Les vacances ja toquen campanes a aquest nostre país. Aquest any no hem volgut fer avió i ens hem decantat per veure el nostre meravellós nord. Camí de les Lofoten vàrem fer una obligada parada a Guovdageaidnu , per gaudir d'una botiga molt especial... Juhls , amb més de 50 anys i on les tradicions lapona i nòrdica es fusionen amb la brisa de l'art i en resulta quelcom molt únic i colpidor. Història, art, sentiment, diferents cultures..molt més que una botiga.Ja a les Lofoten el paisatge és tan dramàtic i espectacular, tan preciós que, com va dir la meva dona, a la gent d'aquesta contrada els deu ser molt avorrit de fer turisme natural a d'altres llocs. Podria endinsar-me a descriure amb detall el viatge, sobretot per les Lofoten, però crec que a tothom li faltaria temps per llegir-ho. El millor és que vosaltres us hi atanseu alguna volta.

A la capital de les illes, Svolvær, vàrem trobar-nos amb uns amics. Quelcom sempre plaent per trencar la monotonia del típic turista i prendre uns dies de descans a ran de platja i gaudint del sol i el calor, que també arriba aquí i amb companyia de gent de la contrada.

Camí de tornada varem fer nit a Tromsø un altre volta, per gaudir de les avantatges que una ciutat dóna a la canalla (aquàrium, joguines, Burger King...) i per visitar família.
Algun dels llocs també prou especials va ser Polar Zoo a Salangsdalen, un zoològic molt educatiu fet a mida per a la canalla on és molt fàcil de veure els diferents animals (tots locals) i el museu viking a Borg.

A Ramberg vàrem fer amistat amb en Lazlo, un andorrà molt simpàtic, al qual vàrem convidar a ca nostra. Li vàrem fer la presentació de rigor del lloc on vivim i va quedar prou encantat. Sol de mitjanit a Grense Jakobselv, nit a la nostra cabana, visita guiada a Kirkenes i teca, molta i molt bona teca (cor de ren, cranc gegant, gambes, maduixes, móres vermelles àrtiques, gerds i més productes locals).


Però ara això ja és acabat, ara ve la segona part de totes les vacances nòrdiques: treballar dur per deixar la llar ben maca. És un esport nacional que tots ens prenem molt seriosament. Fer de pintor, fuster, jardiner o paleta. Tot s'hi val i, per a més “inri”, és quelcom amb què gaudim. Dones, homes, canalla... tothom s'hi posa. Apa, doncs, que aviat arriba ja l'agost, temps de tornar a la fenya i a l'escola.

Xavi
***************************
Foto 1: A Lofoten
Foto 2: La Swi Annie i la Núria a Svolvær.
Foto 3: A la cabana d'uns amics
Foto 4: Al museu viking a Borg
Foto 4: Ca nostra