Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Octavi Cortés , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Als afores de Roskilde, a prop de l'espai on es fa el famós festival de Roskilde, hi ha el museu Ragnarock. Aquest museu explora, a través de deu exposicions permanents, la música pop, rock i la cultura jove, tant danesa com internacional. En aquest reportatge explorarem el museu i com funcionen els museus a Dinamarca.

Categories: Octavi Cortés , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Dinamarca és el país que més espelmes crema a tot el món. Les espelmes són un símbol de la identitat danesa i estan estretament lligades a la seva història i cultura, com és el cas del hygge i del Dia de l'Alliberació. Moltes espelmes estan fetes de cera de parafina, un component cancerigen que pot arribar a ser perjudicial per a la salut, i més en un país amb un consum d'espelmes tan elevat.

Categories: Octavi Cortés , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Dinamarca ha tingut sempre una predilecció pel disseny i l’arquitectura. La seva preocupació pel medi ambient i l’impacte que tenen els edificis en el paisatge i la gent els ha fet triar els arquitectes més moderns per a la construcció dels edificis públics. És el cas de la incineradora de Roskilde, guanyadora de diversos premis i coneguda com l’altra catedral de Roskilde.
       
|