Per als catalans de l’Equador el dia 28 és tan important o més que per als catalans que són “a casa”. Des de fa prop d’un mes el Casal Català de Quito (que té grup al Facebook) i la Federació Internacional d’Entitats Catalanes (FIEC) animen els catalans de l’exterior a votar diumenge que ve.

Un dels documents més importants és el que du el títol "Les eleccions al parlament de Catalunya 2010 i la Catalunya exterior" en el
Cens
qual es tracten temes que ens interessen als catalans que vivim fora i alhora ens dóna detalls dels programes de cada partit polític.

Però pels catalans que viuen en aquest país també és el dia del cens de població del 2010 realitzat per l’Institut Nacional Equatorià d’Estadístiques i Censos (INEC). Diumenge 28 de novembre, entre les 7 del matí i les 17 hores no podrem sortir de casa. Ni els nacionals ni els estrangers. No ens està permès circular per cap ciutat del país. Només les persones que tinguin un salconduit podran moure’s lliurement. Si no respectem aquestes consignes podem ser multats o fins i tot arrestats. No fem broma.

Des del divendres 19 fins al 22 de novembre, els estudiants encarregats de fer els cens van deixar una nota informativa amb el seu nom perquè els puguem identificar
Cens
fàcilment. A més, des del divendres 26 fins diumenge (tot el dia) hi haurà llei seca, és a dir, no es vendrà alcohol ni en botigues ni en cap establiment públic. Si la policia troba algú bevent en la via pública o en un local, aquesta persona serà arrestada.

Gràcies a aquesta situació i a les 6 hores de diferència amb Catalunya, és molt probable que els catalans de l’Equador estem enganxats a la televisió (tenim TVE Internacional i Antena 3 per cable) per veure com van evolucionant els resultats de les eleccions catalanes.

Laura Fähndrich
--------------------------------------------------------
Foto 1: Logo del Cens de Població i Habitatge
Foto 2: Logo de l'Institut Nacional d'Estadística i Censos