Una motxilla amb el passaport, 3 ampolles d'aigua de mig litre, quatre targetes de crèdit i 200 $ en efectiu, una ràdio, piles, una llanterna, un paquet d'ametlles i 5 barres proteíniques. D'aquesta manera, en una motxilla, resumiria el que ha significat el pas de l'huracà "Irene" per la ciutat de Nova York. Tot i que també ho podria explicar descrivint el que vaig viure divendres passat, quan l'alcalde Bloomberg va anunciar el desallotjament de determinades zones de Manhattan (l'anomenada "Àrea A") i el possible tancament del metro durant el cap de setmana. L'amenaça de l'"Irene" deixava de ser un titular per convertir-se en una realitat pròxima.
Foto piles

Divendres, 6.00 PM. Surto de la feina i no noto cap canvi a Times Square... Com sempre, els sorolls dels turistes i els taxis, la llum que s'escapa de les pantalles LED... Agafo Broadway i començo a caminar cap al sud... No noto cap diferència fins que em trobo el primer supermercat... una cua d'un bloc per entrar-hi.

Divendres, 7.00 PM. Entro a Bed Bath & Beyond... Una autèntica bogeria... Ja s'han quedat sense espelmes, piles i llanternes. Compro 10 barres de proteïnes per preparar la meva motxilla d'emergència.
Foto ampolles d'aigua

Divedres, 8.00 PM. Vaig al supermercat habitual i em sorprèn veure com: a) els prestatges d'aigua i carn estan buits; b) totes les caixes estan obertes (la caixera dominicana que sempre m'atén em diu que no ha menjat res des de les 9 del matí i que hi ha sis persones fent serveis a domicili, quan generalment només n'hi ha una). Parlo amb el mànager i em confirma que aquest divendres han venut 5 vegades més que un dia habitual.

Divendres, 10.00 PM. Arribo a casa amb 6 bosses plenes de queviures que mai hauria comprat... Em pregunto què faig amb les barres de proteïnes. Sopo thai, miro una pel·li i vaig a dormir.
Foto barres de proteïnes

Dissabte. Dissabte es podria resumir amb el dia de: a) preparar la casa per al pitjor (desmuntar la sala d'edició que toca a una finestra, precintar les finestres), b) fer la bugada (en cas de quedar-se sense llum), i c) veure moltes pel·lícules esperant notícies i les rodes de premsa de l'alcalde Bloomberg.

Dissabte, 11.00 PM. Me'n vaig a dormir sabent que l'"Irene" arribarà a les 8 del matí.

Diumenge, 8.00 AM. Em desperto, miro per la finestra i només veig pluja. Miro el Twitter i sí, rebo la confirmació que l'"Irene" està passant per Nova York... Poso la televisió i me n'adono que l'"Irene" sí que ha fet destrosses en determinades zones de Manhattan i Long Island (per sort, al meu barri no).

Diumenge, 4.00 PM. L'"Irene" ja forma part del passat i toca desfer la motxilla d'emergència, desprecintar les finestres i donar gràcies pel fet que l'"Irene" no hagi fet més maleses.

Diumenge, 8.00 PM. Mentre preparo el sopar, m'adono que aquesta setmana fa 5 anys de la meva arribada a Nova York... Bon aniversari...

Xavi Menós