LES NOSTRES EMISSIONS: al 33, els dissabtes i diumenges, a les 21.45, i al 3/24, els dissabtes, a les 11.00 i a les 18.00.


destacat mapa europa
Escrit per: blogeuropa
Viatjar per tot Europa d’una manera molt econòmica és possible gràcies a l’autocar. En els últims anys, són moltes les empreses que ofereixen una gran varietat d’horaris i una gran oferta de ciutats europees per descobrir. Tot i tenir seients inclinables, endolls, wifi i lavabos, són els joves els que utilitzen més aquest servei per la incomoditat que suposa per a la gent més gran estar-se moltes hores viatjant.


Escrit per: blogeuropa
Quan arriba el cap de setmana, Louvain-la-Neuve es transforma. De ser una ciutat universitària passa a ser una ciutat família amb molta presència de nens al carrer. L’”esperit Tintín”, en diuen els més grans de la ciutat. El famós personatge de còmic i dibuixos animats belga està molt present a Louvain-la-Neuve, que compta amb un museu dedicat al seu creador, Hergé.Escrit per: blogeuropa
Lovaina la Nova ja compta amb el museu universitari més gran de tot Bèlgica. El Museu L té 3.800 metres quadrats i sis plantes, i està equipat amb l’última tecnologia. La Universitat Catòlica de Lovaina el vol convertir en un lloc d’exposició del seu patrimoni artístic i cultural, però també en un lloc de recerca i ensenyament al servei de l’aprenentatge dels estudiants.


Escrit per: blogeuropa
Hi ha una cançó popular belga que diu que Louvain-la-Neuve “mai dorm a la nit”. Aquesta dita és real durant les 24 hores en bicicleta, un esdeveniment esportiu que atrau més de 30.000 estudiants belgues a aquesta petita ciutat universitària. Durant un dia sencer hi ha una cursa de bicicletes pel centre de la ciutat i els seus carrers s’omplen de concerts, cervesa, menjar típic belga, activitats esportives i moltes activitats per a nens i joves.

Escrit per: blogeuropa
A Louvain-la-Neuve, una petita ciutat universitària al sud de Brussel·les, hi ha uns pisos compartits molt especials. Es tracta dels “kots-à-projets”, uns apartaments on els estudiants que hi viuen comparteixen una mateixa afició i es comprometen a fer activitats per als més de 15.000 estudiants que viuen a la ciutat. En el reportatge d’avui veurem com els joves de l’apartament de cuina preparen menjars per a més de 200 persones, els de l’apartament de cinema projecten una pel·lícula setmanalment en un auditori i els de l’apartament de lletres organitzen vespres per comentar literatura.
Publicitat


       Següent
|