20/04/2012: Cuejant

Escrit per: El 324
Si hi ha una cosa que la majoria de persones no suportem és haver de fer cua. Una cosa tan normal com anar a dinar un dia entre setmana a qualsevol restaurant, agafar el transport públic (metro, autobús, minibus i fins i tot el taxi), comprar en qualsevol botiga o fins i tot agafar un ascensor a Hong Kong, o bé vas a contracorrent, o acabaràs fent cua.


Decidir fer qualsevol acció en l’horari “normal”, en el que la gent ho fa, pot arribar a ser un suïcidi. Fer cua durant una hora per sopar en un restaurant és d’allò més normal. Tenir una cua de 50 persones davant teu en fila índia per pujar a l’autobús és d’allò més normal. Deixar passar 3 metros davant teu perquè van atapeïts de persones i no es pot entrar al vagó és d’allò més normal. Esperar-te 20 minuts davant de la porta de la botiga de Luis Vuitton o Gucci per poder entrar a dins i comprar és d’allò més normal.

Solució: anar a contracorrent. No agafar el metro en hora punta, anar a sopar a les 6 de la tarda o les 10 del vespre en lloc de les 8 o anar a comprar quan la gent està treballant són algunes de les alternatives més efectives per no haver d’anar tot el dia cuejant.


Després, quan un porta 6 mesos a Hong Kong i arriba a una ciutat europea com Barcelona o fins i tot Londres, a un li sembla que els carrers estan buits de gent i tothom s’ha esfumat. Malgrat tot, però, com he dit en algun article anterior, Hong Kong és un lloc de contrastos i per sort encara es poden trobar llocs sense aglomeracions i tranquils per desconnectar del ritme de la ciutat.

Saluts.
David Cornadó.

-------------------------------
Foto 1: Cua de gent a Causeway Bay esperant el bus i gent creuant el carrer.
Foto 2: Cua per sopar en un restaurant local qualsevol de Mongkok

23/03/2012: Com vivim

Escrit per: El 324
Ja fa més de dos anys que sóc a Hong Kong i es curiós com tot és molt relatiu en aquesta vida. Estic vivint sol en un pis de 40 metres quadrats i ara ja tinc la sensació que tinc una casa fantàstica!

Cada dia que passa em sembla que visc en un lloc més gran! Especialment després de veure on viu altra gent que conec que paga 400€ per un luxós pis de 15 m2.

Aquests pisos luxosos inclouen una habitació amb un llit de matrimoni, un lavabo de 2 m2 (amb dutxa inclosa), un edifici on les parets estan plenes d’humitat i amb un sostre que sembla que hagi de caure en qualsevol moment. Tot pel mòdic preu de 400€ al mes!

No és d’estranyar doncs que els joves s’emancipin de casa dels pares ja ben entrats els 30 anys. Si treballes de cambrer, recepcionista o en una botiga cobrant 800€ al mes, poques ganes tens d’independitzar-te!

A mi sempre m’ha encantat cuinar i, tot i que tinc cuina a casa, fins ara mai havia cuinat tant poc. Per què cuinar incòmodament en una cuina petita i gastar-se 5€ comprant, quan si vas a un restaurant local et gastaràs la meitat per menjar el mateix? La única raó doncs és per plaer més que per necessitat. Així que, si mai us havieu queixat del poc espai de casa vostra, i us agradaria canviar d’opinió, veniu-me a veure a Hong Kong!

Salut!

David
________________________________________________________________________________________________________________
Foto: Imatge en 3D de quan m’estava mudant a la nova casa, sembla gran perquè està feta amb l’aplicació 3D de l’iphone però que no us enganyi la vista!

23/12/2011: Tot per aparentar

Escrit per: El 324
L’altre dia un ABC (American Born Chinese) em deia que després de portar un any a Hong Kong, ja no ho suportava més i que marxava, que estava fart de la gent d’aquí.

La veritat és que si per alguna cosa es caracteritza Hong Kong, en general, és per la superficialitat de la gent i perquè els encanta aparentar. Tot és façana.

Es compraran un bossa de marca que val 6.000 € encara que no en tinguin ni per arribar a finals de mes; et somriuran i faran veure que els caus molt bé, quan realment pensen tot el contrari; no et diran mai el que pensen de forma directa i, si ho fas tu, es quedaran descol•locats .

Els nens aprenen francès no pel fet que sigui útil sinó perquè queda “guai”. Per la cerimònia de graduació de la universitat, els joves es passen hores i hores fent-se fotos amb el vestit de graduació, amb la família i els amics al voltant. Durant quinze dies van a cada racó de la ciutat que troben mentre aguanten rams de flors i ninots de peluix de tot tipus.


Els pares són els primers consumistes que compren el que sigui necessari per demostrar a tothom que tenen un cert estatus. Realment aquest consumisme arriba fins a límits insospitats.

Jo, en el seu moment, només per ser estudiant universitari (sense demostrar que cobrava cap sou) tenia una targeta de crèdit amb 2.000 € de límit. Al contrari del que passa a casa nostra, aquí el temps d’estrènyer el cinturó sembla que encara no ha arribat!

Salut!

David
__________________________________________________________________________________________________________
Foto 1: Jove amb el vestit de graduació.
Foto 2: Joves amb rams de flors i ninots de peluix.
Escrit per: El 324
Fa poc s’ha celebrat, tant a la Xina com a HK, el Mid-Autumn Festival. Aquesta celebració de més de 3.000 anys d’història es feia antigament per celebrar el final del període de collites.


Avui dia s’ha convertit en una nit de celebració com seria a casa nostra la nit de Reis. Les famílies fan un sopar ben abundant on mengen de postres el mooncake, que està fet principalment de pasta de llavors de lotus i rovell d’ou i sucre. Jo l’he provat i particularment crec es pot menjar, tot i ser una bomba calòrica que té exactament 1.000 kcal.

Aquest any he anat amb una amiga meva d’Esparreguera (la Laura) a la celebració que han fet en un dels barris, on la gent local ha cuinat i ha portat menjar de casa seva per compartir mentre cantàvem, ballàvem i menjàvem al carrer.

N'adjunto un vídeo, on la noia estava fent la presentació dels plats que la gent havia portat (en cantonès). L'experiència ha estat bé i ha sigut una bona oportunitat per posar en pràctica el meu pobre cantonès entre la gent local!

Salut
David
___________________________________________________________________________________________________________
Vídeo: Mid-Autumn Festival, de David Cornadó.
Anterior       
Publicitat