- ¿Como se dice en español: 'Breaking News'?” m'ha preguntat un dels meus alumnes de 19 anys a la classe d'espanyol d'aquest matí.
- Noticia de última hora- li he respost. "¿Por qué?"
- ¡Ah! es que mientras miraba esto, ha salido una noticia de última hora: ha muerto Kim Jong Il.

Així ha estat com m'he assabentat de la notícia del dia. Un alumne amb un iPhone rebent una alerta de notícies d'última hora. I, evidentment, hem comentat el tema a la classe. Alguns d'ells estaven sorpresos i temen que- ara que el pare no hi és- el seu successor, que té un caràcter força temperamental, en faci alguna de les seves.

Com ja haureu llegit en altres mitjans, el govern sudcoreà s'ha posat en estat d'emergència. És a dir, res de vacances o viatges, i contacte d'emergència als funcionaris del país. L'exèrcit ha desplegat a totes les unitats en alerta, i les accions a la borsa han baixat en algunes empreses sudcoreanes.


La televisió pública KBS ha emès el video que on la televisió nordcoreana anunciava la mort del líder.

Els ciutadans sudcoreans, al contrari del que podria semblar, s'ho prenen amb molta calma. No es respira un ambient diferent de qualsevol altre dilluns. La majoria segueixen enganxats a les pantalles de televisió i als seus smartphones allà on vagin.

Això sí, els mitjans sudcoreans no han parat de piular a les xarxes socials com Twitter i Facebook. I les televisions ja emeten programes especials.

Caldrà veure com avança la setmana...

Jordi