Escrit per: El 324
La web de CNN GO, popular pels seus rànkings i llistes de coses de tota mena d’arreu del món ha fet pública una llista de 10 sales de cinema, no les més grans, però les més cool o més interessants.

La llista no l’encapçala Corea, però podem presumir de tenir-hi 2 llocs. En número 5 hi tenim les sales 4DX, de la cadena CGV. Que són sales de cinema on les projeccions són en 4D. Imagineu l’experiència de veure la pel•lícula en 3D, afegint efectes com seients en moviment, vent, llums, fum, aigua, olors que s’escampen per la sala, i uns cops de seient, tant a l’esquena com als peus, que ens fan viure les escenes en primera persona.

Encara que la pel•lícula no sigui en 3D, les sales 4DX ofereixen les pel•lícules més taquilleres amb una acurada programació d’efectes que en molts casos millora la pel•lícula (bé, no el film en sí, sino l’experiència d’anar al cinema). Els moviments no són tan exagerats com per tirar-nos les crispetes per sobre, però sí com accelerar-nos la respiració i espantar-nos amb algun cop a l’esquena si a la pel•lícula s’estan repartint castanyes.

L’altre cinema, en vuitena posició, també de la cadena CGV són les sales anomenades Cine de Chef. Una experiència luxosa on abans de la pel•lícula degustem exquisitats d’aquelles on mimem el nostre paladar i on es veu més superfície blanca de plat que no pas quantitat de menjar.

Els preus compleixen perfectament els estàndards de luxe (veure pdf amb la carta). Durant la pel•lícula, podem seguir degustant els postres i la copa mentre reposem còmodes a la butaca dissenyada especialment per a Cine de Chef.

Si tant una com l’altra us queden lluny (de distància, o de pressupost) sempre podeu fer una visita a les instal•lacions des de la seva pàgina web.

Jordi

________________________________________________________________________________________________________________
Fotos: Cine del Chef.

19/12/2011: Mort de Kim Jong Il

- ¿Como se dice en español: 'Breaking News'?” m'ha preguntat un dels meus alumnes de 19 anys a la classe d'espanyol d'aquest matí.
- Noticia de última hora- li he respost. "¿Por qué?"
- ¡Ah! es que mientras miraba esto, ha salido una noticia de última hora: ha muerto Kim Jong Il.

Així ha estat com m'he assabentat de la notícia del dia. Un alumne amb un iPhone rebent una alerta de notícies d'última hora. I, evidentment, hem comentat el tema a la classe. Alguns d'ells estaven sorpresos i temen que- ara que el pare no hi és- el seu successor, que té un caràcter força temperamental, en faci alguna de les seves.

Com ja haureu llegit en altres mitjans, el govern sudcoreà s'ha posat en estat d'emergència. És a dir, res de vacances o viatges, i contacte d'emergència als funcionaris del país. L'exèrcit ha desplegat a totes les unitats en alerta, i les accions a la borsa han baixat en algunes empreses sudcoreanes.


La televisió pública KBS ha emès el video que on la televisió nordcoreana anunciava la mort del líder.

Els ciutadans sudcoreans, al contrari del que podria semblar, s'ho prenen amb molta calma. No es respira un ambient diferent de qualsevol altre dilluns. La majoria segueixen enganxats a les pantalles de televisió i als seus smartphones allà on vagin.

Això sí, els mitjans sudcoreans no han parat de piular a les xarxes socials com Twitter i Facebook. I les televisions ja emeten programes especials.

Caldrà veure com avança la setmana...

Jordi

16/08/2011: "Pulsu!" (A jugar!)

Escrit per: El 324
Recordeu que ja havia parlat dels noraebang, i els DVDbang? No són els únics 'bangs' que podem trobar a Corea.

Un dels llocs que més freqüenten els joves són els PCbang i els pulsubang. Són els locals per excel·lència de l'entreteniment electrònic, és a dir, els videojocs.


Els PCbang es podrien definir com els cibercafès de tota la vida: una sala amb ordinadors (en aquest cas màquines d'última tecnologia) amb els jocs més populars instal·lats, butaques extremament còmodes, poca llum i els elements de supervivència bàsics per als coreans: màquines de begudes, fideus instantanis i altres coses per picar, carregadors per al telèfon mòbil i, depèn d'on, sales per a fumadors.

