Ja tenim el Primavera Sound aquí. I els del “Cabaret” no ens el perdrem. Però a banda de grans noms com ara Pixies, Wilco, Pet Shop Boys o Pavement, avui ens fixem en un parell de perles (molt amagades, molt) del cartell d’aquesta desena edició del gran festival de música independent de Barcelona.

La primera, The Big Head Troubled Boy, el projecte d’una noia catalana de qui només en coneixem la inicial, “m”, que fa que casin sense problemes el millor pop amb el jazz i el folk. Presenta un àlbum que es diu “Broken” i que ha enregistrat a Londres. Si no la podeu veure dalt de l’escenari (dissabte 29 de maig, 12:30. Parc Joan Miró) només cal que volteu pel Fòrum i la busqueu. Fonts fiables asseguren haver-la vist a cada edició entre el públic d’aquest esdeveniment.El segell nord-americà Captured Tracks acaba de fer història a Catalunya. Han fitxat per primer cop un grup que canta en català. Són les Aias, un trio de noies de Barcelona que coneixereu si heu sentit mai el seu projecte Sedaiós. La Míriam, la Laia i la Gaia, doncs, portaran el seu pop amb distorsió i melodies pop perfectes perquè tot el públic les canti, a Nova York; però abans passaran pel Primavera Sound (i pel PopArb!). Serà divendres al saló de MySpace 43.

null

Per cert, sabeu una cosa? Divendres iCat fm tindrà l’ocasió d’oferir-vos en directe un dels grans concerts del San Miguel Primavera Sound 2010. Endevineu quin?
Bon cap de setmana!