El desembre passat l’arquitecte brasiler Óscar Niemeyer va complir 102 anys, i va bufar les espelmes amb una ment tan privilegiada i activa com sempre. Aquests dies ens hem preocupat per la seva salut, ja que ens vam assabentar que estava hospitalitzat per una infecció urinària. Esperem i desitgem que aviat abandoni l’hospital, així com també li donem ànims i recordem qui és aquest mestre i artista de l’arquitectura.
Diuen que els seus edificis no són només formes de formigó impossibles, són art pur. Que la seva no és una arquitectura del luxe i espectacle, sinó una arquitectura de materials i tecnologia.
Per això us fem dues propostes per llegir i tocar l’arquitectura de Niemeyer.
Dimarts passat es va presentar un llibre sobre els 50 anys de Brasília, capital del Brasil, i ciutat dissenyada en la seva totalitat per Niemeyer.
Si el que volem és tocar la seva arquitectura, aquest proper mes d’agost, entre els dies 20 i 30, el Centre Cultural Internacional d’Avilés que Niemeyer està construint obrirà les portes perquè comprovem que això és una obra d’art.
Sens dubte dues bones oportunitats per llegir, tocar i sentir l’arquitectura d’un mestre que diuen que fa poesia dels edificis.

Óscar Niemeyer amb la maqueta del Centre Cultural Internacional d'Avilès

null

Imatge de Brasília

null