Venecia
Tornes a Nova York després d’haver visitat 41 ciutats d’Europa, l'ex-Unió Soviètica, Israel, els Emirats Àrabs, el Marroc i el Líban. Creues el Triborough Bridge a les 5 de la tarda i per primera vegada, passada la cua d’immigració, les preguntes de l’oficial, l’escaneig del passaport amb pàgines repletes de visats de països als quals difícilment tornaràs, t’adones que ja has arribat a casa.

Ets a dins d’un taxi groc, talment un nen petit, amorrat a la finestra, mentre veus de fons l’"skyline" de la ciutat. Tanques els ulls i sents els sorolls de la ciutat: els trens de metro atrotinats, les sirenes de les ambulàncies i els clàxons dels camions dels bombers, el rugit de la ciutat interior que durant dos mesos i mig has enyorat en cada una de les ciutats que has visitat.
Jerusalem


Has enyorat ser a casa i despertar-te pel soroll del camió de les escombraries, has enyorat obrir la porta del replà i trobar-te "The New York Times", has enyorat arribar tard a l’oficina i córrer per no perdre el tren que et portarà en 15 minuts mil·limetrats a Times Square. Has enyorat el senyor del supermercat que amb tanta paciència et talla trossets de pernil salat
NY
. Has enyorat les postes de sol al costat del riu Hudson, has enyorat el Central Park i les tardes avorrides d’estiu, has enyorat els bagels de salmó fumat, has enyorat els teus amics de Williamsburg, has enyorat la independència de saber que ets un més de la multitud, has enyorat sentir-te sol, individual, protegit però desprotegit alhora... Has enyorat ser a casa.

Arribes a casa i tot sembla estrany. Potser més petit i més tranquil. No hi ha un taulell de recepció, hi entres i, al cap de cinc segons, l’olor de tornar et referma allò que és impossible de creure: Welcome home (finally).

Xavi
_______________________________________________________________________________-
Foto 1: Venècia
Foto 2: Jerusalem
Foto 3: Nova York