Recordeu que ja havia parlat dels noraebang, i els DVDbang? No són els únics 'bangs' que podem trobar a Corea.

Un dels llocs que més freqüenten els joves són els PCbang i els pulsubang. Són els locals per excel·lència de l'entreteniment electrònic, és a dir, els videojocs.


Els PCbang es podrien definir com els cibercafès de tota la vida: una sala amb ordinadors (en aquest cas màquines d'última tecnologia) amb els jocs més populars instal·lats, butaques extremament còmodes, poca llum i els elements de supervivència bàsics per als coreans: màquines de begudes, fideus instantanis i altres coses per picar, carregadors per al telèfon mòbil i, depèn d'on, sales per a fumadors.

Tot preparat per desconnectar de la realitat i endinsar-se en mons imaginaris, ja siguin escenaris de combats interestel·lars com a l'"Starcraft" (els sud-coreans són els reis de l'"Starcraft"! Per Blizzard, Corea del sud és més que la gallina dels ous d'or), paisatges fantàstics de MMORPG com al "Maple Story", o acció contraterrorista com al "Sudden Attack", el més semblant al popular Counter-Strike.

Pulsu bang: Aquesta paraula és una mena d'abreviatura de sala de Play. O sigui, el que hi trobem a dins són Playstations. Un local amb còmodes sofàs de 2 o 4 places, unes quantes Playstations 3, televisors plans de no menys de 40 polzades, i gairebé tots mostrant els camps de futbol del popular Winning Eleven, el nom asiàtic del popular joc de Konami, Pro Evolution Soccer.

Els joves coreans són grans aficionats a aquest videojoc de futbol, i s'hi passen hores. Al preu d'uns 1.000 won l'hora (menys d'un euro), i amb un servei impecable (els treballadors estan pendents de si volem canviar de joc, o de si necessitem qualsevol mena d'ajuda), és difícil resistir-se a passar-hi una bona estona.
Als pulsu bang també hi trobem màquines de beguda i menjar (tot i que també podem anar-hi amb el nostre propi menjar), tots obren fins tard, i fins i tot n'hi ha alguns d'oberts 24 hores.

Normalment són locals soterranis sense finestres (però sí amb aire condicionat) de manera que si ja de per si amb els videojocs el temps passa volant, imagineu-vos en aquestes còmodes condicions!


L'any passat durant la febre de la Copa Mundial de futbol, els Pulsu bang estaven ben plens, i normalment aquests locals -situats a prop d'escoles i universitats- veuen com la seva clientela augmenta en èpoques de preexàmens... ja se sap, els videojocs poden servir de desestressar-se, i això es pot confirmar amb els crits i l'excitació que es respira mentre els coreans es desafien amb partits de futbol virtuals.

I parlant de videojocs, sabíeu que a Corea hi ha lligues professionals de videojocs? Sí, amics, a Corea del Sud hi ha qui es guanya la vida jugant a videojocs!


Jordi
__________________________________________________________________________________________________________
Foto 1.Pc-bang estàndar (Autor: Jordi Sànchez)
Foto 2.Comoditat (Autor: Jordi Sànchez)
Foto 3.Ordinadors amb perifèrics (Autor: Jordi Sànchez)
Foto 4.Viciats al Winning Eleven (Autor: Jordi Sànchez)