Emissió: els diumenges, a les 21.35, al 33


destacat mapa europa
Categories: Mar Garro
Escrit per: blogeuropa
La ciutat de Roskilde ha passat a ser un dels epicentres de la cultura del nord de Selandià: seguint la tradició de ser la ciutat que acull el festival més gran d'Escandinàvia, i un dels més importants d'Europa, Roskilde ofereix espais de creació artística i cultural per a joves i adults. El barri Musicon n'és un dels exemples més importants.
Categories: Mar Garro , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Als països escandinaus, els joves s’independitzen en començar els estudis superiors. Mentre bona part d’aquests joves opten per llogar un pis tot sols, d’altres decideixen compartir pis. En aquest reportatge explorarem els Kollektivs, l’alternativa d’habitatge a l’individualisme inherent de la societat danesa. Veurem de quina manera Dinamarca promou diverses iniciatives que fan renéixer les comunitats a les seves ciutats.


Categories: Mar Garro , Copenhaguen
Escrit per: blogeuropa
Copenhaguen ha estat considerada en més d’una ocasió la ciutat més habitable del món, i és perquè en els últims anys, a la capital danesa hi ha hagut diverses transformacions i han posat la comoditat dels seus habitants al centre. En el reportatge següent, explorarem què és el que els arquitectes i urbanistes han tingut en compte per fer de Copenhaguen una ciutat per a la gent.


Categories: Mar Garro , Roskilde
Escrit per: blogeuropa
Durant els mesos de gener i febrer el sol marxa a les cinc de la tarda a Dinamarca. Els dies curts i freds d’hivern poden arribar a condicionar la manera com viuen i es relacionen els seus habitants, fins i tot, els poden generar símptomes del “winter blues”. Tot i així, la gent ha sabut trobar solucions per afrontar aquests mesos: la més original, el festival de la música i la llum FROST, a Copenhaguen.       
|