Plaça
El Centre Històric de Quito és Patrimoni de la Humanitat des del 1978. És el centre colonial més gran i més ben conservat de tota l'Amèrica Llatina.

Els seus carrers estrets, les seves nombroses esglésies i les seves cases d’adob (terra i fibres vegetals) amb patis interiors recorden els patis andalusos i són un bon atractiu turístic.

Però en aquest mes de juliol del 2011 hi ha una novetat. Per primera vegada en 400 anys les monges clarisses han obert el seu convent de clausura i deixen que els habitants de Quito el visitin, i així els donen accés a una mostra d’art barroc típic de la capital equatoriana.

A la mostra s’inclouen obres de Miguel de Santiago, Manuel Samaniego, Bernardo Rodríguez, Joaquín Pinto i petites escultures de Manuel Chili "el Caspicara" i Bernardo de Legarda.

Cada dia es poden veure desenes de persones fent cua per poder accedir-hi. Hi ha molta expectació, els ciutadans són conscients que és una oportunitat única i que potser mai més podran veure l’interior d’aquest edifici imponent, de murs blancs i alts on no entra el soroll del carrer ni es veu la resta de la ciutat.

Laura
______________________________________________________
Foto 1: Centre històric de Quito
Foto 2: Convent de clausura
Enllaç d'interès:Església de Santa Clara