Si hi ha una cosa que la majoria de persones no suportem és haver de fer cua. Una cosa tan normal com anar a dinar un dia entre setmana a qualsevol restaurant, agafar el transport públic (metro, autobús, minibus i fins i tot el taxi), comprar en qualsevol botiga o fins i tot agafar un ascensor a Hong Kong, o bé vas a contracorrent, o acabaràs fent cua.


Decidir fer qualsevol acció en l’horari “normal”, en el que la gent ho fa, pot arribar a ser un suïcidi. Fer cua durant una hora per sopar en un restaurant és d’allò més normal. Tenir una cua de 50 persones davant teu en fila índia per pujar a l’autobús és d’allò més normal. Deixar passar 3 metros davant teu perquè van atapeïts de persones i no es pot entrar al vagó és d’allò més normal. Esperar-te 20 minuts davant de la porta de la botiga de Luis Vuitton o Gucci per poder entrar a dins i comprar és d’allò més normal.

Solució: anar a contracorrent. No agafar el metro en hora punta, anar a sopar a les 6 de la tarda o les 10 del vespre en lloc de les 8 o anar a comprar quan la gent està treballant són algunes de les alternatives més efectives per no haver d’anar tot el dia cuejant.


Després, quan un porta 6 mesos a Hong Kong i arriba a una ciutat europea com Barcelona o fins i tot Londres, a un li sembla que els carrers estan buits de gent i tothom s’ha esfumat. Malgrat tot, però, com he dit en algun article anterior, Hong Kong és un lloc de contrastos i per sort encara es poden trobar llocs sense aglomeracions i tranquils per desconnectar del ritme de la ciutat.

Saluts.
David Cornadó.

-------------------------------
Foto 1: Cua de gent a Causeway Bay esperant el bus i gent creuant el carrer.
Foto 2: Cua per sopar en un restaurant local qualsevol de Mongkok