Ruben5
Eleccions a casa nostra, el gran clàssic... què és tot això? Ja fa un parell de mesos que visc a Penryn (situat a l'extrem est de l'illa britànica) i un dels fets més característic de la vida en aquest paratge és l'aïllament. Sí, hi ha Internet, televisió, radio... tot el que faci falta en aquest món global. Tot i així, les coses, aquí, queden molt lluny.

Perquè tothom se'n faci una idea: Londres és a cinc hores en tren (una eternitat, creieu-me!). Plymouth es la "ciutat" mes propera i queda a una hora i mitja al volant.

Ruben541

A tot això s'hi ha d'afegir la xarxa de comunicacions, que en aquesta zona del país és... diguem-ne que diferent. Per exemple, per viatjar de la costa sud (on visc) a la part nord, on hi ha un petit aeroport, necessites:

1) Uns 30 minuts amb cotxe
2) Uns 40 amb tren (perquè has de fer transbord)
3) Una hora amb autobús

I això que parlem de 20-25 quilometres!


Ruben019
A més, en el meu cas estic sense connexió a la xarxa des de fa unes setmanes (escric des de la biblioteca) i això no fa més que allargar l'ombra de trobar-se aïllat del món. Les notícies a la BBC semblen llunyanes. Ja no dic les de Catalunya! D'aquesta manera, ni d'eleccions al Parlament, ni del partit entre el Barça i el Madrid... Res de res.

Sento que visc en un altre món. Això sí, amb paratges que treuen l'alè, sense presses per arribar als llocs, envoltat de tranquil·litat... I m'agrada. Potser és el preu a pagar, però una temporadeta d'aquestes, per trobar-se amb un mateix, va la mar de bé!

Us deixo fotos de Cornwall fetes per mi. La propera vegada, prometo parlar d'aquest racó aïllat des d'on us escric.

Ruben
______________________________________________________________
Fotos: Cornwall (Autor: Ruben Martínez)

16/10/2010: De cara al futur...

Ruben
El meu nom és Ruben Martínez i soc lleidatà de naixement. De la mateixa capital de Ponent i ara fa 25 anys, allí és on vaig obrir els ulls per primer cop.

Actualment resideixo al Penryn (Cornwall) on començaré un màster de Periodisme Internacional, motiu pel qual vaig venir a Anglaterra. Porto una mica més d'un any en terres britàniques, ja que vaig venir amb temps per millorar el meu anglès, fer alguns cursos i posteriorment fer el salt a la universitat, fet que he aconseguit, finalment.

A Lleida treballava com a periodista al Grup Segre, especialment dedicat als esports i a la Unió Esportiva Lleida. Però com tot en aquesta vida, va ser una etapa que vaig veure acabada i que necessitava obrir les portes a d'altres sortides professionals de cara al futur.

Em dedico al periodisme, tot i que ara en unes altres formes podríem dir, escrivint un blog amb anglès (http://rubenmartinez.blog.co.uk), on explico qualsevol cosa que em cridi l'atenció o de la meva vida a Cornwall. També envio coses aquí i allí buscant alguna publicació per guanyar experiència a l'espera d'enriquir les meves habilitats amb el màster.

Ruben

       
Publicitat