L'aigua entra al bus!

A Corea ja fa unes setmanes que tenim pluges i mal temps. Les fortes pluges que porta el monsó d'estiu, que van durar més d'una setmana, van causar bastants problemes de mobilitat, incloent-hi algunes àrees de Seül, i van provocar unes 70 morts.

Tot i el mal temps, la gent continua anant a treballar i a estudiar, de manera que els transports no deixen de funcionar. Durant la setmana de pluges, gràcies al Twitter vaig trobar unes quantes fotos força espectaculars i testimonis de gent explicant com vivien el temporal. Des del barri de Gangnam, la pluja entrava per la porta de l'autobús en funcionament. En altres zones, hi va haver esllavissaments. I com a notícia curiosa que va impactar els ciutadans coreans, la mort de Yang Myeong-sook, la dona del president de la firma de grans magatzems Shinsegae, que va morir ofegada al soterrani de casa mentre comprovava alguna avaria.

Cotxes o submarins?

Després d'una setmana de bon temps, des d'aquest diumenge tornem a tenir pluges. L'origen és el tifó "Muifa", que ve del sud-oest, i s'apropa cap a la costa coreana a uns 27 km/h i provoca vents de 110 km/h. Des de diumenge al vespre plou, intermitentment, i en alguns moments amb una intensitat considerable. Fins ara hi ha un mort i dos desapareguts, i la NEMA (Agència Nacional per a l'Administració d'Emergències) ha donat l'alerta a Seül, Gyenggi i Incheon. I també en províncies del sud i en ciutats com Daejeon i Kwangju.

S'espera que dimarts el tifó abandoni la part sud per dirigir-se a Corea del Nord. Tot i així, hi ha previsió de pluges durant tota la setmana.

Jordi