar a la caminada, vam anar a Tranquebar on vam trobar nius oberts i tortugues mortes... Una llàstima.

La tornada cap a casa la vam fer satisfets pel treball fet, dormint a la furgoneta; estavem esgotats!


Aquí us deixo una web, pels que puguin estar interessats en aquest tema: http://sstcn.org/

Matilde Mir

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Foto1: Foto d'una tortuga olivàcia adulta; no en vàrem veure cap així de gran!
Foto 2: Una tortuga que vam trobar morta.
Foto 3: Un nen i les tortuguetes.
Foto 4: La tortugueta a les meves mans. Sembla tan fràgil, però és tan valenta!