Escrit per: El 324
Una part dels catalans residents a Munic es reuneix de manera més o menys regular en dates assenyalades. En aquestes trobades se solen debatre temes d’actualitat, es fan tertúlies, es visiten empreses, fàbriques i exposicions, s’assisteix a xerrades, es miren pel·lícules o simplement es fa un sopar en bona companyia.

Una de les últimes vegades que es vam trobar va ser l’11 de setembre, Diada de Catalunya, a prop de Munic.

Enguany la trobada va tenir un toc futurístic i alhora real. Un dels “nostres”, enginyer de telecomunicacions a Oberpfaffenhofen, va organitzar una visita al Centre de Control del Columbus.

El Columbus es una càpsula laboratori adjuntat al complex entrellat de l’Estació Espacial Internacional (ISS). Els estats que financen les missions al Columbus tenen dret a fer experiments en absència de gravetat. Alçant-se a uns 350 quilòmetres del planeta Terra es proven noves tècniques per fer créixer les plantes, s’estudien reaccions de les persones en llargues estades a l’espai, etc. De ben segur que molts dels materials, medicaments i altres avenços que es proven avui a l’ISS faran la vida més fàcil en un futur ben proper, si no és que ja ho estan fent ara!

Aquest cop la trobada es va cloure amb un sopar a l’Abadia d’Andechs, a uns 20 quilòmetres de Munic. En aquest monestir es poden tastar bons embotits i la famosa cervesa que porta el mateix nom. Molt sovint a Alemanya, i especialment a Baviera, són els monjos qui millor han guardat, des de fa segles, el secret de fer una bona cervesa.

I ja que ha sortit el tema de la cervesa, del 19 de setembre al 4 d’octubre es va celebrar l'Oktoberfest,a la capital de Baviera, a Munic. Cal a dir que tot i que aquesta festa és molt coneguda arreu, no és ni molt menys, l’única. Cada poble té la seva festa de la cervesa, que ve a ser com una festa major com les que es fan a casa nostra.

Xavier
************************
Foto 1: Vista del Columbus Control Center
Foto 2: Detall de l'Oktoberfest

11/11/2008: Un de Mataró a Munic

Escrit per: El 324
Tinc 29 anys i sóc de Mataró.
Visc a Munic des del gener del 2008. Vaig venir-hi per motius professionals.

Sóc enginyer industrial i treballo en temes relacionats amb la propietat intel.lectual al món de l'automoció.

No tinc cap blog, però un grupet de catalans estem començant a fer una pàgina web per organitzar trobades, intercanviar informació, etc... Ben aviat serà accessible.

Xavier
       
Publicitat