Setmana 2 (7-4-2011)

Era molt difícil poder fer un relat de cada dia. Les novetats de la primera setmana donaven per a això, però un cop passada la sensació que tot és nou, encara hi ha força coses per explicar. A partir d'ara intentaré fer uns escrits temàtics.

La veritat és que la primera setmana va passar volant. Segur que ha estat perquè no he parat ni un segon. I la segona, ha passat igual de ràpid.

Setmana 3 (15-4-2011)

Durant aquesta setmana he tancat un projecte per cobrir 4 passarel·les de vianants. M'ha fet molta il.lusió, ja que vaig començar a treballar-hi des d'Espanya, demanant pressupostos i avançant feina abans d'arribar aquí.

Aviat tornaré a tenir la mateixa sensació que tinc quan passo per una obra civil en què he intervingut. Podré dir: "Això ho vam fer nosaltres". Però ara a 6.000 km de distància i a l’Àfrica.

La veritat és que estem portant projectes, i més que en portarem, perquè som aquí. Tenir presència al país ens dóna avantatge davant altres empreses que operen des de fora. Envien els treballadors i quan acaben l'obra els tornen.

A nosaltres ens tenen al costat, per a qualsevol cosa que necessitin, estem a 10 minuts de qualsevol lloc. Això és molt valorat. Això, i que en aquest país, Espanya és sinònim de serietat, rapidesa i qualitat.

He tingut l'oportunitat de veure el complex lúdic que s'està construint a l'est de Malabo, a Sipopo, per a la cimera de caps d'estat de la Unió Africana. El director general de la l’empresa contractista a qui se li va adjudicar l’obra ha tingut l'amabilitat d’ensenyar-nos-el. És impressionant.

Hotels, vil·les de 1.000 metres quadrats per a cada president, piscines d'aigua salada, port esportiu, passeig marítim, locals d'oci, restaurants, lloguer de motos d'aigua, esquí aquàtic. No hi faltarà de res, i és molt similar al port d'Alacant.

Perquè us en feu una idea, és com quan Barcelona es va posar a construir per les olimpíades. Un cop passi tot l'esdeveniment, aquestes infraestructures quedaran per al gaudi dels habitants de l'illa. La veritat és que és una obra faraònica.

José.
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Foto 1: Passarel·la de vianants.
Foto 2: Complex lúdic a Sipopo.