Tot preparat per desconnectar de la realitat i endinsar-se en mons imaginaris, ja siguin escenaris de combats interestel·lars com a l'"Starcraft" (els sud-coreans són els reis de l'"Starcraft"! Per Blizzard, Corea del sud és més que la gallina dels ous d'or), paisatges fantàstics de MMORPG com al "Maple Story", o acció contraterrorista com al "Sudden Attack", el més semblant al popular Counter-Strike.

Pulsu bang: Aquesta paraula és una mena d'abreviatura de sala de Play. O sigui, el que hi trobem a dins són Playstations. Un local amb còmodes sofàs de 2 o 4 places, unes quantes Playstations 3, televisors plans de no menys de 40 polzades, i gairebé tots mostrant els camps de futbol del popular Winning Eleven, el nom asiàtic del popular joc de Konami, Pro Evolution Soccer.

Els joves coreans són grans aficionats a aquest videojoc de futbol, i s'hi passen hores. Al preu d'uns 1.000 won l'hora (menys d'un euro), i amb un servei impecable (els treballadors estan pendents de si volem canviar de joc, o de si necessitem qualsevol mena d'ajuda), és difícil resistir-se a passar-hi una bona estona.
Als pulsu bang també hi trobem màquines de beguda i menjar (tot i que també podem anar-hi amb el nostre propi menjar), tots obren fins tard, i fins i tot n'hi ha alguns d'oberts 24 hores.

Normalment són locals soterranis sense finestres (però sí amb aire condicionat) de manera que si ja de per si amb els videojocs el temps passa volant, imagineu-vos en aquestes còmodes condicions!


L'any passat durant la febre de la Copa Mundial de futbol, els Pulsu bang estaven ben plens, i normalment aquests locals -situats a prop d'escoles i universitats- veuen com la seva clientela augmenta en èpoques de preexàmens... ja se sap, els videojocs poden servir de desestressar-se, i això es pot confirmar amb els crits i l'excitació que es respira mentre els coreans es desafien amb partits de futbol virtuals.

I parlant de videojocs, sabíeu que a Corea hi ha lligues professionals de videojocs? Sí, amics, a Corea del Sud hi ha qui es guanya la vida jugant a videojocs!


Jordi
__________________________________________________________________________________________________________
Foto 1.Pc-bang estàndar (Autor: Jordi Sànchez)
Foto 2.Comoditat (Autor: Jordi Sànchez)
Foto 3.Ordinadors amb perifèrics (Autor: Jordi Sànchez)
Foto 4.Viciats al Winning Eleven (Autor: Jordi Sànchez)
Escrit per: El 324
L'aigua entra al bus!

A Corea ja fa unes setmanes que tenim pluges i mal temps. Les fortes pluges que porta el monsó d'estiu, que van durar més d'una setmana, van causar bastants problemes de mobilitat, incloent-hi algunes àrees de Seül, i van provocar unes 70 morts.

Tot i el mal temps, la gent continua anant a treballar i a estudiar, de manera que els transports no deixen de funcionar. Durant la setmana de pluges, gràcies al Twitter vaig trobar unes quantes fotos força espectaculars i testimonis de gent explicant com vivien el temporal. Des del barri de Gangnam, la pluja entrava per la porta de l'autobús en funcionament. En altres zones, hi va haver esllavissaments. I com a notícia curiosa que va impactar els ciutadans coreans, la mort de Yang Myeong-sook, la dona del president de la firma de grans magatzems Shinsegae, que va morir ofegada al soterrani de casa mentre comprovava alguna avaria.

Cotxes o submarins?

Després d'una setmana de bon temps, des d'aquest diumenge tornem a tenir pluges. L'origen és el tifó "Muifa", que ve del sud-oest, i s'apropa cap a la costa coreana a uns 27 km/h i provoca vents de 110 km/h. Des de diumenge al vespre plou, intermitentment, i en alguns moments amb una intensitat considerable. Fins ara hi ha un mort i dos desapareguts, i la NEMA (Agència Nacional per a l'Administració d'Emergències) ha donat l'alerta a Seül, Gyenggi i Incheon. I també en províncies del sud i en ciutats com Daejeon i Kwangju.

S'espera que dimarts el tifó abandoni la part sud per dirigir-se a Corea del Nord. Tot i així, hi ha previsió de pluges durant tota la setmana.

Jordi
Anterior       
Publicitat